Bespaar tijd en geld bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software voor de zorg

Het belang van Workforce Planning software voor de zorg

De zorg is een sector die het al jaren lastig heeft. Door de vergrijzing groeit de zorgvraag in ons land en wordt het steeds lastiger om kwalitatief goede zorg te bieden. Tel daar een groeiend personeelstekort en de bezuinigingen van afgelopen jaar bij op en het is begrijpelijk dat zorgorganisaties zich continu op een dynamisch spanningsveld bevinden. Met een klein budget zoveel mogelijk voldoen aan de complexe zorgvraag van verschillende cliënten. Workforce Planning software biedt dan uitkomst.

Waarom Workforce Planning software voor zorg?

Workforce Planning software voor de zorg heeft verschillende voordelen. Ten eerste verzamelt software alle essentiële informatie op één plek. Dat biedt het zorgorganisaties het overzicht dat ze nodig hebben. Maar planning software voor de zorg heeft nog meer voordelen.

Biedt zorg van hoge kwaliteit

De zorg is een sector waarin verschillende specialismen samenkomen. Cliënten hebben daarom vaak te maken met verschillende medewerkers, elk met hun eigen competenties. Welke zorgmedewerkers hebben we nodig voor welke cliënt? En hoe past dat binnen de huidige beschikbaarheid? Met Workforce Planning software zet je altijd de juiste medewerker op het juiste moment in. Zo lever je zorg van hoge kwaliteit.

Bespaar tijd

Daarnaast levert Workforce Planning software voor de zorg ook een tijdsbesparing op. Heb je eenmaal een werkend rooster gevonden, dan biedt veel software namelijk de optie dat rooster automatisch te kopiëren naar toekomstige planningen. Zo ben je niet elke week druk bezig met het maken van een rooster. Daarnaast kunnen ook verlofaanvragen vaak geïntegreerd worden. Zo weet je zeker dat er nooit een gat ontstaat in de planning. Alle bespaarde tijd kun je vervolgens weer steken in de zorg van je cliënten.

Tevreden cliënten

Kwalitatieve goede zorg leidt weer tot meer tevreden cliënten, een van de belangrijkste doelen binnen de zorg. Elke cliënt heeft echter andere zorg nodig en dat vraagt om een specialistische aanpak die tijd en aandacht kost. Workforce Planning software zorgt ervoor dat je de tijd die je nodig hebt voor cliënten ook echt in de zorg kunt stoppen. Dat leidt automatisch tot meer tevreden cliënten. Maar ook de familie en naasten van een cliënt zullen opgelucht zijn als ze zien dat hun familielid in goede handen is. Bovendien biedt veel planning software voor de zorg de optie om cliënteninformatie eenvoudig (en veilig!) te delen met cliënten en hun familie.

Veel integratiemogelijkheden

Workforce Planning software voor de zorg biedt veel integratiemogelijkheden. Zo kun je je urenregistratie en administratie koppelen aan het rooster van je medewerkers, zodat je altijd weet wie wanneer heeft gewerkt. Daarnaast is er ook vaak een koppeling mogelijk met je cliëntenadministratie. Rapportages van collega’s zijn zo eenvoudig in te zien en te bewerken, waardoor je altijd de juiste informatie bij de hand hebt. Dat is extra handig omdat de zorg een sector is die veel te maken heeft met uitval. Planning software zorgt ervoor dat medewerkers zo goed mogelijk het werk van een collega kunnen overnemen.

Tevreden medewerkers

Naast tevreden cliënten, zijn namelijk ook tevreden medewerkers ontzettend belangrijk. Workforce Planning software zorgt ervoor dat zorgmedewerkers weten waar ze aan toe zijn. Wanneer moeten ze naar welke cliënt? En welke rapportages zijn daar al over geschreven? Al deze informatie is eenvoudig te vinden binnen planning softwareprogramma’s. Bovendien beheren medewerkers eenvoudig hun eigen verlofaanvragen via hetzelfde systeem.

Voldoet aan privacyeisen

Binnen de zorg wordt vanzelfsprekend gewerkt met privacygevoelige informatie. Daarom is het essentieel dat alle softwareprogramma’s waarmee je werkt, voldoen aan de juiste privacy eisen. Gelukkig is dat het geval voor de meeste Workforce Planning software. Zelfs software waarbij zorgverlener en cliënt in hetzelfde programma werken, voldoet aan strenge beveiligingseisen. Zo weet je zeker dat persoonlijke gegevens van cliënten niet zomaar op straat komen te liggen.

Meer inzicht door rapportages

Het laatste grote voordeel van Workforce Planning software voor de zorg is dat het ontzettend veel waardevolle inzichten oplevert. Planning software heeft bijna altijd een rapportagefunctie voor het ophalen van informatie. Welke medewerkers verzuimen het meest? Wanneer is de werkdruk het hoogst? Zo maar wat vragen waar Workforce Planning software je het antwoord op geeft. Aan de hand hiervan kun je je werkprocessen verbeteren.

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voor de zorg voorkomen?

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Wij helpen je bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software voor jouw zorgorganisatie

orkforce Planning software voor de zorg heeft dus verschillende voordelen. Maar hoe kies je de best passende software voor jouw zorgorganisatie? Het aanbod is enorm en de selectie van software vraagt om specifieke kennis en ervaring. Een verkeerde keuze betekent echter een verloren investering van tijd en geld én levert een heleboel frustratie op. Zeker als zorgorganisatie wil je je budget meteen goed besteden.

Een mislukt selectietraject voorkomen? En een verloren investering van tijd en geld besparen? Schakel dan de hulp in van de experts van Planbizz. Onze 100% onafhankelijke planningsexperts begeleiden je graag bij de zoektocht van de best passende Workforce Planning software voor jouw zorgorganisatie.

Opdrachtgevers waar we
trots op zijn

Wij begeleiden onafhankelijk grote organisaties in uiteenlopende branches bij de automatisering van hun complexe planningsprocessen. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Objectief

Onze experts zijn 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van softwareleveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce Planning software inkopen, implementeren en beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie.

Klaar voor de volgende stap bij jouw zoektocht naar Workforce Planning software?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software kunt voorkomen.