Zelfroosteren in opmars door Corona

delen delen delen delen
wat is zelfroosteren

Zelfroosteren in opmars door Corona

De ontwikkelingen binnen en buiten een organisatie of instellingen volgen zich in rap tempo op. Denk hierbij aan: automatisering van werkzaamheden, toenemende concurrentie, veeleisende klanten of cliënten, de individualiteit, en ga zo maar door. Hierdoor zijn organisaties en instellingen flexibeler en productiever geworden met als gevolg een hoog ziekteverzuim en verloop van werknemers. Om dit te verbeteren, zijn diverse werkgevers al enige jaren aan het  werk met een planningsmethode waarmee zij meer regie en verantwoordelijkheid geven aan werknemers, namelijk: zelfroosteren.

Nu dat de meeste werknemers veelal noodgedwongen thuiswerken vanwege de corona-maatregelen, en de verwachting is dat dit ook ná de maatregelen grotendeels in stand wordt gehouden, is dit voor organisaties en instellingen een uitstekende gelegenheid om met zelfroosteren aan de slag te gaan. Deze ontwikkeling was voor Mark de Jong (TimeWax) en Rocco Agterberg (Planbizz) de aanleiding om een webinar te geven over het thema zelfroosteren.

In de onderstaande video vind je de volledig opname waarin antwoord wordt gegeven op de vragen: Wat is zelfroosteren? Hoe werkt zelfroosteren? Wat zijn de succesfactoren en de positieve effecten van zelfroosteren? Wat kan planningssoftware daarin betekenen?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de video en ontdek meer.

Ben je op zoek naar een stappenplan om zelfroosteren direct in praktijk te brengen? Download dan onze gratis whitepaper en ontdek meer.

Wil je toch liever serieuze stappen nemen met zelfroosteren en wil je advies op maat? Plan dan direct een vrijblijvende kennismaking met ons in.

 

Over de auteur

Rocco Agterberg

Rocco is de oprichter van Planbizz. Al meer dan 15 jaar helpt hij toonaangevende organisaties om succesvoller te worden met de best passende Workforce Planning software. Naast zijn werk voor en bij opdrachtgevers, schrijft hij ook waardevolle content waarmee organisaties verder kunnen groeien.

Laat je reactie achter