Bespaar tijd en geld bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software voor de retail

Het belang van Workforce Planning software voor retail

De retail is een van de meest dynamische sectoren die er is. Aan de ene kant wil je als winkelier je omzet verhogen, maar tegelijkertijd wil je kosten besparen. Zeker door de toenemende concurrentie vanuit webshops is dat een hele uitdaging. Als retailorganisatie moet je dus flexibel zijn. Workforce Planning software biedt dan uitkomt. Hiermee zorg je er namelijk voor dat personeel zo efficiënt mogelijk ingezet kan worden.

planning software retail belang

Waarom Workforce Planning software voor retail?

Workforce Planning software voor retail zorgt voor meer gemak en helpt je flexibel te blijven als organisatie. In welke periodes hebben we meer personeel nodig? En hoe past de beschikbaarheid van onze medewerkers hierin? Met planning software hou je het overzicht.

Besparing van kosten

Een van de grootste voordelen van Workforce Planning software voor retail is dat het zorgt voor een besparing van kosten. Onder- of overcapaciteit is vanaf nu verleden tijd en je beschikt altijd over precies de juiste hoeveelheid medewerkers. En gaan dingen toch anders dan gepland? Dan geeft de software je aan hoe je kunt bijsturen.

Bespaar tijd

Een ander groot voordeel van Workforce Planning software voor retail is de tijdsbesparing. Als retailorganisatie heb je vaak maar weinig tijd voor de planning. Slimme software zorgt dan voor een besparing van tijd. Dat komt doordat veel functies geautomatiseerd kunnen worden. Automatisch roosters maken? Synchroniseren met de verlofaanvragen van je medewerkers? Het kan met Workforce Planning software.

Meer flexibiliteit

Door de besparing van tijd en kosten maakt Workforce Planning software voor retail je organisatie een stuk flexibeler. Daarnaast beschikt deze software vaak over voorspellingen en real time monitoring, zodat je niet alleen toekomstbestendig wordt maar ook continu kunt bijsturen. Bijvoorbeeld bij onverwachte drukte.

Meer flexibiliteit

Door het gebruik van de juiste Workforce Planning software en integraties, maak je je onderwijsinstelling een stuk flexibeler. Je weet namelijk op voorhand hoe het rooster eruitziet, en hebt meer tijd om last minute veranderingen door te voeren. Dat ‘blussen van brandjes’ wordt an sich ook een minder groot probleem, omdat planning software met je meebeweegt. Registreert het programma dat een docent ziek is? Dan geeft het systeem je mogelijkheden om het rooster aan te passen. Dat zorgt voor meer flexibiliteit.

Tevreden klanten

Een ander groot voordeel van Workforce Planning software voor retail is dat het je meer tevreden klanten zal opleveren. Er zijn namelijk altijd genoeg medewerkers aanwezig om je klanten te helpen. Beschik je over specialistische medewerkers? Dan kun je deze met planning software op precies de juiste momenten inzetten. Ook dat zal je klanttevredenheid verhogen.

Productievere medewerkers

Workforce Planning software zorgt daarnaast voor productievere medewerkers. De werkdruk is immers precies goed verdeeld over al je personeel. Productieve medewerkers zullen automatisch meer tevreden zijn. Daarnaast komt planning software vaak met een app die altijd en overal toegankelijk is. Die duidelijkheid zal ook leiden tot meer tevreden medewerkers.

Waardevolle inzichten

Het laatste grote voordeel van Workforce Planning software voor retail is dat het je veel waardevolle inzichten oplevert. Software komt namelijk bijna altijd inclusief een rapportagefunctie om informatie op te halen. Dat vertelt je veel over je huidige werkprocessen en waar eventuele verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Welke medewerkers verzuimen bijvoorbeeld het meest? Op welke momenten is het onverwachts druk in de winkel? Zo maar wat voorbeelden van vragen waar Workforce Planning software voor retail je het antwoord op geeft.

Planbizz Arena

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen?

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders

Wij helpen je bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software voor retail

Je kent nu de voordelen van Workforce Planning software voor retail. Maar hoe kies je nu de best passende software voor jouw organisatie? Het aanbod is enorm en iedere organisatie heeft andere wensen en eisen. Toch wil je de juiste keuze maken. Een verkeerde keuze betekent namelijk een verloren investering van tijd, geld én levert veel frustratie op.

Wil jij zo'n mislukt traject voorkomen? En jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? De 100% onafhankelijke experts van Planbizz helpen je graag bij de zoektocht van Workforce Planning software voor Retail.

Wij ondersteunen deze werkgevers

Wij begeleiden onafhankelijk grote organisaties in uiteenlopende branches bij de automatisering van hun complexe planningsprocessen. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.
planning software overzicht

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

''Planbizz heeft een aantal maanden bij Independer ondersteunt bij WFM. In deze periode hebben zij ons erg goed geholpen. Met hun kennis en inzichten hebben zij mooie stappen gezet op het WFM vlak. Met meerdere adviezen pakken wij nu ook door.''

interim planner
Sharony Hosman Manager Blije Klant Independer

''Planbizz heeft een jaar geholpen bij de Klantenservice van De Alliantie. Er is een nieuw forecastmodel en een gebruiksvriendelijk capaciteitsplan opgeleverd, de planningstool is opnieuw ingericht en het WFM-proces is beschreven. Planbizz is professioneel, waar ik als manager volledig op kon bouwen en vertrouwen en ik van harte kan aanbevelen.''

interim planner
Ingeborg Rijken Manager Klantenservice de Alliantie Woningcoöperatie de Alliantie

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

planning software
Remco Rijnhart Sales Value

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

WFM manager
David van der Pouw Kraan Gemeente Amsterdam

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planner callcenter
Marcel van Amstelveen Waternet

''Planbizz heb ik tijdens mijn opdracht bij de Alliantie leren kennen als een vakkundig en professioneel. In alle rust en met de juiste elegance weet Planbizz als geen ander WFM te ontwikkelen, te implemteren en bij te sturen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer samen te werken''

Planning software
Harm de Boer Alliantie

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Objectief

Onze experts zijn 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van softwareleveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce Planning software inkopen, implementeren en beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie.

Klaar voor de volgende stap bij jouw zoektocht naar Workforce Planning software voor retail?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders
Planbizz Arena