Zelfroosteren in opmars door Corona

De ontwikkelingen binnen en buiten een organisatie of instellingen volgen zich in rap tempo op. Denk hierbij aan: automatisering van werkzaamheden, toenemende concurrentie, veeleisende klanten of cliënten, de individualiteit, en ga zo maar door. Hierdoor zijn organisaties en instellingen flexibeler en productiever geworden met als gevolg een hoog ziekteverzuim en verloop van werknemers. Om dit te verbeteren, zijn diverse werkgevers al enige jaren aan het  werk met een planningsmethode waarmee zij meer regie en verantwoordelijkheid geven aan werknemers, namelijk: zelfroosteren.

Nu dat de meeste werknemers veelal noodgedwongen thuiswerken vanwege de corona-maatregelen, en de verwachting is dat dit ook ná de maatregelen grotendeels in stand wordt gehouden, is dit voor organisaties en instellingen een uitstekende gelegenheid om met zelfroosteren aan de slag te gaan. Deze ontwikkeling was voor Mark de Jong (TimeWax) en Rocco Agterberg (Planbizz) de aanleiding om een webinar te geven over het thema zelfroosteren.

In de onderstaande video vind je de volledig opname waarin antwoord wordt gegeven op de vragen: Wat is zelfroosteren? Hoe werkt zelfroosteren? Wat zijn de succesfactoren en de positieve effecten van zelfroosteren? Wat kan planningssoftware daarin betekenen?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de video en ontdek meer.

Ben je op zoek naar een stappenplan om zelfroosteren direct in praktijk te brengen? Download dan onze gratis whitepaper en ontdek meer.

Wil je toch liever serieuze stappen nemen met zelfroosteren en wil je advies op maat? Plan dan direct een vrijblijvende kennismaking met ons in.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Rocco is oprichter en objectieve expert bij Planbizz. Ruim 15 jaar helpt hij toonaangevende organisaties om het maximale uit workforce planning software te halen. Naast zijn passie voor het ondernemerschap, heeft hij een grote liefde voor praktische filosofie.

Gerelateerde artikelen

Hoe beheer je gebruikersautorisaties in planning software?

Hoe beheer je gebruikersautorisaties in planning software?

In veel branches die planning software gebruiken, wordt gewerkt met data over de organisatie en haar medewerkers. Denk hierbij alleen al aan de gezondheidszorg en overheid. Ongeautoriseerde toegang tot deze gegevens kan leiden tot mutatie van belangrijke bedrijfsdata of problemen met het functioneren van de software. In dit artikel bespreken we wat een goed beheer van gebruikersautorisaties in planning software zo belangrijk maakt en waarom veel organisaties op dit gebied steken laten vallen.
Lees meer
Zo verbeter je kennis van planning software bij gebruikers

Zo verbeter je kennis van planning software bij gebruikers

Veel organisaties hebben moeite om het maximale uit planning software te halen. Vaak ligt onvoldoende kennis bij roosteraars en andere relevante gebruikers hieraan ten grondslag. Zonder de juiste kennis van een planningspakket verlopen organisatieprocessen ten aanzien van roostering en planning stroever, met als gevolg een lagere productiviteit en medewerkerstevredenheid. Hieronder leggen we uit hoe het goed inrichten van functioneel beheer dit probleem oplost door kennisverbetering bij planners en roosteraars te bevorderen.
Lees meer
Jetty Huberts

Expert Aan Het Woord Jetty Huberts

Planbizz helpt organisaties in de gezondheidszorg en publieke sector bij de selectie, inkoop, implementatie en het functioneel applicatiebeheer van planning- en roostersoftware. Maar wie zijn de mensen achter Planbizz? Hoe zijn ze hier terecht gekomen? En hoe bevalt het werken bij Planbizz? In de reeks Expert aan het woord ontmoet je onze planning experts. Met in deze editie: Jetty Huberts.
Lees meer