Met onze objectieve consultants bereik je maximaal resultaat met ORTEC OWS

De mogelijkheden van ORTEC Workforce Scheduling (OWS)

Het behalen van gestelde organisatiedoelen vereist een optimale planning. Niet alleen blijkt het maken van zo’n planning soms uitdagend, maar ook schort het in de praktijk geregeld aan een goede uitvoering. Dit komt omdat veel organisaties worstelen met hun workforce planning en de scheduling die hierbij komt kijken. ORTEC vertolkt al decennialang een voorlopersrol op het gebied van advanced scheduling software en biedt daarmee een interessante optie voor organisaties die hun personeel zo efficiënt mogelijk willen inzetten.

OWS
Planning software in de zorg

Wat is OWS?

ORTEC is ’s werelds bekendste leverancier van wiskundige optimalisatiesoftware en advanced analytics. Met circa 1000 medewerkers en vestigingen in 13 landen over de hele wereld optimaliseert ORTEC de bedrijfsprocessen van toonaangevende klanten in een variëteit aan sectoren. Dat doet het bedrijf onder meer met oplossingen zoals ORTEC Workforce Scheduling (OWS).

OWS is geavanceerde optimalisatiesoftware die organisaties helpt om medewerkers en middelen snel en efficiënt toe te wijzen aan ingeplande taken met een vastgestelde tijdsduur. Dit proces staat ook wel bekend als scheduling en vergroot de kans dat projecten binnen zowel de deadline als het budget succesvol worden afgerond.

Hoe maak ik een planning met OWS?

Het succes van een project staat of valt met de beschikbaarheid van medewerkers, die op het juiste moment de juiste middelen tot hun beschikking hebben om hun taken perfect uit te voeren. Zelfs een perfecte projectplanning vormt daarom geen garantie voor een perfecte uitvoering. Een gestroomlijnd planningsproces is nodig om het inroosteren van medewerkers en het toewijzen van taken vlekkeloos te laten verlopen.

OWS maakt gebruik van een data-analytische benadering om een tijds- en kostenefficiënte planning te maken voor zelfs de meest complexe projecten. Forecasting is hiervan een belangrijk onderdeel, want bij onverwachte drukte of veranderde omstandigheden moet de planning flexibel kunnen worden aangepast. Ook zijn de voorkeuren van medewerkers in de software mee te nemen bij het invullen van het werkrooster. Zo verhoogt OWS niet alleen de efficiëntie van de planning, maar ook de medewerkerstevredenheid.

Rooster software in de gezondheidszorg

Wat zijn de voordelen van OWS?

Naast een hogere medewerkerstevredenheid en meer flexibiliteit bij onverwachte drukte biedt de software van ORTEC de volgende belangrijke voordelen op het gebied van planning:

Een betere capaciteitsplanning

Het accuraat voorspellen van de vraag in een organisatie is essentieel om de capaciteit van medewerkers te beheren. Met OWS is het mogelijk om roosters te maken die passen bij de organisatie en die medewerkers zelf kunnen inzien. Bovendien kunnen zij indien gewenst snel en eenvoudig aanpassingen aanvragen bij hun leidinggevende.

Een betere interne communicatie

De scheduling software van ORTEC stimuleert zelfsturing en betrokkenheid. Medewerkers kunnen zelf aangeven wanneer ze beschikbaar zijn en communiceren onderling en met leidinggevenden via intranet of in een mobiele app. Dit zorgt voor een efficiëntere interne communicatie en maakt het mogelijk om hetzelfde werk te doen met minder personeel.

Een betere klantervaring

Een van de belangrijkste doelen in elke organisatie is het leveren van de best mogelijke klantervaring. Tevreden klanten blijven immers niet alleen langer, maar maken ook mond-tot-mondreclame die leidt tot de aanwas van nieuwe klanten. OWS verbetert de klantervaring door de kans op een succesvolle, stressvrije en tijdige afronding van projecten te vergroten.

Wil je óók het maximale bereiken met OWS?

Download dan gratis onze whitepaper met daarin tips en tricks voor het functioneel beheer van ORTEC OWS. Hiermee voorkomt jouw organisatie een verloren investering van tijd en geld.

functioneel beheer planning software

Onze opdrachtgevers aan het woord

 • planning software MMC

  Case Maxima Medisch Centrum

  Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Désirée Cuperus-Kanters, die als Leidinggevende Planning actief…

  Lees meer : Case Maxima Medisch Centrum
 • planning software Resto vanHarte

  Case Resto VanHarte

  Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Bart van Heugten, die als Financieel Manager…

  Lees meer : Case Resto VanHarte
 • Case Gemeente Breda

  Planbizz helpt organisaties met de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Hoe verlopen die projecten? Welke vragen spelen er? En welke oplossingen bieden wij? We vertellen het je in onze cases. Met deze keer onze opdracht voor de Gemeente Breda.

  Lees meer : Case Gemeente Breda

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Ruime marktkennis

Onze functioneel beheerders zijn 100% onafhankelijk en hebben jarenlange ervaring met alle relevante workforce planning software in de markt, zoals OWS. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van ORTEC. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

OWS beheren is een specialisme. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid – de optimale inzet van OWS draagt bij aan de ambities van je organisatie.

Ben je klaar voor de volgende stap met functioneel beheer van ORTEC OWS?

Download dan gratis onze whitepaper met daarin tips en tricks voor het functioneel beheer van ORTEC OWS. Hiermee voorkomt jouw organisatie een verloren investering van tijd en geld.

functioneel beheer planning software

Of ben je een OWS expert die écht een groot verschil wilt maken?

Bekijk dan onze carrieremogelijkheden en ontdek méér.