Expert Aan Het Woord Simon Roosien

'Planbizz sluit aan bij wie ik ben.' Simon Roosien groeide thuis op met motoren, in zijn werk groeide hij ‘op in de zorg’. Daardoor kent hij het pakket OWS van binnen en van buiten. Nu staat hij klaar om de opdrachtgevers van Planbizz te leren kennen en hen te helpen om met zo min mogelijk inspanning goede roosters te maken. Want de tijd die daardoor overblijft, kan in de zorg goed besteed worden.

Belangrijke bijzaak

“Jarenlang heb ik een ziekenhuis gewerkt, als applicatiebeheerder en als functioneel beheerder. Daar ben ik professioneel gezien ‘opgegroeid’. Ik vind een ziekenhuis een fijne omgeving. Het type mensen dat daar werkt past bij mij: nuchter en je handen laten wapperen. In de zorg draait het om de patiënten in het bed. De planning is in dat opzicht bijzaak. Tegelijkertijd zijn goede roosters wel echt van belang: ze geven medewerkers rust. Het is immers fijn om te weten waar je aan toe bent, niemand wil ‘om zijn werk heen leven’. Zeker na de chaos in coronatijd met de inzet van personeel weten we hoeveel stress het mensen geeft als roosters voortdurend omgegooid worden.”

Mee in de ontwikkeling

“Voorheen werkte ik altijd bij één opdrachtgever: het ziekenhuis, een gemeente en daarvoor ook bij de leverancier van OWS. Daarna leek het me leuk om in verschillende keukens te kunnen kijken als het gaat om functioneel beheer. Ik ben me daarom gaan oriënteren op detacheringswerk. In mijn zoektocht kwam ik ook Rocco tegen op LinkedIn en we zijn toen ‘gelinked’. Uiteindelijk ben ik bij Yacht aan de slag gegaan, maar ben ik Rocco online wel blijven volgen. Yacht is een groot bedrijf en heeft mooie opdrachten. Maar toen ik de activiteiten van Planbizz voorbij zag komen op LinkedIn, sprak het kleine van Planbizz me steeds meer aan. Het bedrijf is nog volop in ontwikkeling en ik vind het mooi om daarin mee te gaan. Ik mag graag nieuwe dingen uitzoeken en om dan te ontdekken wat bij je past. Bij Planbizz kan dat en daardoor sluit Planbizz goed aan op wie ik ben.”

Hoger niveau

“Toen ik eenmaal in gesprek kwam met Rocco, was het allemaal snel beklonken. Ik sloeg aan op zijn gedrevenheid en zijn manier van werken. Het naar een hoger niveau willen tillen van planning en functioneel beheer, dat is waar we allebei voor gaan. Advies geven over de mogelijkheden de OWS biedt en hoe je dat vervolgens inricht, dat vind ik leuk. Het geeft me vooral voldoening als medewerkers in de zorg zeggen: ja, dit werkt goed. Meer nog dan de managers. Ik vind het fijn als gebruikers het gevoel hebben dat zij eigenaar zijn van het pakket en dat zij zich gehoord voelen. In de zorg geldt: hoe minder tijd je kwijt bent aan het maken van de roosters, hoe meer tijd er overblijft voor de patiënt. En daar gaat het tenslotte om.”

Vrij gevoel op de motor

“Na mijn werk vind ik niets zo lekker als op de motor stappen. Als ik dan thuiskom, is mijn hoofd weer helemaal leeg en heb ik alle aandacht voor mijn dochter van 3 jaar en mijn zoon van 3 maanden. Motorrijden is het mooiste dat er is. Als kind keek ik met mijn vader al motorraces en later zijn we ook samen gaan motorrijden. Het vrije gevoel dat dat geeft, is echt iets wat je moet ervaren. Met een jong gezin is het behoorlijk druk thuis waardoor er wat minder tijd is voor hobby’s. Ik geef bijvoorbeeld dit seizoen voor het eerst sinds mijn vijftiende jaar geen training bij mijn basketbalclub. Wel ben ik nog voorzitter van de club. Als ik voorzitter af ben, lijkt het me leuk om de trainers binnen de club te gaan opleiden. Dat past beter in mijn huidige schema van werk en gezin.”

Ben je als functioneel beheerder van planning-  en roostersoftware ook toe aan de volgende stap in je loopbaan? Neem dan een kijkje naar onze uitdagende vacatures of neem contact op via onze contactpagina.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Een ondernemer met een missie. In 2035 werkt elke maatschappelijke organisatie tevreden met workforce planning- en roostersoftware. Als objectieve expert help ik hen al ruim 15 jaar om deze software optimaal te benutten. Naast mijn passie voor ondernemerschap, ben ik ook een liefhebber van praktische filosofie.

Gerelateerde artikelen

Het tweede Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware is gestart!

Op 2 april is het Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware 2024 gestart. Eindgebruikers, functioneel beheerders, leidinggevenden en andere belanghebbenden binnen de overheid en de zorg kunnen hierin aangeven wat er goed gaat en wat er beter kan in het gebruik van deze software. Met als doel: gezamenlijk toewerken naar planning- en roostersoftware die wél goed voor hen werkt.
Lees meerHet tweede Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware is gestart!