Zelfroosteren in opmars door Corona

De ontwikkelingen binnen en buiten een organisatie of instellingen volgen zich in rap tempo op. Denk hierbij aan: automatisering van werkzaamheden, toenemende concurrentie, veeleisende klanten of cliënten, de individualiteit, en ga zo maar door. Hierdoor zijn organisaties en instellingen flexibeler en productiever geworden met als gevolg een hoog ziekteverzuim en verloop van werknemers. Om dit te verbeteren, zijn diverse werkgevers al enige jaren aan het  werk met een planningsmethode waarmee zij meer regie en verantwoordelijkheid geven aan werknemers, namelijk: zelfroosteren.

Nu dat de meeste werknemers veelal noodgedwongen thuiswerken vanwege de corona-maatregelen, en de verwachting is dat dit ook ná de maatregelen grotendeels in stand wordt gehouden, is dit voor organisaties en instellingen een uitstekende gelegenheid om met zelfroosteren aan de slag te gaan. Deze ontwikkeling was voor Mark de Jong (TimeWax) en Rocco Agterberg (Planbizz) de aanleiding om een webinar te geven over het thema zelfroosteren.

In de onderstaande video vind je de volledig opname waarin antwoord wordt gegeven op de vragen: Wat is zelfroosteren? Hoe werkt zelfroosteren? Wat zijn de succesfactoren en de positieve effecten van zelfroosteren? Wat kan planningssoftware daarin betekenen?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de video en ontdek meer.

Ben je op zoek naar een stappenplan om zelfroosteren direct in praktijk te brengen? Download dan onze gratis whitepaper en ontdek meer.

Wil je toch liever serieuze stappen nemen met zelfroosteren en wil je advies op maat? Plan dan direct een vrijblijvende kennismaking met ons in.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Een ondernemer met een missie. In 2035 werkt elke maatschappelijke organisatie tevreden met workforce planning- en roostersoftware. Als objectieve expert help ik hen al ruim 15 jaar om deze software optimaal te benutten. Naast mijn passie voor ondernemerschap, ben ik ook een liefhebber van praktische filosofie.

Gerelateerde artikelen

Als je denkt: ‘dit draait wel goed’, dan loop je achter de feiten aan.

Met één druk op de knop 80% van de roosters gevuld hebben. Zo zou het moeten zijn. Maar in de praktijk wordt dit percentage vaak bij lange na niet gehaald. Dat komt mede omdat veel zorgorganisaties niet alle functionaliteiten benutten die een pakket als OWS biedt. Als functioneel consultant helpt functioneel consultant Simon Roosien om eruit te halen wat erin zit. In dit artikel lees je meer over zijn visie.
Lees meerAls je denkt: ‘dit draait wel goed’, dan loop je achter de feiten aan.

Expert Aan Het Woord Simon Roosien

'Planbizz sluit aan bij wie ik ben.' Simon Roosien groeide thuis op met motoren, in zijn werk groeide hij ‘op in de zorg’. Daardoor kent hij het pakket OWS van binnen en van buiten. Nu staat hij klaar om de opdrachtgevers van Planbizz te leren kennen en hen te helpen om met zo min mogelijk inspanning goede roosters te maken. Want de tijd die daardoor overblijft, kan in de zorg goed besteed worden.
Lees meerExpert Aan Het Woord Simon Roosien