Met onze objectieve experts bereik je maximaal resultaat met SDB Planning

De mogelijkheden van SDB Planning

In de gezondheidszorg is het essentieel dat de juiste cliënt zorg krijgt van de juiste specialist. De unieke dynamiek en complexiteit van de zorgsector maken het echter uitdagend om een rooster te creëren dat altijd naadloos aansluit op de zorgvraag. Dit is de reden dat workforce planning software onmisbaar is voor zorgorganisaties, die hierbij vaak kiezen voor het bekende softwarepakket SDB Planning. Lees hieronder over de mogelijkheden en voordelen van SDB Planning en wat dit pakket bij uitstek geschikt maakt voor gebruik in de zorg.

OWS
Planning software in de zorg

Wat is SDB Planning?

SDB Planning is een workforce planningspakket van de SDB Groep. Deze leidende aanbieder van cloud-based oplossingen voor de zorgsector biedt naast software op het gebied van roostering en planning ook oplossingen op het gebied van elektronische cliënten dossiers, HR, salarisadministratie en business intelligence.

Met name het pakket SDB Planning heeft in de loop der jaren een uitstekende reputatie bij professionals in de gezondheidszorg verworven. Dit cloudgebaseerde pakket is altijd en overal inzichtelijk, zorgt voor een goede match tussen zorgvraag en aanbod en stelt gebruiksvriendelijkheid voor de zorgmedewerker voorop.

Zorgvraaggestuurd plannen met SDB Planning

In de zorg wordt nog te vaak ingepland vanuit de beschikbare capaciteit. Als planningspakket is SDB Planning er daarentegen volledig op ingericht om te plannen én begroten vanuit de zorgvraag. Zorgvraaggestuurd roosteren en plannen resulteert in betere zorg voor de cliënt, maar ook in hogere kostenefficiëntie en meer voldoening bij zorgmedewerkers.

SDB Planning faciliteert op verschillende manieren een optimale match tussen medewerkers en de zorgvraag. Plannen en roosteren kan bijvoorbeeld volledig automatisch, handmatig of op basis van zelfregie. In al deze gevallen houdt de planning software rekening met onder meer urensaldo’s, competenties en de voorkeuren van medewerkers.

In de cloud kunnen individuele medewerkers zelf snel en eenvoudig verlof aanvragen, onderling diensten ruilen of zich inschrijven voor openstaande diensten voor een optimale werk-privébalans. Doordat ook het teamrooster voor alle teamleden inzichtelijk is, weet iedereen welke rol hij speelt in het proces en stijgt de betrokkenheid in teams significant.

Rooster software in de gezondheidszorg

Wat zijn de voordelen van SDB Planning?

Naast een zorgvraaggestuurde planning en inroostering van medewerkers en cliënten onderscheidt SDB Planning zich door de volgende kenmerken:

Praktische app voor realtime inzicht in rooster

Met de handige SDB Planning – Aysist app kunnen medewerkers altijd en overal in één oogopslag onder meer hun planning controleren, beschikbaarheid aanpassen, berichten met collega’s uitwisselen, uren- en verlofsaldo raadplegen en nog veel meer. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Naadloze integratie met andere software

SDB Planning is een planningspakket dat naadloos integreert met andere software van de SDB Groep, zoals het populaire SDB HR en SDB Salaris. Ook bevat de planning software koppelingen met andere systemen die veelvuldig worden ingezet in de gezondheidszorg; van financiën tot salaris en van leeroplossingen tot cliëntplanning.

Centraal beheer van verstoringen in rooster

Roosterverstoringen in de zorg kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Het onderdeel Flexplan binnen SDB Planning helpt om onverwachte roosterveranderingen flexibel te ondervangen door een innovatieve matchboom die organisatiebreed filtert op instelbare selectiecriteria. Ideaal voor het automatiseren van een organisatiebrede flexpool in de zorg.

Wil je óók het maximale bereiken met SDB Planning?

Download dan gratis onze whitepaper met daarin tips en tricks voor het functioneel beheer van SDB Planning. Hiermee voorkomt jouw organisatie een verloren investering van tijd en geld.

functioneel beheer planning software

Onze onafhankelijke partners

Onze succesverhalen

 • planning software MMC

  Case Maxima Medisch Centrum

  Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Désirée Cuperus-Kanters, die als Leidinggevende Planning actief…

  Lees meer : Case Maxima Medisch Centrum
 • planning software Resto vanHarte

  Case Resto VanHarte

  Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Bart van Heugten, die als Financieel Manager…

  Lees meer : Case Resto VanHarte
 • Case Gemeente Breda

  Planbizz helpt organisaties met de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Hoe verlopen die projecten? Welke vragen spelen er? En welke oplossingen bieden wij? We vertellen het je in onze cases. Met deze keer onze opdracht voor de Gemeente Breda.

  Lees meer : Case Gemeente Breda

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Ruime marktkennis

Onze applicatiebeheerders zijn 100% onafhankelijk en hebben jarenlange ervaring met alle relevante workforce planning software in de markt. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van leveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce planning software beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid – de optimale inzet van workforce planning software draagt bij aan de ambities van je organisatie.

Ben je klaar voor de volgende stap met functioneel applicatiebeheer van SDB Planning?

Download dan gratis onze whitepaper met daarin tips en tricks voor het functioneel beheer van SDB Planning. Hiermee voorkomt jouw organisatie een verloren investering van tijd en geld.

functioneel beheer planning software