Het belang van Workforce Planning software voor de zorg

De zorg is een sector die het al jaren lastig heeft. Door de vergrijzing groeit de zorgvraag in ons land en wordt het steeds lastiger om kwalitatief goede zorg te bieden. Tel daar een groeiend personeelstekort en de bezuinigingen van afgelopen jaar bij op en het is begrijpelijk dat zorgorganisaties zich continu op een dynamisch spanningsveld bevinden. Met een klein budget zoveel mogelijk voldoen aan de complexe zorgvraag van verschillende cliënten. Workforce Planning software biedt dan uitkomst.

planning software zorg

Waarom Workforce Planning software voor zorg?

Workforce Planning software voor de zorg heeft verschillende voordelen. Ten eerste verzamelt software alle essentiële informatie op één plek. Dat biedt het zorgorganisaties het overzicht dat ze nodig hebben. Maar planning software voor de zorg heeft nog meer voordelen.

Biedt zorg van hoge kwaliteit

De zorg is een sector waarin verschillende specialismen samenkomen. Cliënten hebben daarom vaak te maken met verschillende medewerkers, elk met hun eigen competenties. Welke zorgmedewerkers hebben we nodig voor welke cliënt? En hoe past dat binnen de huidige beschikbaarheid? Met Workforce Planning software zet je altijd de juiste medewerker op het juiste moment in. Zo lever je zorg van hoge kwaliteit.

Bespaar tijd

Daarnaast levert Workforce Planning software voor de zorg ook een tijdsbesparing op. Heb je eenmaal een werkend rooster gevonden, dan biedt veel software namelijk de optie dat rooster automatisch te kopiëren naar toekomstige planningen. Zo ben je niet elke week druk bezig met het maken van een rooster. Daarnaast kunnen ook verlofaanvragen vaak geïntegreerd worden. Zo weet je zeker dat er nooit een gat ontstaat in de planning. Alle bespaarde tijd kun je vervolgens weer steken in de zorg van je cliënten.

Tevreden cliënten

Kwalitatieve goede zorg leidt weer tot meer tevreden cliënten, een van de belangrijkste doelen binnen de zorg. Elke cliënt heeft echter andere zorg nodig en dat vraagt om een specialistische aanpak die tijd en aandacht kost. Workforce Planning software zorgt ervoor dat je de tijd die je nodig hebt voor cliënten ook echt in de zorg kunt stoppen. Dat leidt automatisch tot meer tevreden cliënten. Maar ook de familie en naasten van een cliënt zullen opgelucht zijn als ze zien dat hun familielid in goede handen is. Bovendien biedt veel planning software voor de zorg de optie om cliënteninformatie eenvoudig (en veilig!) te delen met cliënten en hun familie.

Veel integratiemogelijkheden

Workforce Planning software voor de zorg biedt veel integratiemogelijkheden. Zo kun je je urenregistratie en administratie koppelen aan het rooster van je medewerkers, zodat je altijd weet wie wanneer heeft gewerkt. Daarnaast is er ook vaak een koppeling mogelijk met je cliëntenadministratie. Rapportages van collega’s zijn zo eenvoudig in te zien en te bewerken, waardoor je altijd de juiste informatie bij de hand hebt. Dat is extra handig omdat de zorg een sector is die veel te maken heeft met uitval. Planning software zorgt ervoor dat medewerkers zo goed mogelijk het werk van een collega kunnen overnemen.

Tevreden medewerkers

Naast tevreden cliënten, zijn namelijk ook tevreden medewerkers ontzettend belangrijk. Workforce Planning software zorgt ervoor dat zorgmedewerkers weten waar ze aan toe zijn. Wanneer moeten ze naar welke cliënt? En welke rapportages zijn daar al over geschreven? Al deze informatie is eenvoudig te vinden binnen planning softwareprogramma’s. Bovendien beheren medewerkers eenvoudig hun eigen verlofaanvragen via hetzelfde systeem.

Voldoet aan privacyeisen

Binnen de zorg wordt vanzelfsprekend gewerkt met privacygevoelige informatie. Daarom is het essentieel dat alle softwareprogramma’s waarmee je werkt, voldoen aan de juiste privacy eisen. Gelukkig is dat het geval voor de meeste Workforce Planning software. Zelfs software waarbij zorgverlener en cliënt in hetzelfde programma werken, voldoet aan strenge beveiligingseisen. Zo weet je zeker dat persoonlijke gegevens van cliënten niet zomaar op straat komen te liggen.

Meer inzicht door rapportages

Het laatste grote voordeel van Workforce Planning software voor de zorg is dat het ontzettend veel waardevolle inzichten oplevert. Planning software heeft bijna altijd een rapportagefunctie voor het ophalen van informatie. Welke medewerkers verzuimen het meest? Wanneer is de werkdruk het hoogst? Zo maar wat vragen waar Workforce Planning software je het antwoord op geeft. Aan de hand hiervan kun je je werkprocessen verbeteren.

Planbizz Arena

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen?

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders

Hoe kies je de juiste Workforce Planning software voor jouw zorgorganisatie?

Workforce Planning software voor de zorg heeft dus verschillende voordelen. Maar hoe kies je de best passende software voor jouw zorgorganisatie? Het aanbod is enorm en de selectie van software vraagt om specifieke kennis en ervaring. Een verkeerde keuze betekent echter een verloren investering van tijd en geld én levert een heleboel frustratie op. Zeker als zorgorganisatie wil je je budget meteen goed besteden.

Een mislukt selectie- of implementatietraject voorkomen? En een verloren investering van tijd en geld besparen? Schakel dan de hulp in van de experts van Planbizz. Onze 100% onafhankelijke planningsexperts begeleiden je graag bij de selectie en implementatie van de best passende Workforce Planning software voor jouw zorgorganisatie.

Met deze diensten helpen wij grote organisaties een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen

Aanschaf planningssoftware

Persoonlijke begeleiding op locatie bij de selectie en implementatie van Workforce Planning software

Software inkopen doe je niet elke dag. De 100% onafhankelijke experts van Planbizz bieden jouw organisatie daarom persoonlijke begeleiding op locatie bij de selectie en implementatie van Workforce Planning software. Zo voorkom je een mislukte aanschaf en vind je software die past bij de planningambities van jouw organisatie.

vind planning software online

100% onafhankelijke online tool voor de zelfstandige selectie van Workforce Planning software

Zelf starten met de zoektocht naar Workforce Planning software? Dat kan met onze 100% onafhankelijke online selectietool Planningsoftwareselect.nl. Voor organisaties die een verloren investering van tijd, geld én frustratie willen voorkomen. Start zelf je zoektocht en vind Workforce Planning software die past bij jouw ambities.

Wij ondersteunen deze opdrachtgevers

Wij begeleiden grote organisaties in uiteenlopende branches bij de selectie en implementatie van Workforce Planning software. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.
Opdrachtgevers planning software

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

''Planbizz heeft een aantal maanden bij Independer ondersteunt bij WFM. In deze periode hebben zij ons erg goed geholpen. Met hun kennis en inzichten hebben zij mooie stappen gezet op het WFM vlak. Met meerdere adviezen pakken wij nu ook door.''

interim planner
Sharony Hosman Manager Blije Klant Independer

''Planbizz heeft een jaar geholpen bij de Klantenservice van De Alliantie. Er is een nieuw forecastmodel en een gebruiksvriendelijk capaciteitsplan opgeleverd, de planningstool is opnieuw ingericht en het WFM-proces is beschreven. Planbizz is professioneel, waar ik als manager volledig op kon bouwen en vertrouwen en ik van harte kan aanbevelen.''

interim planner
Ingeborg Rijken Manager Klantenservice de Alliantie Woningcoöperatie de Alliantie

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

planning software
Remco Rijnhart Sales Value

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

WFM manager
David van der Pouw Kraan Gemeente Amsterdam

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planner callcenter
Marcel van Amstelveen Waternet

''Planbizz heb ik tijdens mijn opdracht bij de Alliantie leren kennen als een vakkundig en professioneel. In alle rust en met de juiste elegance weet Planbizz als geen ander WFM te ontwikkelen, te implemteren en bij te sturen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer samen te werken''

Planning software
Harm de Boer Alliantie

De voordelen volgens onze opdrachtgevers

planning software productie
  • Realiseert ambities
    Van besparing van kosten tot een hogere efficiëntie of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie
  • Onafhankelijk
    Onze planningsexperts zijn 100% onafhankelijk. Wij hebben geen contracten met softwareleveranciers. Alleen zo vinden we de best passende Workforce Planning software voor jouw organisatie
  • Voorkomt een verloren investering van tijd en geld
    Workforce Planning software aanschaffen doe je niet iedere dag. Met onze hulp vind je direct de best passende software voor jouw organisatie. Zo voorkom je een verloren investering van tijd én geld

Klaar voor de volgende stap bij jouw zoektocht naar Workforce Planning software voor de zorg?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders
Planbizz Arena