Bespaar tijd en geld bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software voor transport

Het belang van Workforce Planning software voor de transport- en logistieksector

Plannen in de transportsector is een hele puzzel. Welke voertuigen moeten we inzetten? Hoe zorgen we dat die optimaal beladen worden? En past dat binnen de beschikbaarheid van onze chauffeurs? Een van de manieren om deze logistieke puzzel iets eenvoudiger te maken, is door middel van Workforce Planning software. Niet alleen zorgt dat voor meer overzicht en efficiëntie, het kan ook enorm veel kosten en tijd besparen.

De voordelen van Workforce Planning software voor transport

Transport is een sector waar veel wordt gepland op basis van efficiëntie. Niet alleen moet de inzet van voertuigen zo optimaal mogelijk zijn, er moet ook rekening gehouden worden met onder andere transportkosten. De soort en hoeveelheid ritten die je als transportorganisatie maakt, bepalen welke manier van plannen het meest efficiënt is. Meestal bepalen de orders die je binnenkrijgt het aantal ritten dat je zult moeten rijden. Vervolgens moeten deze ritten gekoppeld worden aan een voertuig en een chauffeur. Het gebruik van Workforce Planning software biedt in de transport- en logistieksector kent meerdere voordelen.

Behoud het overzicht

Het belangrijkste voordeel is dat Workforce Planning software helpt om het overzicht te bewaren. Alle factoren die een rol spelen binnen je werkprocessen kunnen verzameld worden binnen één systeem. Vaak is planning software namelijk eenvoudig te koppelen aan andere software zoals je ordersysteem. Hierdoor worden orders automatisch doorgezet in je rittenplanning. Hierbij wordt rekening gehouden met je klantgegevens, beschikbaarheid van voertuigen en chauffeurs, diensttijden en andere afspraken. Door de integratie van al deze informatie behoud je overal en altijd het overzicht.

Inzicht in bedrijfsprocessen

Naast het feit dat Workforce Planning software je het overzicht geeft dat je als transportbedrijf nodig hebt, biedt het ook veel inzichten. Zo is veel software in staat continu de meest efficiënte route te bepalen door middel van livetracking. Zo ben je verzekerd van de beste route, ook als er onverwachts iets tussendoor komt dat tot vertraging kan leiden. Planning software is daarnaast ultiem geschikt om je werkprocessen mee te analyseren. Veelvoorkomende oorzaken van vertraging, maar ook de tijd en kosten die verschillende orders en voertuigen met zich meebrengen, worden verzameld in één systeem. Door gebruik te maken van rapportages, biedt de software je zinvolle inzichten over je eigen bedrijfsprocessen en -kosten.

Kostenbesparing

Workforce planning software kan je transportorganisatie dus veel inzicht bieden. Dat leidt er weer toe dat je veel kosten kunt besparen. Vaak maakt deze software gebruik van algoritmes om de meest optimale route te kunnen bepalen. Daarbij wordt rekening gehouden met de beschikbaarheid van voertuigen en chauffeurs. Deze mogelijkheid kan bijdragen aan het verlagen van personeels- en transportkosten. Een efficiënte ritplanning kan bijvoorbeeld tot 15% lagere transportkosten leiden.

Tijdsbesparing

Naast het feit dat Workforce Planning software voor de transport veel kosten kan besparen, kan het je ook veel tijdwinst opleveren. Zoals genoemd kun je verschillende softwaresystemen koppelen om extra inzichten te krijgen in je bedrijfsprocessen, en deze waar nodig aan te scherpen. Daarnaast biedt veel software de optie tot automatisering, zoals automatische facturatie. Dat scheelt je organisatie ontzettend veel tijd. En doordat planning software vaak beter werkt naarmate je het langer gebruikt, kost het maken van bijvoorbeeld ritplanningen je steeds minder tijd. Het systeem vult namelijk het grootste deel van de informatie al voor je in.

Tevreden klant

Misschien wel een van de mooiste bijkomende voordelen van het gebruik van Workforce planning software voor transport, zijn tevreden klanten. Als je immers kunt waarmaken wat je belooft, zal dat zich uitwijzen in een hogere klanttevredenheid. Planning software biedt je daarbij de inzichten die je nodig hebt om helder en transparant te kunnen communiceren met je klanten. Ook de extra efficiëntie die het gebruik van software met zich meebrengt, zal positieve gevolgen hebben – zoals snelle leveringen. Dat zal de klanttevredenheid alleen nog maar verhogen.

Medewerkers die weten waar ze aan toe zijn

Wanneer je als transportorganisatie meer overzicht hebt, zal dat ook leiden tot meer tevreden medewerkers. Chauffeurs weten dan namelijk vanaf het moment van inplannen tot het moment van aflevering waar ze aan toe zijn. Vaak kan een chauffeur via een boordcomputer alle gegevens inzien en bewerken, maar een app via smartphone of tablet behoort ook regelmatig tot de mogelijkheden. En omdat Workforce Planning software het planningsproces vergemakkelijkt, is het voor planners onderling eenvoudiger elkaars werk over te nemen.

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voor transport voorkomen?

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Wij helpen je bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software voor transport

Workforce Planning software voor transport zorgt dus niet alleen voor meer overzicht én inzicht, je bespaart er ook tijd en geld mee. Dat zorgt weer voor meer tevreden medewerkers en klanten. Volop voordelen dus. Maar hoe maak je nou de keuze uit alle beschikbare planning software? Het aanbod is immers groot en je wilt geen tijd en geld investeren in een systeem dat uiteindelijk niet blijkt te passen bij jouw wensen, waardoor je het niet (optimaal) gaat gebruiken. Helaas is direct een advies doen van de beste planning software voor de transport- en logistieksector niet haalbaar. Elke organisatie heeft namelijk andere ambities, wensen en eisen.

Workforce Planning software aanschaffen doe je als daarnaast niet iedere dag. Zo’n selectietraject vereist specifieke kennis en ervaring. Daarnaast is het aanbod van leveranciers enorm. Niet vreemd dus dat de zoektocht mislukt. Dat levert niet alleen een hoop frustratie op, maar vooral een verloren investering van tijd en geld. Een mislukt systeemselectie voorkomen? En jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Schakel de hulp in van Planbizz. Onze 100% onafhankelijke planningsexperts begeleiden je bij de zoektocht van de best passende Workforce Planning software voor jouw transportbedrijf.

Opdrachtgevers waar we
trots op zijn

Wij begeleiden onafhankelijk grote organisaties in uiteenlopende branches bij de automatisering van hun complexe planningsprocessen. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Objectief

Onze experts zijn 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van softwareleveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce Planning software inkopen, implementeren en beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie.

Klaar voor de volgende stap bij jouw zoektocht naar Workforce Planning software?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software kunt voorkomen.