Bespaar tijd en geld bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software voor de overheid


Het belang van Workforce Planning software voor overheidsinstellingen

De overheid is een sector die vraagt om een andere aanpak. Zo werken er binnen overheidsinstellingen vaak veel verschillende medewerkers, afdelingen en wordt er gewerkt met vooraf vastgestelde budgetten. Dat betekent plannen, plannen en nog meer plannen. Workforce Planning software helpt overheidsinstellingen om het overzicht te bewaren en de regie te behouden. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn en verlopen alle processen effectiever.

Waarom Workforce Planning software voor de overheid?

Workforce Planning software voor overheidsinstellingen helpt zoals gezegd om het overzicht te bewaren. Maar het levert ook interessante inzichten op in kosten en interne bedrijfsvoering. Met die inzichten kan niet alleen geld bespaard worden maar kunnen ook processen beter ingericht worden.

Behoud het overzicht

Een van de grootste voordelen van Workforce Planning software voor de overheid is dat het je in staat stelt om het overzicht te behouden. Als overheidsinstantie heb je vaak te maken met grote aantallen medewerkers verdeeld over verschillende afdelingen. Zeker op de afdelingen waar veel contact is met inwoners of burgers is het noodzaak om goed te plannen. Workforce Planning software helpt je hier bij.

Bespaar tijd en geld

Een ander groot voordeel van Workforce Planning software voor de overheid is dat het tijd en geld bespaart. Veel planningswerkzaamheden kunnen vergemakkelijkt worden door middel van automatiseringen. Handmatig iedere planning van personeel of materiaal samen stellen is daardoor niet meer nodig. Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar indirect ook geld. En dat is altijd welkom – zeker binnen een publieke omgeving.

Gebruiksvriendelijk

Workforce Planning software voor de overheid heeft nog een groot voordeel: het is gebruiksvriendelijk. Zo is het makkelijk te integreren met andere softwaresystemen. Denk aan het verlofsysteem en de salarisadministratie maar ook aan het informatiesysteem waar medewerkers gegevens van burgers kunnen vinden. Bovendien beschikt planning software vaak over een app waarmee medewerkers altijd en overal hun eigen planning kunnen inzien.

Meer flexibiliteit

Door het gebruik van de juiste Workforce Planning software en integraties, maak je je overheidsinstelling veel flexibeler. Je bent namelijk beter in staat om last minute bij te sturen én hebt daar ook meer tijd voor. Denk bijvoorbeeld aan een Klant Contact Centrum. Komen er plotseling meer aanvragen binnen? Dan kan je daar door middel van planning software beter naar handelen.

Meer inzicht

Daarnaast levert Workforce Planning software overheidsinstellingen enorm veel waardevolle inzichten op, bijvoorbeeld door middel van rapportages of voorspellingen. Denk aan inzichten in de piekmomenten qua drukte aan de balie, maar ook inzicht in interne zaken zoals de absentie en het verlof. Allemaal waardevolle informatie die je als overheidsinstellingen kunt gebruiken om processen anders in te richten.

Tevreden medewerkers en burgers

Het laatste voordeel van Workforce Planning software voor overheidsinstellingen heeft te maken met medewerkers en burgers. Doordat planning software verschillende processen vergemakkelijkt weten medewerkers beter waar ze aan toe zijn. Dat zorgt er weer voor dat ze tevredener zullen zijn. Daarnaast draagt Workforce Planning software bij aan het zo goed mogelijk helpen of voorzien van burgers. Een inwoner die snel wordt geholpen bij de balie en niet lang hoeft te wachten zal vanzelfsprekend positiever zijn over het contact met zijn gemeente dan een inwoner die een uur moet wachten.

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voor overheid voorkomen?

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Wij helpen je bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software voor jouw overheidsinstelling

Workforce Planning software heeft dus verschillende voordelen voor overheidsinstelling. Wanneer je als overheidsinstelling op zoek gaat naar de best passende planning software dan doe je dat natuurlijk via een aanbesteding. Maar hoe weet je zeker dat je dan geen software over het hoofd ziet? En hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Iedere instantie is immers anders en ook het softwarelandschap van aanbieders is enorm. Bovendien levert een mislukte keuze niet alleen frustratie op, maar het is ook een verloren investering van tijd en geld. Tijd en geld die je zeker als overheidsinstelling wel beter kunt gebruiken.

Wil jij een mislukt selectietraject voorkomen? En jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Schakel dan de hulp in van Planbizz. Onze 100% onafhankelijke planningsexperts begeleiden je bij de zoektocht van de best passende Workforce Planning software voor jouw overheidsinstelling en geven je meer inzicht in de markt.

Opdrachtgevers waar we
trots op zijn

Wij begeleiden onafhankelijk grote organisaties in uiteenlopende branches bij de automatisering van hun complexe planningsprocessen. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Objectief

Onze experts zijn 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van softwareleveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce Planning software inkopen, implementeren en beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie.

Klaar voor de volgende stap bij jouw zoektocht naar Workforce Planning software?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software kunt voorkomen.