Is de planning niet op orde? Dat kost tijd en geld. Gebruik de juiste tool!

Is de planning in jouw bedrijf niet op orde? Dan kan dit zorgen voor te hoge kosten, ontevreden werknemers en uiteindelijk ook ontevreden klanten. Wat voor soort onderneming je ook runt en in welke branche je ook werkzaam bent, de kans is groot dat jij een planning tool nodig hebt om te voorkomen dat je te veel of te weinig werknemers en beschikbare middelen hebt. Misschien doe je dit eenvoudig online, of misschien overweeg je hier speciale software voor aan te schaffen. Wij helpen je bij de selectie van de juiste planning tool

overzicht

Bij veel bedrijven staan er regelmatig teveel of juist te weinig mensen op de werkvloer, dit zorgt voor te hoge loonkosten en ontevreden klanten.

Plannen zonder de juiste planning tool kost bedrijven te veel tijd en geld

Zonder een goede planning besteden werknemers al snel teveel of juist te weinig tijd aan bepaalde taken. Hierdoor krijg jij als werkgever of als verantwoordelijke voor de planning het gevoel dat iedereen als een kip zonder kop rondloopt.  

Kort samengevat zorgt een planning tool voor de meest ideale afstemming tussen werknemers (de workforce) en werkaanbod (de workload). Hierdoor worden alle beschikbare tijd en middelen optimaal ingezet. Het op deze manier optimaliseren van je onderneming draagt op een waardevolle manier bij aan het behalen van je doelstellingen en ambities.  

Te hoge loonkosten

Als je de mogelijkheden van een planning tool niet of niet goed benut komt het al snel voor dat er te veel of juist te weinig medewerkers op de werkvloer zijn. Wanneer je als onderneming optimaal plant, weet je precies wat de workload is en kun je de workforce daarop aanpassen. Daarmee voorkom je niet alleen dat je onnodig teveel werknemers inplant, het zorgt er ook voor dat je goed op toekomstige ontwikkelingen in kunt spelen. In plaats van met spoed externe krachten in te huren, heb jij weken geleden al een nieuwe, vaste medewerker aangenomen en opgeleid. Hierdoor zijn de loonkosten nooit hoger dan nodig.

te hoge kosten


Ontevreden werknemers  

Medewerkers inplannen doe je doorgaans met een rooster, als de roosters niet duidelijk zijn of niet goed gecommuniceerd worden levert dat onnodige druk en stress op voor werknemers. Een optimaal werkrooster zorgt voor duidelijkheid, regelmaat en rust. Een te hoge werkdruk, stress en overuren zijn voorgoed verleden tijd. Dit vergroot de tevredenheid onder de werknemers, wat zorgt voor een fijne sfeer en een betere dienstverlening aan de klant.

Ontevreden werknemers


Ontevreden klanten

En dat merkt de klant ook! Als medewerkers niet tevreden zijn worden klanten minder goed geholpen waardoor die uiteindelijk ook ontevreden raken. Een goed bedrijf kan beloftes aan de klant (bijvoorbeeld wat betreft kwaliteit, prijs en service) niet waarmaken als de planning niet op orde is. Gebruik daarom een planning tool, dit resulteert in meer nieuwe en terugkerende klanten. 

roosters bijhouden

Valkuilen bij het kiezen van een planning tool

Te weinig onderhoud

Verouderde planning tool kiezen  

Ook software moet bijgewerkt worden en meegroeien met de ambities van jouw onderneming. Vaak werken bedrijven met een sterk verouderde tool die eigenlijk niet goed voorbereid is op de toekomst. De keuze voor de juiste planning tool en deze regelmatig up-to-date houden zorgt ervoor dat jij jarenlang optimaal kan blijven plannen.


inzicht in beschikbaarheid

Compleet verkeerde investering

Workforce management is een vak apart. Een planning tool moet niet alleen aansluiten bij de huidige gang van zaken in je onderneming, maar moet zich ook kunnen aanpassen aan veranderingen in de toekomst. Een planning tool is niet goedkoop, dus je wil er jaren mee vooruit kunnen. Veel ondernemers weten te weinig van een planning tool af om de juiste investering te kunnen maken. Hierdoor gaat waardevolle tijd en veel geld verloren.

Stop met zoeken, wij selecteren de juiste planning tool 

Laat één van onze onafhankelijke experts dit complexe proces uit handen nemen. Hiermee heb je een betrouwbare partner in huis die jullie ambities weet te realiseren. De expert komt bij jullie op locatie en helpt jullie in 4 doeltreffende stappen bij de aanschaf van de juiste planning tool: 

Vooronderzoek

Wij doen gedegen vooronderzoek en hierdoor heb je al je wensen en eisen helder, waarmee je een foute keuze voor een planning tool voorkomt.


Marktverkenning  

Wij kennen de markt van planning tools. Hierdoor kiezen wij 10x sneller de juiste tool. Hiermee bespaar je veel tijd met eigen research.


Maak de keuze  

Wij zijn 100% onafhankelijk en helpen je met een objectieve keuze, waarmee je een verloren investering voorkomt. 


Ingebruikname  

Na de juiste aanschaf, zullen wij de planning tool zorgvuldig implementeren, zodat je direct je ambities kan waarmaken. 

Benieuwd wat je kan besparen met de juiste planning tool?  

Doe dan vrijblijvend onze besparingscalculator ontvang direct de besparing in jouw mailbox  

Ja, ik ben benieuwd naar mijn besparing

Wij helpen je ambities waarmaken

Binnen de afgesproken tijd en budget heb je dé Workforce Planning tool(s) in huis die zorgt voor een optimale afstemming tussen werknemers en werkaanbod. Hiermee bespaar je onnodige loonkosten en laat je medewerkers tevreden zijn over hun rooster. En vergeet vooral niet de verbetering van de service naar je klant.

Waarom kiezen bedrijven voor Planbizz?

  • Wij kennen de markt van planning tools als geen ander. Dit neemt het risico weg op een foute keuze, wat een dure miskoop bespaart. 
  • Door het selectieproces uit handen te geven kan je je ondertussen op de primaire zaken van je organisatie of instelling richten.
  • Onze jarenlange ervaring maakt een doeltreffend selectieproces mogelijk, waardoor je tijd en geld bespaart. 
  • Wij zijn 100% onafhankelijk en ontvangen geen vergoeding van leveranciers bij een aanschaf. Hierdoor heb jij de garantie van een neutrale factor die jullie wensen en eisen voorop zet. 
  • Onze onafhankelijke experts hebben méér dan 100 jaar ervaring. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste planning tool, waarmee je onnodige loonkosten bespaart en de teveredenheid van werknemers en klanten verbeteren.  

Neem het aan van klanten die je voor zijn gegaan!

Remco Rijnhart (Sales Value)

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

David van de Pouw Kraan (Gemeente Amsterdam)

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

Marcel van Amstelveen (Waternet)

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planning Independer

Sharony Hosman (Independer)

''Ik kijk terug op een inspirerende en mooie samenwerking! Bij een WFM uitdaging in de toekomst, weet ik Planbizz te vinden!''

Planning de Alliantie

Ingeborg Rijken (de Alliantie)

''Naast zijn grote expertise op WFM-gebied is Rocco een erg prettige collega om mee samen te werken. Hij is professioneel, verantwoordelijk en betrokken. De medewerkers waardeerde zijn toegankelijke, open en eerlijke manier van communiceren''

Veelgestelde vragen over (rooster) planning tools

Wat moet ik hiervoor investeren?

Dit hangt af van de complexiteit van het planningsproces en de grootte van jullie organisatie en instelling. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij je hierover kunnen adviseren. Wij vertellen je dan ook graag hoe je de investering snel hebt terugverdiend. 

Werken jullie in heel Nederland?

Ja, onze onafhankelijke experts werken in heel Nederland. Zij komen graag bij je op locatie om jullie ambities te behalen door middel van een Workforce Planning tool.  

Waarom zijn jullie #1 marktkenner?

Workforce Planning tools hebben onze primaire focus. Wij doen dagelijks onderzoek naar alle ontwikkelingen en innovaties. Dit doen wij met leveranciers in binnen- en buitenland en onze kennispartners. 

Ontvangen jullie een vergoeding van leveranciers bij een aanschaf?

Nee, wij zijn 100% onafhankelijk. Wij zijn de neutrale factor in het keuzeproces. Jullie ambities staan voorop. 

Welke type planning tool helpen jullie aanschaffen? 

Of het nu gaat om Workforce Management-, projectplanning- of roostersoftware, wij helpen je met het realiseren van jullie ambities. Het optimaal plannen van resources door middel van technologie is onze passie.

Op zoek naar een planning tool, maar wil je dit zelf aanschaffen?

Kijk dan eens op ons online keuzeproces www.planningsoftwareselect.nl. Hiermee heb je alle kwalitatieve hulpmiddelen onder één dak, waarmee je tijd en geld bespaart.  

Onze experts hebben in totaal 100+ jaar ervaring waarmee wij je van gemak en garantie voorzien bij het vinden van de juiste planning tool.

Direct de juiste planning tool kiezen?  

Herken je bovenstaande situaties en lijkt het je ook handig om de keuze voor een efficiënte planning tool een keer te bespreken? Maak een afspraak met een van onze experts en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf.