planning software Resto vanHarte

Case Resto VanHarte

Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Bart van Heugten, die als Financieel Manager sinds 2019 werkzaam is bij Resto VanHarte.

Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Bart van Heugten, die als Financieel Manager sinds 2019 werkzaam is bij Resto VanHarte.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte streeft al sinds de oprichting in 2004 naar een Nederland met minder eenzaamheid. In dit kader organiseert de stichting betekenisvolle ontmoetingen tussen buurtbewoners om zo de zelfredzaamheid van individuen en de samenredzaamheid van lokale gemeenschappen te vergroten. Centraal hierbij staan betaalbare en heerlijke driegangendiners die mensen met elkaar verbinden en stimuleren om actief mee te doen als vrijwilliger in de buurt. Resto VanHarte heeft de ANBI-status en is een CBF-erkend Goed Doel.

Behoefte Resto VanHarte

Resto VanHarte is mogelijk dankzij de hulp van vrijwilligers en donateurs en de samenwerking met bedrijven, fondsen en overheden. In de afgelopen jaren heeft de stichting hard gewerkt aan het verder professionaliseren van de organisatie(structuur). Een belangrijk onderdeel hiervan is het proces omtrent (workforce) planning. In het verlengde hiervan heeft Resto VanHarte Planbizz ingeschakeld om de voor hen best passende workforce planning software te vinden.

Softwareselectietraject Resto VanHarte

Tijdens het softwareselectietraject voor Resto VanHarte heeft Planbizz een maatwerk selectiestrategie geformuleerd en daaropvolgend een vooronderzoek en marktonderzoek uitgevoerd. Aan het eind van de selectieprocedure resulteerde dit in een concreet eindrapport en ondersteuning bij de offerte-aanvraag en keuze tussen verschillende geschikte leveranciers van workforce planning software.

“Wij hadden intern onvoldoende tijd en kennis van de complexe markt met workforce planning software om zelf een selectietraject uit te voeren”

Tijd en kennis voor selectieprocedure

Financieel Manager Bart van Heugen is sinds 3,5 jaar werkzaam bij Stichting VanHarte en blikt terug op de selectieprocedure. “Begin 2022 hebben wij Planbizz ingeschakeld, aangezien wij zelf geen uren beschikbaar hadden om een selectietraject uit te voeren. Ook was er intern onvoldoende kennis aanwezig van de complexe markt met workforce planning software. Bij ingang van het traject hoopten wij een lijst te krijgen met 3 of 4 geschikte leveranciers die het best aansloten op onze wensen.”

“Ik kan Planbizz van harte aanbevelen en heb het contact ervaren als duidelijk, tijdig en adequaat”

Prettige samenwerking

Conform de wens van Resto VanHarte heeft Planbizz een lijst opgeleverd met 4 geschikte leveranciers en een nadere duiding hiervan. De leveranciers zijn gematcht op zowel functionele behoeften als het DNA en de filosofie van de stichting. Bart: “Tijdens het softwareselectietraject hebben we zeer prettig samengewerkt met Rick van Planbizz. Hij heeft ons goed op de hoogte gehouden van alle stappen en ik heb het contact ervaren als duidelijk, tijdig en adequaat. Planbizz heeft meer kennis van deze markt dan de meeste organisaties en heeft voor 100% geleverd waar wij om gevraagd hebben. Ik kan Planbizz dan ook van harte aanbevelen.”

Heeft jouw organisatie ook de behoefte aan ondersteuning bij de onafhankelijke selectie van workforce planning- en roostersoftware? Plan dan direct een online kennismakingsgesprek in met één van onze objectieve experts en ontdek meer.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Rocco is partner en objectieve expert bij Planbizz. Al meer dan 15 jaar helpt hij toonaangevende organisaties om het maximale uit workforce planning software te halen. Naast zijn werk voor opdrachtgevers, schrijft hij ook waardevolle content waarmee organisaties hun bedrijfsvoering kunnen verduurzamen.

Gerelateerde artikelen

Hoe beheer je gebruikersautorisaties in planning software?

Hoe beheer je gebruikersautorisaties in planning software?

In veel branches die planning software gebruiken, wordt gewerkt met data over de organisatie en haar medewerkers. Denk hierbij alleen al aan de gezondheidszorg en overheid. Ongeautoriseerde toegang tot deze gegevens kan leiden tot mutatie van belangrijke bedrijfsdata of problemen met het functioneren van de software. In dit artikel bespreken we wat een goed beheer van gebruikersautorisaties in planning software zo belangrijk maakt en waarom veel organisaties op dit gebied steken laten vallen.
Lees meer
Zo verbeter je kennis van planning software bij gebruikers

Zo verbeter je kennis van planning software bij gebruikers

Veel organisaties hebben moeite om het maximale uit planning software te halen. Vaak ligt onvoldoende kennis bij roosteraars en andere relevante gebruikers hieraan ten grondslag. Zonder de juiste kennis van een planningspakket verlopen organisatieprocessen ten aanzien van roostering en planning stroever, met als gevolg een lagere productiviteit en medewerkerstevredenheid. Hieronder leggen we uit hoe het goed inrichten van functioneel beheer dit probleem oplost door kennisverbetering bij planners en roosteraars te bevorderen.
Lees meer
Jetty Huberts

Expert Aan Het Woord Jetty Huberts

Planbizz helpt organisaties in de gezondheidszorg en publieke sector bij de selectie, inkoop, implementatie en het functioneel applicatiebeheer van planning- en roostersoftware. Maar wie zijn de mensen achter Planbizz? Hoe zijn ze hier terecht gekomen? En hoe bevalt het werken bij Planbizz? In de reeks Expert aan het woord ontmoet je onze planning experts. Met in deze editie: Jetty Huberts.
Lees meer