Functioneel beheer OWS

Maak optimaal gebruik van de planning- en roostersoftware van jouw maatschappelijke organisatie

Functioneel beheer InPlanning

Functioneel beheer planning- en roostersoftware binnen de zorg en overheid

Met functioneel beheer laat je je planning- en roostersoftware naadloos aansluiten bij de gebruikers én de ambities van je organisatie. Maar dan moet je natuurlijk wél weten hoe je de software optimaal benut. Grote kans dat dit in jouw organisatie nog niet gebeurt. Ontzettend zonde, want met de slimme inzet van deze software zet je een grote stap naar een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Waarschijnlijk herken je het wel: je hebt een workforce planning- en roostersoftware aangeschaft en die vervolgens zorgvuldig geïmplementeerd. Maar helemaal tevreden? Dat ben je nog steeds niet. De software sluit namelijk onvoldoende aan bij de manier waarop jouw organisatie deze wenst te gebruiken.

Geen zorgen, je bent niet de enige maatschappelijke organisatie die worstelt met deze situatie. En belangrijker nog: er is een oplossing. Onze functioneel beheerders helpen je graag aan antwoorden op deze (en vergelijkbare) vragen:

 • Hoe help je de gebruikers om de functionaliteiten van de software praktisch te benutten?
 • Welke modules zijn voor jouw organisatie interessant?
 • Welke kun je beter links laten liggen?
 • Als je een nieuwe module hebt geïnstalleerd: hoe gebruik je die dan optimaal?
 • Hoe vergroot je de levenscyclus van de software om er zo lang mogelijk van te profiteren?

Wij zijn de onmisbare schakel

Over het algemeen hebben maatschappelijke organisaties zelf functioneel beheerders voor hun plannings- en roosterapplicatie in huis. Maar soms heb je behoefte aan ondersteuning, bijvoorbeeld om de continuïteit te borgen als een medewerker (tijdelijk) wegvalt. Of om vanuit specialistische kennis invulling te geven aan nieuwe updates en verbeterinitiatieven.

Hiervoor schakelen organisaties vaak externe specialisten in, permanent of tijdelijk. Kies je voor een functioneel consultant van Planbizz? Dan kies je voor een ervaren professional die precies weet waar hij over praat én zijn kennis helder in de praktijk brengt. Geen buitenstaander die een stoel warm houdt, maar een betrokken expert die je organisatie daadwerkelijk verder helpt.

Hoe precies? Door kritisch te kijken naar jouw behoeften en naar hoe je je planning- en roostersoftware nu gebruikt. En natuurlijk: naar hoe je dat béter kunt doen. Daarbij werken we twee kanten op:

 • We kijken naar de manier waarom je je planning- en roostersoftware heb ingericht en gebruikt.
 • We kijken naar de potentie van de software (wat is er mee uit te halen, vanuit de specifieke ambities en wensen van jouw organisatie).
 • We introduceren nieuwe modules waarvan we denken dat ze van waarde zijn voor jouw organisatie.
 • We speuren heel gericht naar oplossingen voor jouw specifieke hulpvragen en die van je gebruikers.
 • We ondersteunen de gebruikers van de software in hun behoeften.
 • We ondersteunen jou en je organisatie bij projecten en verbeterinitiatieven.
Functioneel beheer ORTEC WS
Functioneel beheer InPlanning

Ook technisch bekwaam

Bij functioneel beheer komt soms ook technische kennis om de hoek kijken. Bijvoorbeeld bij koppelingen met andere software of bijzondere updates en migraties. Goed om te weten: wij hebben onze functioneel beheerders die ook technisch bekwaam zijn om je ook op die momenten te helpen. En dat is een hele geruststelling voor veel opdrachtgevers.

En komen onze beheerders er zelf onverhoopt tóch niet uit? Dan kunnen ze rekenen op de kennis en ervaring van een compleet team van ervaren specialisten op de achtergrond. Zo weet je zeker dat planning- en roostersoftware altijd maximaal voor je werkt.

Onze maatschappelijke opdrachtgevers aan het woord

 • planning software MMC

  Case Maxima Medisch Centrum

  Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Désirée Cuperus-Kanters, die als Leidinggevende Planning actief…

  Lees meer : Case Maxima Medisch Centrum
 • planning software Resto vanHarte

  Case Resto VanHarte

  Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Bart van Heugten, die als Financieel Manager…

  Lees meer : Case Resto VanHarte
 • Case Gemeente Breda

  Planbizz helpt organisaties met de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Hoe verlopen die projecten? Welke vragen spelen er? En welke oplossingen bieden wij? We vertellen het je in onze cases. Met deze keer onze opdracht voor de Gemeente Breda.

  Lees meer : Case Gemeente Breda

Wil jij óók optimaal gebruikmaken van planning- en roostersoftware?

Download dan nu eenvoudig en gratis ons onderzoeksrapport en ontvang praktische adviezen waarmee óók jouw maatschappelijke organisatie het succes van functioneel beheer aanzienlijk vergroot. Hiermee zorg je ervoor dat planning- en roostersoftware wél voor je werkt.

OR2023 gebruik planning- en roostersoftware zorg. Functioneel beheer roostersoftware,