Zelfroosteren in opmars door Corona

De ontwikkelingen binnen en buiten een organisatie of instellingen volgen zich in rap tempo op. Denk hierbij aan: automatisering van werkzaamheden, toenemende concurrentie, veeleisende klanten of cliënten, de individualiteit, en ga zo maar door. Hierdoor zijn organisaties en instellingen flexibeler en productiever geworden met als gevolg een hoog ziekteverzuim en verloop van werknemers. Om dit te verbeteren, zijn diverse werkgevers al enige jaren aan het  werk met een planningsmethode waarmee zij meer regie en verantwoordelijkheid geven aan werknemers, namelijk: zelfroosteren.

Nu dat de meeste werknemers veelal noodgedwongen thuiswerken vanwege de corona-maatregelen, en de verwachting is dat dit ook ná de maatregelen grotendeels in stand wordt gehouden, is dit voor organisaties en instellingen een uitstekende gelegenheid om met zelfroosteren aan de slag te gaan. Deze ontwikkeling was voor Mark de Jong (TimeWax) en Rocco Agterberg (Planbizz) de aanleiding om een webinar te geven over het thema zelfroosteren.

In de onderstaande video vind je de volledig opname waarin antwoord wordt gegeven op de vragen: Wat is zelfroosteren? Hoe werkt zelfroosteren? Wat zijn de succesfactoren en de positieve effecten van zelfroosteren? Wat kan planningssoftware daarin betekenen?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de video en ontdek meer.

Ben je op zoek naar een stappenplan om zelfroosteren direct in praktijk te brengen? Download dan onze gratis whitepaper en ontdek meer.

Wil je toch liever serieuze stappen nemen met zelfroosteren en wil je advies op maat? Plan dan direct een vrijblijvende kennismaking met ons in.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Rocco is partner en objectieve expert bij Planbizz. Al meer dan 15 jaar helpt hij toonaangevende organisaties om het maximale uit workforce planning software te halen. Naast zijn werk voor opdrachtgevers, schrijft hij ook waardevolle content waarmee organisaties hun bedrijfsvoering kunnen verduurzamen.

Gerelateerde artikelen

Hoe beïnvloeden wijzigingen in planningssoftware mijn organisatie?

Hoe beïnvloeden wijzigingen in planningssoftware mijn organisatie?

Wijzigingen binnen delen van de gebruikersorganisatie hebben gevolgen voor de hele organisatie. Voor organisaties kan het soms lastig zijn om deze ontwikkelingen in kaart te brengen en de organisatiebrede impact ervan accuraat te voorspellen. Het BiSL-proces Informatie portfoliomanagement maakt dit makkelijker door de samenhang bloot te leggen tussen veranderingen in verschillende informatiedomeinen. Dit helpt de organisatie om in alle geledingen voorbereid te zijn op de toekomst en zo wendbaar, flexibel en veerkrachtig te blijven.
Lees meer