planning software Resto vanHarte

Case Resto VanHarte

Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel beheer van planning software. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze klanten? In onze referentiecases vragen we klanten om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Bart van Heugten, die als Financieel Manager sinds 2019 werkzaam is bij Resto VanHarte.

Planbizz helpt je bij de selectie, implementatie en functioneel applicatiebeheer van planning software. Maar wat is onze werkwijze tijdens softwareselectietrajecten en functioneel beheer en welke resultaten ervaren onze klanten? In onze referentiecases vragen we klanten om hun ervaringen kort en krachtig te beschrijven. Met in deze editie: Bart van Heugten, die als Financieel Manager sinds 2019 werkzaam is bij Resto VanHarte.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte streeft al sinds de oprichting in 2004 naar een Nederland met minder eenzaamheid. In dit kader organiseert de stichting betekenisvolle ontmoetingen tussen buurtbewoners om zo de zelfredzaamheid van individuen en de samenredzaamheid van lokale gemeenschappen te vergroten. Centraal hierbij staan betaalbare en heerlijke driegangendiners die mensen met elkaar verbinden en stimuleren om actief mee te doen als vrijwilliger in de buurt. Resto VanHarte heeft de ANBI-status en is een CBF-erkend Goed Doel.

Behoefte Resto VanHarte

Resto VanHarte is mogelijk dankzij de hulp van vrijwilligers en donateurs en de samenwerking met bedrijven, fondsen en overheden. In de afgelopen jaren heeft de stichting hard gewerkt aan het verder professionaliseren van de organisatie(structuur). Een belangrijk onderdeel hiervan is het proces omtrent (workforce) planning. In het verlengde hiervan heeft Resto VanHarte Planbizz ingeschakeld om de voor hen best passende workforce planning software te vinden.

Softwareselectietraject Resto VanHarte

Tijdens het softwareselectietraject voor Resto VanHarte heeft Planbizz een maatwerk selectiestrategie geformuleerd en daaropvolgend een vooronderzoek en marktonderzoek uitgevoerd. Aan het eind van de selectieprocedure resulteerde dit in een concreet eindrapport en ondersteuning bij de offerte-aanvraag en keuze tussen verschillende geschikte leveranciers van workforce planning software.

“Wij hadden intern onvoldoende tijd en kennis van de complexe markt met workforce planning software om zelf een selectietraject uit te voeren”

Tijd en kennis voor selectieprocedure

Financieel Manager Bart van Heugen is sinds 3,5 jaar werkzaam bij Stichting VanHarte en blikt terug op de selectieprocedure. “Begin 2022 hebben wij Planbizz ingeschakeld, aangezien wij zelf geen uren beschikbaar hadden om een selectietraject uit te voeren. Ook was er intern onvoldoende kennis aanwezig van de complexe markt met workforce planning software. Bij ingang van het traject hoopten wij een lijst te krijgen met 3 of 4 geschikte leveranciers die het best aansloten op onze wensen.”

“Ik kan Planbizz van harte aanbevelen en heb het contact ervaren als duidelijk, tijdig en adequaat”

Prettige samenwerking

Conform de wens van Resto VanHarte heeft Planbizz een lijst opgeleverd met 4 geschikte leveranciers en een nadere duiding hiervan. De leveranciers zijn gematcht op zowel functionele behoeften als het DNA en de filosofie van de stichting. Bart: “Tijdens het softwareselectietraject hebben we zeer prettig samengewerkt met Rick van Planbizz. Hij heeft ons goed op de hoogte gehouden van alle stappen en ik heb het contact ervaren als duidelijk, tijdig en adequaat. Planbizz heeft meer kennis van deze markt dan de meeste organisaties en heeft voor 100% geleverd waar wij om gevraagd hebben. Ik kan Planbizz dan ook van harte aanbevelen.”

Over de auteur

Rocco Agterberg

Rocco is partner en objectieve expert bij Planbizz. Al meer dan 15 jaar helpt hij toonaangevende organisaties om het maximale uit workforce planning software te halen. Naast zijn werk voor opdrachtgevers, schrijft hij ook waardevolle content waarmee organisaties hun bedrijfsvoering kunnen verduurzamen.

Gerelateerde artikelen

Jetty Huberts

Expert Aan Het Woord Jetty Huberts

Planbizz helpt organisaties in de gezondheidszorg en publieke sector bij de selectie, inkoop, implementatie en het functioneel applicatiebeheer van planning- en roostersoftware. Maar wie zijn de mensen achter Planbizz? Hoe zijn ze hier terecht gekomen? En hoe bevalt het werken bij Planbizz? In de reeks Expert aan het woord ontmoet je onze planning experts. Met in deze editie: Jetty Huberts.
Lees meer
De aansluiting tussen functioneel beheer en gebruikers van planning- en roostersoftware verbeteren

De aansluiting tussen functioneel beheer en gebruikers van planning- en roostersoftware verbeteren

Er is een aantal veelvoorkomende uitdagingen waar organisaties mee worstelen bij het functioneel beheer van planning software. Een daarvan is te weinig aansluiting tussen functioneel beheer(ders) met andere afdelingen en gebruikers. Dit zorgt ervoor dat de software niet optimaal wordt benut of onvoldoende functioneert, terwijl dit scenario met de juiste afstemming absoluut is te voorkomen. In dit artikel delen we tips om met functioneel beheer méér uit het gebruik van planning software te halen en zo de productiviteit en tevredenheid van gebruikers op de werkvloer te vergroten.
Lees meer