Met onze objectieve experts bereik je maximaal resultaat met Nedap Ons

De mogelijkheden van Nedap Ons

In de zorg hebben professionals te maken met vele administratieve taken. Onder meer het inplannen van cliënten en het inroosteren van medewerkers is vaak uitdagend en tijdrovend. Veel zorgorganisaties gebruiken dan ook workforce planning software om deze en tal van andere processen gestroomlijnd en efficiënt te laten verlopen. De integrale software-suite Nedap Ons is hiervoor een populair pakket, dat uitblinkt op het gebied van planning en roostering in de zorg en door meer dan 1000 Nederlandse zorginstellingen wordt gebruikt.

OWS
Planning software in de zorg

Wat is Nedap Ons?

Nedap is een Nederlands technologiebedrijf dat wereldwijd actief is in meer dan 100 landen. Een van de in totaal 7 takken van het bedrijf is Nedap Healthcare, dat als doel heeft om de zorg te verbeteren door mensen, kennis en technologie met elkaar te verbinden. Dat doet het bedrijf onder meer met oplossingen zoals Nedap Ons.

Nedap Ons is een workforce planningspakket dat de administratieve taken van zorgprofessionals vereenvoudigt, waardoor er meer tijd voor zorg overblijft. Het pakket wordt ook wel een Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) genoemd en is in 2014 ontstaan uit de iO software van Nedap die destijds al door vele zorginstellingen werd gebruikt.

Hoe maak ik met Nedap Ons een planning of rooster?

Nedap Ons is een integrale software-suite met meerdere modules. Een van de populairste modules is zonder twijfel Ons Planning & Roosteren. Deze module maakt het voor zorgprofessionals eenvoudig om een planning en rooster te maken, zowel voor het inplannen van cliënten als het inroosteren van medewerkers.

Plannen en roosteren kan met Nedap Ons zelfstandig gedaan worden vanuit de medewerker, maar ook centraal geregeld worden vanuit de organisatie. De roostermodule waarin medewerkers gekoppeld worden aan diensten onderscheidt zich door slimme signaleringen, die helpen om in korte tijd tot een optimaal rooster te komen.

De planningsmodule is gebaseerd op een planbord waarmee de roosteraar eenvoudig kaartjes kan verslepen. Handige functies zijn automatische routeberekeningen en signaleringen die in beeld verschijnen bij specifieke cliëntwensen of non-beschikbaarheid van medewerkers. Ook heeft de roosteraar inzicht in huidige en verwachte verlof- en compensatiesaldi.

Rooster software in de gezondheidszorg

Wat zijn de voordelen van Nedap Ons?

Naast een efficiëntere planning en inroostering van cliënten en medewerkers biedt Nedap Ons de volgende grote voordelen:

Eén cliëntdossier voor multidisciplinaire samenwerking

Dit planningspakket van Nedap ondersteunt multidisciplinair werken in de zorg. Hierbij is het mogelijk om samen te werken als team en tussen teams met de cliënt en zijn of haar omgeving. Alle cliëntgegevens zijn op één centrale plek terug te vinden, waardoor elke betrokken zorgprofessional snel toegang heeft tot dezelfde gegevens.

Meer inzicht in concrete resultaten

Werken met cliënten levert vaak een stroom aan informatie op, zeker als het een multidisciplinaire samenwerking betreft. Nedap Ons zorgt ervoor dat deze informatiestroom op de achtergrond soepel en geruisloos wordt verwerkt. Door de beschikbare informatie krijgt ieder team laagdrempelig inzicht in de eigen resultaten en verbetermogelijkheden.

Betere interne betrokkenheid en minder verzuim

Zelfroostermogelijkheden binnen Nedap Ons geven teams en medewerkers zelf de controle over het eigen rooster. Deze invloed op de eigen uren zorgt voor een hoger gevoel van autonomie, een beter inzicht in de onderlinge bezetting, meer betrokkenheid, een lager arbeidsverzuim en een verhoogde aantrekkelijkheid als werkgever.

Wil je óók het maximale bereiken met Nedap Ons?

Download dan gratis onze whitepaper met daarin tips en tricks voor het functioneel beheer van Nedap Ons. Hiermee voorkomt jouw organisatie een verloren investering van tijd en geld.

functioneel beheer planning software

Onze onafhankelijke partners

Onze succesverhalen

 • planning software MMC

  Case Maxima Medisch Centrum

  Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Désirée Cuperus-Kanters, die als Leidinggevende Planning actief…

  Lees meer : Case Maxima Medisch Centrum
 • planning software Resto vanHarte

  Case Resto VanHarte

  Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze opdrachtgevers? In onze referentiecases vragen we hen om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Bart van Heugten, die als Financieel Manager…

  Lees meer : Case Resto VanHarte
 • Case Gemeente Breda

  Planbizz helpt organisaties met de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware. Hoe verlopen die projecten? Welke vragen spelen er? En welke oplossingen bieden wij? We vertellen het je in onze cases. Met deze keer onze opdracht voor de Gemeente Breda.

  Lees meer : Case Gemeente Breda

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Ruime marktkennis

Onze applicatiebeheerders zijn 100% onafhankelijk en hebben jarenlange ervaring met alle relevante workforce planning software in de markt. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van leveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce planning software beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid – de optimale inzet van workforce planning software draagt bij aan de ambities van je organisatie.

Ben je klaar voor de volgende stap met functioneel applicatiebeheer van Nedap Ons?

Download dan gratis onze whitepaper met daarin tips en tricks voor het functioneel beheer van Nedap Ons. Hiermee voorkomt jouw organisatie een verloren investering van tijd en geld.

functioneel beheer planning software