Het belang van Workforce Planning software voor de schoonmaak

De schoonmaaksector draait volledig om tijd. Het doel is immers zoveel mogelijk schoon te maken in zo min mogelijk tijd. Om dat te kunnen realiseren is Workforce Planning software essentieel. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de juiste mensen op de juiste plek ingezet worden en hou je het overzicht. Daarnaast is een integratie met het verlof- en/of personeelssysteem ook vaak mogelijk, waardoor je als organisatie nog efficiënter werkt.

planning software schoonmaak

De voordelen van Workforce Planning software voor de schoonmaak sector

Het gebruik van Workforce Planning software heeft verschillende voordelen voor de schoonmaaksector. Zo bespaart het je tijd én kosten en biedt het je waardevolle inzichten.

Werk efficiënter

Door planningen te maken met Workforce Planning software, werk je als schoonmaakbedrijf nog efficiënterOnder- en overcapaciteit zijn vanaf nu verleden tijd en door de vele integratiemogelijkheden heeft de planner zelf ook minder werk. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met je verlof- en salarissysteem. Of automatische facturatie naar opdrachtgevers. Allemaal voorbeelden van integraties binnen Workforce Planning software die nog efficiënter werken mogelijk maken.

Besparing van kosten

Workforce Planning software zorgt er dus voor dat je efficiënter werkt. Dat betekent niet alleen een besparing van tijd, maar ook van kosten. Elke medewerker wordt namelijk zo optimaal mogelijk ingezet en er kan op tijd worden bijgestuurd. Hiermee voorkom je onder- en overcapaciteit en extra kosten.

Meer tevreden medewerkers

Doordat medewerkers efficiënter kunnen worden ingepland, zullen ze niet alleen productiever werken maar ook meer tevreden zijn. De werkdruk is immers precies goed verdeeld. Bovendien kan elke medewerker vaak door middel van een app zijn of haar rooster inzien, verlofaanvragen indienen en diensten ruilen.

Meer tevreden klanten

Als schoonmaakbedrijf heb je een belangrijk doel: je opdrachtgever zo tevreden mogelijk maken met een zo schoon mogelijk eindresultaat. Door je medewerkers zo efficiënt mogelijk in te plannen, krijg je meer gedaan in minder tijd. Dat betekent een beter en sneller eindresultaat voor je opdrachtgever. Workforce Planning software zorgt op die manier indirect voor een hogere klanttevredenheid.

Meer inzicht

Naast dat Workforce Planning software voor de schoonmaak sector betekent dat je efficiënter kunt plannen, levert het ook waardevolle inzichten op. Wanneer hebben we welke medewerkers nodig? Hoe is de werkdruk verdeeld over het hele jaar? Hoe ziet het ziekteverzuim binnen onze organisatie eruit? Zo maar wat vragen waar planning software je het antwoord op geeft. Met die inzichten kun je doelgericht je bedrijfsprocessen verbeteren.

Meer flexibiliteit

Met Workforce Planning software behoud je het overzicht. Dat overzicht, gecombineerd met meer efficiëntie, de verhoogde productiviteit van je medewerkers en alle inzichten die je door software verkrijgt, maakt jouw organisatie een stuk flexibeler. Voortaan ben je namelijk beter in staat om te anticiperen op (onverwachte) gebeurtenissen, zonder dat het grote gevolgen heeft. Die flexibiliteit maakt jouw schoonmaakbedrijf dus ook meteen toekomstbestendiger.

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen?

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software  voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders
Planbizz Arena

Wij helpen je bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software voor jouw schoonmaakbedrijf

Workforce Planning software heeft dus verschillende voordelen voor de schoonmaaksector. Maar het vind je nou de best passende Workforce Planning software voor jouw schoonmaakbedrijf? Het aanbod is enorm en de selectie van software vereist speciale kennis en ervaring, die vaak ontbreekt. Niet vreemd dus dat de meeste selectietrajecten mislukken. Dat levert niet alleen veel frustratie op, het is ook een verloren investering van tijd en geld. Tijd en geld die jouw organisatie liever anders zou besteden.

Wil jij die verloren investering van tijd en geld voorkomen? En een succes maken van jouw zoektocht? Planbizz helpt je graag. Onze 100% onafhankelijke planningsexperts begeleiden je bij de zoektocht van de best passende Workforce Planning software voor jouw organisatie.

Wij ondersteunen deze werkgevers

Wij begeleiden onafhankelijk grote organisaties in uiteenlopende branches bij de automatisering van hun complexe planningsprocessen. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.
planning software overzicht

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

''Planbizz heeft een aantal maanden bij Independer ondersteunt bij WFM. In deze periode hebben zij ons erg goed geholpen. Met hun kennis en inzichten hebben zij mooie stappen gezet op het WFM vlak. Met meerdere adviezen pakken wij nu ook door.''

interim planner
Sharony Hosman Manager Blije Klant Independer

''Planbizz heeft een jaar geholpen bij de Klantenservice van De Alliantie. Er is een nieuw forecastmodel en een gebruiksvriendelijk capaciteitsplan opgeleverd, de planningstool is opnieuw ingericht en het WFM-proces is beschreven. Planbizz is professioneel, waar ik als manager volledig op kon bouwen en vertrouwen en ik van harte kan aanbevelen.''

interim planner
Ingeborg Rijken Manager Klantenservice de Alliantie Woningcoöperatie de Alliantie

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

planning software
Remco Rijnhart Sales Value

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

WFM manager
David van der Pouw Kraan Gemeente Amsterdam

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planner callcenter
Marcel van Amstelveen Waternet

''Planbizz heb ik tijdens mijn opdracht bij de Alliantie leren kennen als een vakkundig en professioneel. In alle rust en met de juiste elegance weet Planbizz als geen ander WFM te ontwikkelen, te implemteren en bij te sturen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer samen te werken''

Planning software
Harm de Boer Alliantie

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Objectief

Onze experts zijn 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van softwareleveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce Planning software inkopen, implementeren en beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie.

Klaar voor de volgende stap bij jouw zoektocht naar Workforce Planning software voor de schoonmaak?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders
Planbizz Arena