planning software MMC

Case Maxima Medisch Centrum

Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Désirée Cuperus-Kanters, die als Leidinggevende Planning actief is bij het Maxima Medisch Centrum (MMC).

Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachgevers? In onze referentiecases vragen we opdrachtgevers om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Désirée Cuperus-Kanters, die als Leidinggevende Planning actief is bij het Maxima Medisch Centrum (MMC).

Désirée heeft een langjarige achtergrond in de zorg en werkt al sinds 1990 bij het MMC. Van oorsprong als verpleegkundige, met daarnaast als extra aandachtsgebied (decentrale) roosterplanner. In 2010 sloot zij aan bij het project Resultaat Gericht Roosteren, van waaruit in 2014 een centrale planafdeling is ontstaan. Na verloop van tijd kwam er een koppeling met het Flexbureau en groeide Désirée uit tot leidinggevende van Plan en Flex.

“Dat Planbizz de projectdefinitie aan de voorkant goed op orde had, schiep bij ons een reële verwachting en daarmee vertrouwen”

Vraag naar goede professionals

Het afgelopen jaar heeft Planbizz bij het MMC twee experts ingezet; ter ondersteuning bij de implementatie van Ortec en ter ondersteuning van het functioneel beheer van SPX. Désirée fungeert hierbij als aanspreekpunt en legt uit hoe de samenwerking tot stand kwam. “Als organisatie merken we dat het aanbod experts in de markt groot is, maar goede professionals lastig te vinden zijn. In onze zoektocht kwamen we via ons netwerk uit bij Planbizz, waarbij we al snel merkten dat de aangeboden CV’s goed aansloten op onze vraag. Het feit dat Planbizz deze selectie aan de voorkant goed op orde had, schiep bij ons een reële verwachting en daarmee vertrouwen. Dit heeft geresulteerd in de inzet van twee Functioneel Applicatiebeheerders; één voor een korte en één voor een langere periode.”

Ondersteunend en objectief

Inmiddels werkt Désirée al enige tijd samen met de experts van Planbizz en dat verloopt naar eigen zeggen prettig. “Een goede samenwerking ontstaat mijns inziens door goede en eerlijke communicatie te koppelen aan duidelijke afspraken en een gezamenlijk doel. Planbizz heeft sinds het begin van de samenwerking het initiatief genomen om de ‘hulpvraag’ helder te krijgen, waardoor de organisatie wordt ontlast. Ook vindt er regelmatig evaluatie plaats en wordt waar nodig in overleg bijgestuurd. Het is mijn ervaring dat Planbizz zich hierbij ondersteunend en objectief opstelt.”

“Planbizz heeft sinds het begin van de samenwerking het initiatief genomen om de ‘hulpvraag’ helder te krijgen, waardoor de organisatie wordt ontlast”

Plannen in OWS

Inmiddels is het project rondom de implementatie van Ortec voor meer dan de helft gevorderd. Reeds tweederde van de organisatie is aan de slag gegaan met plannen in OWS. Wel is duidelijk dat een project van deze omvang druk legt op de afdeling en de organisatie in het algemeen. Désirée: “Er wordt hard gewerkt aan optimalisatie van de inrichting naar de wens van de organisatie en het verhogen van de kennis van diverse stakeholders. Het project loopt nog door tot eind 2023, waarna de basis voor 85% moet zijn ingericht. Vanaf dan zet het MMC in op doorontwikkeling op het gebied van onder meer Business Intelligence, gebruik en zelfroosteren.”

Heeft jouw organisatie ook de behoefte aan ondersteuning bij de implementatie en/of funtioneel beheer van workforce planning- en roostersoftware? Plan dan direct een online kennismakingsgesprek in met één van onze objectieve experts en ontdek meer.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Een ondernemer met een missie. In 2035 werkt elke maatschappelijke organisatie tevreden met workforce planning- en roostersoftware. Als objectieve expert help ik hen al ruim 15 jaar om deze software optimaal te benutten. Naast mijn passie voor ondernemerschap, ben ik ook een liefhebber van praktische filosofie.

Gerelateerde artikelen

Het tweede Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware is gestart!

Op 2 april is het Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware 2024 gestart. Eindgebruikers, functioneel beheerders, leidinggevenden en andere belanghebbenden binnen de overheid en de zorg kunnen hierin aangeven wat er goed gaat en wat er beter kan in het gebruik van deze software. Met als doel: gezamenlijk toewerken naar planning- en roostersoftware die wél goed voor hen werkt.
Lees meerHet tweede Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware is gestart!

Als je denkt: ‘dit draait wel goed’, dan loop je achter de feiten aan.

Met één druk op de knop 80% van de roosters gevuld hebben. Zo zou het moeten zijn. Maar in de praktijk wordt dit percentage vaak bij lange na niet gehaald. Dat komt mede omdat veel zorgorganisaties niet alle functionaliteiten benutten die een pakket als OWS biedt. Als functioneel consultant helpt functioneel consultant Simon Roosien om eruit te halen wat erin zit. In dit artikel lees je meer over zijn visie.
Lees meerAls je denkt: ‘dit draait wel goed’, dan loop je achter de feiten aan.