Zelfroosteren in opmars door Corona

De ontwikkelingen binnen en buiten een organisatie of instellingen volgen zich in rap tempo op. Denk hierbij aan: automatisering van werkzaamheden, toenemende concurrentie, veeleisende klanten of cliënten, de individualiteit, en ga zo maar door. Hierdoor zijn organisaties en instellingen flexibeler en productiever geworden met als gevolg een hoog ziekteverzuim en verloop van werknemers. Om dit te verbeteren, zijn diverse werkgevers al enige jaren aan het  werk met een planningsmethode waarmee zij meer regie en verantwoordelijkheid geven aan werknemers, namelijk: zelfroosteren.

Nu dat de meeste werknemers veelal noodgedwongen thuiswerken vanwege de corona-maatregelen, en de verwachting is dat dit ook ná de maatregelen grotendeels in stand wordt gehouden, is dit voor organisaties en instellingen een uitstekende gelegenheid om met zelfroosteren aan de slag te gaan. Deze ontwikkeling was voor Mark de Jong (TimeWax) en Rocco Agterberg (Planbizz) de aanleiding om een webinar te geven over het thema zelfroosteren.

In de onderstaande video vind je de volledig opname waarin antwoord wordt gegeven op de vragen: Wat is zelfroosteren? Hoe werkt zelfroosteren? Wat zijn de succesfactoren en de positieve effecten van zelfroosteren? Wat kan planningssoftware daarin betekenen?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de video en ontdek meer.

Ben je op zoek naar een stappenplan om zelfroosteren direct in praktijk te brengen? Download dan onze gratis whitepaper en ontdek meer.

Wil je toch liever serieuze stappen nemen met zelfroosteren en wil je advies op maat? Plan dan direct een vrijblijvende kennismaking met ons in.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Een ondernemer met een missie. In 2035 werkt elke maatschappelijke organisatie tevreden met workforce planning- en roostersoftware. Als objectieve expert help ik hen al ruim 15 jaar om deze software optimaal te benutten. Naast mijn passie voor ondernemerschap, ben ik ook een liefhebber van praktische filosofie.

Gerelateerde artikelen

implementatie en functioneel beheer planning software

Maak tijd en ruimte om het beste uit je planning- en roostersoftware te halen

Als functioneel beheerder heb je een aantal terugkerende taken die ervoor zorgen dat de planning- en roostersoftware goed blijft draaien. Daarnaast moet je vaak ook nog onvoorziene situaties oplossen en dat geeft menig functioneel beheerder behoorlijk wat stress. Maar dat is helemaal niet nodig. Met een andere aanpak maak je je werk leuker én beter. Onze functioneel consultant Jeroen Bakker deelt zijn visie im deze blog.
Lees meerMaak tijd en ruimte om het beste uit je planning- en roostersoftware te halen

Expert Aan Het Woord Jeroen Bakker

Sinds 1 september heeft Planbizz er een zwaargewicht bij: Jeroen Bakker. Hij brengt maar liefst 22 jaar ervaring binnen implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware mee. Deze nuchtere Groninger bekijkt vraagstukken graag vanuit een brede context: “De beste oplossingen genereer je in gesprek met de klant.”
Lees meerExpert Aan Het Woord Jeroen Bakker