Functioneel beheer planning software

Nationaal Gebruikerstevredenheidsonderzoek 2023 naar workforce planning software in de zorg

VLEUTEN, 1 maart 2023 – Planning- en roostersoftware speelt een essentiële rol in de bedrijfsvoering van zorgorganisaties. Het dagelijks gebruik van deze software brengt in de praktijk echter de nodige uitdagingen met zich mee. Dit is de reden dat Planbizz het Nationaal Gebruikerstevredenheidsonderzoek 2023 lanceert. Hiermee krijgen organisaties in de gezondheidszorg meer inzicht in veelvoorkomende knelpunten bij het gebruik van workforce planning software en kunnen zij hun eigen bedrijfsvoering verbeteren.

Uitdagingen gebruik planning software in de zorg

Voor organisaties in de gezondheidszorg is zorgvuldig gebruik van planning- en roostersoftware een voorwaarde voor een duurzame bedrijfsvoering, zo vertelt Rocco Agterberg van Planbizz. “Alleen als mensen, middelen en processen optimaal worden benut, haal je het maximale uit een organisatie. Helaas lukt dit veel organisaties nog niet. Met als gevolg strandende ambities en een ineffectieve zorgverlening. Met het Nationaal Gebruikerstevredenheidsonderzoek 2023 brengen we daarom in kaart wat de grootste uitdagingen zijn voor zorgorganisaties bij het gebruik van workforce planning software.”

Trendrapport met inzichten voor zorgorganisaties

Het gebruikerstevredenheidsonderzoek 2023 ‘workforce planning software in praktijk’ gaat 1 maart 2023 van start. Organisaties in de gezondheidszorg kunnen hier tot en met mei aan deelnemen. Medio juni organiseert Planbizz een live-event om de onderzoeksresultaten te delen met alle deelnemers en onderling expertise uit te wisselen. Tijdens het event verloot het bedrijf een gratis adviesgesprek en na afloop ontvangen alle deelnemers de onderzoeksresultaten in een overzichtelijk trendrapport.

Gratis deelname voor zorgprofessionals

Het Nationaal Gebruikerstevredenheidsonderzoek 2023 is bedoeld voor alle professionals in de gezondheidszorg die gebruikmaken van planning- en/of roostersoftware. Denk hierbij onder meer aan functioneel applicatiebeheerders, planners, roosteraars, systeemeigenaren en eindgebruikers. Meedoen aan het onderzoek kan via https://www.planbizz.nl/introductie-gto-planning-software-2023/. Deelnemen is geheel gratis en vrijblijvend en kan zowel persoonlijk als anoniem.


Over Planbizz

Planbizz helpt organisaties in de gezondheidszorg en publieke sector bij de selectie, inkoop, implementatie en het functioneel applicatiebeheer van planning- en roostersoftware. Het bedrijf gaat volledig objectief te werk en heeft een heldere missie: in 2035 moet elke organisatie in de gezondheidszorg en de publieke sector probleemloos gebruik kunnen maken van planning- en roostersoftware.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Een ondernemer met een missie. In 2035 werkt elke maatschappelijke organisatie tevreden met workforce planning- en roostersoftware. Als objectieve expert help ik hen al ruim 15 jaar om deze software optimaal te benutten. Naast mijn passie voor ondernemerschap, ben ik ook een liefhebber van praktische filosofie.

Gerelateerde artikelen

Het tweede Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware is gestart!

Op 2 april is het Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware 2024 gestart. Eindgebruikers, functioneel beheerders, leidinggevenden en andere belanghebbenden binnen de overheid en de zorg kunnen hierin aangeven wat er goed gaat en wat er beter kan in het gebruik van deze software. Met als doel: gezamenlijk toewerken naar planning- en roostersoftware die wél goed voor hen werkt.
Lees meerHet tweede Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware is gestart!

Als je denkt: ‘dit draait wel goed’, dan loop je achter de feiten aan.

Met één druk op de knop 80% van de roosters gevuld hebben. Zo zou het moeten zijn. Maar in de praktijk wordt dit percentage vaak bij lange na niet gehaald. Dat komt mede omdat veel zorgorganisaties niet alle functionaliteiten benutten die een pakket als OWS biedt. Als functioneel consultant helpt functioneel consultant Simon Roosien om eruit te halen wat erin zit. In dit artikel lees je meer over zijn visie.
Lees meerAls je denkt: ‘dit draait wel goed’, dan loop je achter de feiten aan.