Planning software voor de zorg: de voordelen

Als zorgorganisatie heb je het altijd druk. Verschillende zorglocaties, een groeiend aantal cliënten met ieder hun eigen behoeften en wensen en een personeelstekort dat elk jaar groter wordt. Om nog maar niet te spreken over de bezuinigingen waar zorgorganisaties al jaren mee moeten dealen. Toch blijft het essentieel om constant kwalitatief goede zorg te blijven bieden. Benieuwd hoe planning software in de zorg daarbij kan helpen? Je leest het in deze blog.

Waarom planning software in de zorg?

Zoals gezegd is de zorg een sector die het al jaren lastig heeft. Door de vergrijzing groeit de zorgvraag in ons land waardoor het bieden van kwalitatief goede zorg steeds lastiger wordt. Het gebruiken van planning software kan zorgorganisaties het nodige overzicht geven, omdat het alle essentiële informatie op één plek verzameld. Maar het heeft nog meer voordelen.

Zorg van hoge kwaliteit

De zorg is een sector waarbinnen ontzettend veel verschillende specialismen samenkomen. Cliënten hebben vaak te maken met verschillende medewerkers, elk met hun eigen competenties. Welke zorgmedewerkers zijn nodig voor welke cliënt? En hoe past dat binnen onze beschikbaarheid? Door middel van planning software kun je eenvoudig zien welke medewerkers je op welk moment moet inzetten. Dat zorgt voor kwalitatief goede zorg.


Meteen advies over de beste planning software voor jouw zorgorganisatie? Plan een gratis (virtueel) ambitiegesprek in


Besparing van tijd

Heb je eenmaal een werkend rooster gevonden, dan biedt veel software de optie dat rooster automatisch te kopiëren naar toekomstige planningen. Zo ben je niet elke week druk bezig met het maken van een rooster. Daarnaast kunnen ook vaak verlofaanvragen geïntegreerd worden. Zo weet je zeker dat er nooit een gat ontstaat in de planning. Planning software kan je zorgorganisatie dus veel tijd besparen. Al die bespaarde tijd kun je vervolgens weer steken in de zorg voor je cliënten.

planning software zorg tevreden patiëntTevreden cliënten

Een van de belangrijkste doelen binnen de zorg is namelijk tevredenheid onder cliënten. Elke cliënt heeft andere zorg nodig en dat vraagt om een specialistische aanpak. Die aanpak kost tijd en aandacht. Planning software zorgt ervoor dat je de tijd die je hard nodig hebt voor je cliënten ook echt in zorg kunt stoppen. Dat leidt niet alleen tot meer tevreden cliënten, ook de familie en naasten van een cliënt zullen opgelucht zijn als zij zien dat hun familielid in goede handen is. Veel programma’s bieden daarnaast de optie om cliënteninformatie eenvoudig te delen met cliënten en hun familie, zodat duidelijk is welke zorg wordt geboden.

Veel integratiemogelijkheden

Planning software voor de zorg biedt veel integratiemogelijkheden. Zo kun je je urenregistratie en administratie koppelen aan het rooster van je medewerkers, zodat je altijd weet wie wanneer heeft gewerkt. Daarnaast is er ook vaak een koppeling mogelijk met je cliëntenadministratie. Rapportages van collega’s zijn zo eenvoudig in te zien en te bewerken, waardoor je altijd de juiste informatie bij de hand hebt. Dat is extra handig omdat de zorg een sector is die veel te maken heeft met uitval. Planning software zorgt ervoor dat medewerkers zo goed mogelijk het werk van een collega kunnen overnemen.

Tevreden medewerkers

Naast tevreden cliënten, zijn namelijk ook tevreden medewerkers ontzettend belangrijk. Planning software zorgt ervoor dat zorgmedewerkers weten waar ze aan toe zijn. Wanneer moeten ze naar welke cliënt? En welke rapportages zijn daar al over geschreven? Al deze informatie is eenvoudig te vinden binnen planning softwareprogramma’s.

planning software zorg privacy

Voldoet aan privacy eisen

Binnen de zorg wordt vanzelfsprekend gewerkt met privacygevoelige informatie. Daarom is het essentieel dat alle softwareprogramma’s waarmee je werkt, voldoen aan de juiste privacy eisen. Gelukkig is dat het geval voor de meeste planning software. Zelfs software waarbij zorgverlener en cliënt in hetzelfde programma werken, voldoet aan strenge beveiligingseisen. Zo weet je zeker dat persoonlijke gegevens van cliënten niet zomaar op straat komen te liggen.

 

Hoe kies je de juiste planning software voor jouw zorgorganisatie?

Als zorgorganisatie ben je altijd op zoek naar de juiste balans tussen hoge kwaliteit zorg binnen het gegeven budget. Wanneer je kiest voor planning software hoop je dan ook tijd en geld te kunnen besparen. Kiezen voor software die niet aansluit bij jouw wensen en ambities, die je daardoor niet optimaal gebruikt, is dan ook een verloren investering. Maar hoe kies je dan de juiste planning software voor jouw zorgorganisatie? Helaas is daar niet één gouden tip voor te geven. Het aanbod aan planning software voor de zorg is simpelweg te groot en de wensen verschillen per organisatie.

Planbizz biedt uitkomst bij de complexe keuze voor planning software voor de zorg

Ben je op zoek naar de juiste planning software voor jouw zorgorganisatie maar wil je zeker zijn van een goede keuze? Dan biedt Planbizz uitkomst. Bespaar jezelf een verloren investering van tijd en geld en laat je adviseren door onze onafhankelijke experts. Meer weten? Bekijk dan onze over ons pagina of plan meteen een gratis (virtueel) ambitiegesprek in. Samen gaan we op zoek naar de juiste planning software voor jouw zorgorganisatie.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Een ondernemer met een missie. In 2035 werkt elke maatschappelijke organisatie tevreden met workforce planning- en roostersoftware. Als objectieve expert help ik hen al ruim 15 jaar om deze software optimaal te benutten. Naast mijn passie voor ondernemerschap, ben ik ook een liefhebber van praktische filosofie.

Gerelateerde artikelen

Het tweede Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware is gestart!

Op 2 april is het Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware 2024 gestart. Eindgebruikers, functioneel beheerders, leidinggevenden en andere belanghebbenden binnen de overheid en de zorg kunnen hierin aangeven wat er goed gaat en wat er beter kan in het gebruik van deze software. Met als doel: gezamenlijk toewerken naar planning- en roostersoftware die wél goed voor hen werkt.
Lees meerHet tweede Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware is gestart!