De selectie van rooster software is tijdrovend

De juiste rooster software aanschaffen doe je als organisatie of instelling niet iedere dag. Je weet niet waar je moet beginnen en je zoekt op goed geluk naar de juiste software op het internet. Het aanbod van rooster software is overweldigend. De vele functionaliteiten en mogelijkheden maken het moeilijk om de software te kiezen die het beste bij je ambities en doelstellingen past. Met als gevolg een hoop frustratie en maakt de keuze onnodig tijdsintensief

rooster planning

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat 80% van de software-implementaties faalt vanwege een foute aanschaf van software  

Gevolgen van slechte planning

Wanneer de planning niet goed wordt bijgehouden of efficiënt wordt ingevuld zijn de gevolgen soms desastreus. Een kleine opsomming van de situaties waar je als werkgever of planner mee te maken kan krijgen:


Onvoldoende capaciteit  

Een van de meest complexe situaties waar je als werkgever of leidinggevende in terecht kan komen, is wanneer er onvoldoende capaciteit op de werkvloer is. Klanten moeten wel geholpen worden en uiteindelijk stroop je als leidinggevende dan vaak maar zelf de mouwen op. Dit kan je voorkomen als je een strakke planning bijhoudt met rooster software.

capaciteit


Het overzicht kwijtraken  

Naarmate een organisatie succes opbouwt, groeit het aantal medewerkers. Het aantal klanten groeit, er komen meer taken bij en dat vraagt om versterking. Nieuwe medewerkers zijn echter alleen waardevol wanneer ze effectief ingezet worden. Dankzij de juiste online rooster software behoud je het overzicht naarmate je team groeit.

overzicht


Teveel tijd kwijt aan roosters bijhouden

Roosters maken en bijhouden is behoorlijk tijdrovend. Grote organisaties hebben vaak een aparte afdeling die de planning verzorgt. De juiste rooster software neemt een groot deel van het werk uit handen dat je anders handmatig moet doen. Hierdoor heeft een organisatie of instelling minder medewerkers nodig of kunnen de bestaande planning medewerkers hun werkdag efficiënter vullen.

roosters bijhouden

Voordelen van juiste rooster software

Roosters maken, uitprinten en ophangen is geen hogere wiskunde. Maar planningen wijzigen altijd, bijvoorbeeld door medewerkers die zich ziek melden en drukte waarop je soms niet bent voorzien. Daarom is het handig om gebruik te maken van online rooster software. Hiermee kan iedere medewerker zijn of haar rooster continu bekijken en kunnen leidinggevenden of planners de roosters direct aanpassen.

inzicht in beschikbaarheid

24/7 inzicht in beschikbaarheid  

Dankzij heldere en transparante rooster software heb je altijd en overal inzicht in de aanwezigheid, capaciteit en het verzuim van medewerkers. Zodat je in de toekomst de roosters hierop aan kan passen.


Gebruiksvriendelijke software

Gebruiksvriendelijke software  

De nieuwste rooster software is niet alleen te beheren door experts op het gebied van planning, maar ook door medewerkers zelf. Dit bespaart een hoop tijd voor degene die normaal de invulling van de roosters verzorgt.


Kosten en verzuim meten

Kosten en verzuim meten  

Als je exact inzicht hebt in de capaciteit en het verzuim kan je beter sturen op de (loon)kosten van je bedrijf. Dankzij de rooster planning software zie je exact hoeveel medewerkers je op bepaalde dagen in moet plannen.

Stop met zoeken, wij selecteren de juiste rooster software 

Laat één van onze onafhankelijke experts dit complexe proces uit handen nemen. Hiermee heb je een betrouwbare partner in huis die jullie ambities weet te realiseren. De expert komt bij jullie op locatie en helpt jullie in 4 doeltreffende stappen bij de aanschaf van de juiste rooster software: 

Vooronderzoek Wij doen gedegen vooronderzoek en hierdoor heb je al je wensen en eisen helder, waarmee je een foute keuze voorkomt.


Marktverkenning  

Wij kennen de markt van rooster software. Hierdoor kiezen wij 10x sneller de juiste. Hiermee bespaar je veel tijd met eigen research.


Maak de keuze  

Wij zijn 100% onafhankelijk en helpen je met een objectieve keuze, waarmee je een verloren investering voorkomt. 


Ingebruikname  

Na de juiste aanschaf, zullen wij de rooster software zorgvuldig implementeren, zodat je direct je ambities kan waarmaken. 

Benieuwd naar de beste rooster software? 

Wij helpen je graag bij de software selectie. Laat je contactgegevens achter en ontvang binnen 24 uur vrijblijvend advies van een onafhankelijke expert 

Ja, ik wil kosteloos advies

Wij helpen je ambities waarmaken

Binnen de afgesproken tijd en budget heb je dé rooster software in huis die zorgt voor een optimale afstemming tussen werknemers en werkaanbod. Hiermee bespaar je onnodige loonkosten en laat je medewerkers tevreden zijn over hun rooster. En vergeet vooral niet de verbetering van de service naar je klant.

Waarom Planbizz?

  • Wij kennen de markt van rooster software als geen ander. Dit neemt het risico weg op een foute keuze, wat een dure miskoop bespaart. 
  • Door het selectieproces uit handen te geven kan je je ondertussen op de primaire zaken van je organisatie of instelling richten.
  • Onze jarenlange ervaring maakt een doeltreffend selectieproces mogelijk, waardoor je tijd en geld bespaart. 
  • Wij zijn 100% onafhankelijk en ontvangen geen vergoeding van leveranciers bij een aanschaf. Hierdoor heb jij de garantie van een neutrale factor die jullie wensen en eisen voorop zet. 
  • Onze onafhankelijke experts hebben méér dan 100 jaar ervaring. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste rooster software, waarmee je onnodige loonkosten bespaart en de teveredenheid van werknemers en klanten verbeteren.  

Opdrachtgevers die je voor zijn gegaan

Remco Rijnhart (Sales Value)

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

David van de Pouw Kraan (Gemeente Amsterdam)

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

Marcel van Amstelveen (Waternet)

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planning Independer

Sharony Hosman (Independer)

''Ik kijk terug op een inspirerende en mooie samenwerking! Bij een WFM uitdaging in de toekomst, weet ik Planbizz te vinden!''

Planning de Alliantie

Ingeborg Rijken (de Alliantie)

''Naast zijn grote expertise op WFM-gebied is Rocco een erg prettige collega om mee samen te werken. Hij is professioneel, verantwoordelijk en betrokken. De medewerkers waardeerde zijn toegankelijke, open en eerlijke manier van communiceren''

Veelgestelde vragen over rooster software 

Wat moet ik hiervoor investeren?

Dit hangt af van de complexiteit van het planningsproces en de grootte van jullie organisatie en instelling. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij je hierover kunnen adviseren. Wij vertellen je dan ook graag hoe je de investering snel hebt terugverdiend. 

Werken jullie in heel Nederland?

Ja, onze onafhankelijke experts werken in heel Nederland. Zij komen graag bij je op locatie om jullie ambities te behalen door middel van Workforce rooster software.  

Waarom zijn jullie #1 marktkenner?

Workforce rooster software heeft onze primaire focus. Wij doen dagelijks onderzoek naar alle ontwikkelingen en innovaties. Dit doen wij met leveranciers in binnen- en buitenland en onze kennispartners. 

Ontvangen jullie een vergoeding van leveranciers bij een aanschaf?

Nee, wij zijn 100% onafhankelijk. Wij zijn de neutrale factor in het keuzeproces. Jullie ambities staan voorop. 

Welke type rooster software helpen jullie aanschaffen? 

Of het nu gaat om Workforce Management-, projectplanning- of roostersoftware, wij helpen je met het realiseren van jullie ambities. Het optimaal plannen van resources door middel van technologie is onze passie.

Op zoek naar rooster software, maar wil je dit zelf aanschaffen?

Kijk dan eens op ons online keuzeproces www.planningsoftwareselect.nl. Hiermee heb je alle kwalitatieve hulpmiddelen onder één dak, waarmee je tijd en geld bespaart.  

Onze experts hebben in totaal 100+ jaar ervaring waarmee wij je van gemak en garantie voorzien bij het vinden van de juiste rooster software.

Direct de juiste rooster software kiezen?  

Herken je bovenstaande situaties en lijkt het je ook handig om de keuze voor efficiënte rooster software een keer te bespreken? Maak een afspraak met een van onze experts en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie of instelling.