Bespaar tijd en geld bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software voor de horeca


Het belang van planning software voor de horeca

Zoek je goede planning software of personeelsplanning voor in de horeca? Inkoop, voorraadbeheer, reserveringen, tafelsetting en – niet te vergeten – het flexibel maar efficiënt inzetten van personeel; waar je als horecaondernemer allemaal niet aan moet denken. De dynamiek in de horeca, met hoog- en laagseizoen, piekdrukte met de feestdagen, extra inzet met feesten, partijen en events en onvoorziene drukte, vraagt de nodige flexibiliteit van de vaste medewerkers en oproepkrachten en veel creativiteit van degene die de planning moet maken.

Waarom planning software voor de horeca?

Planning software biedt allerlei voordelen voor je horecabedrijf. Zo bevindt alle noodzakelijke informatie voor een gestroomlijnde operatie zich op één plek, waardoor je het overzicht zelfs onder de vaak hectische omstandigheden in de horeca te allen tijde behoudt. Daarnaast heeft planning software voor de horeca nog diverse andere voordelen:

Betere kwaliteit van dienstverlening

In de horeca is de kwaliteit van dienstverlening van het allergrootste belang. Elke horecamedewerker heeft zijn of haar eigen vaardigheden en specialismen, waardoor het zaak is om medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten met de juiste taak en op de juiste plek. Planning software maakt dit een fluitje van een cent en zorgt er daarmee voor dat de kwaliteit van je dienstverlening verbetert.

Besparing van waardevolle tijd

Het gebruik van planning software bespaart in de horeca de nodige kostbare tijd. Dat is belangrijk, want hierdoor blijft er meer tijd over voor het bedienen en blij maken van klanten. Goed functionerende roosters kunnen bijvoorbeeld automatisch worden gekopieerd naar toekomstige planningen met hierin geïntegreerde verlofaanvragen. Zo worden onverwachte gaten in de planning voorkomen en lopen alle dagelijkse werkzaamheden soepel door.

Blije klanten

Als in één sector klanttevredenheid van belang is, dan is het wel in de horeca. Gelukkig resulteert de tijdsbesparing door het gebruik van planning software in meer tijd die je overhoudt om te besteden aan je klanten. Dit zorgt niet alleen voor meer blije klanten en terugkerende bezoekers, maar ook voor positieve mond-tot-mondreclame over je horecabedrijf die zich als een olievlek verspreidt in de regio.

Verregaande integratiemogelijkheden

Planning software voor de horeca bevat verregaande mogelijkheden tot integratie. Zaken als administratie en urenregistratie zijn simpel te koppelen aan het rooster van collega’s, waardoor altijd voor iedereen duidelijk is wie waar en wanneer heeft gewerkt. Daarnaast kunnen elkaars rapportages snel en makkelijk worden bekeken en bewerkt, zodat horecamedewerkers toegang hebben tot gedeelde informatie en wanneer dat nodig is elkaars taken kunnen overnemen.

Blije horecamedewerkers

In een branche met een hoge werkdruk zoals de horeca is het van cruciaal belang om medewerkers blij en tevreden te houden. Planning software kan hieraan een grote bijdrage leveren door medewerkers ruim op voorhand duidelijkheid te geven over hun werkrooster en eenvoudig toegang te geven tot handige informatie. Bij veel planning softwarepakketten is het daarnaast mogelijk om via een app de eigen verlofaanvragen en dienstenruil met collega’s te beheren.

Optimalisatie van werkprocessen

Veel planning software voor de horeca bevat geavanceerde rapportagefuncties. Zo kun je bijvoorbeeld bekijken op welke momenten de werkdruk piekt en welke medewerkers het vaakst verzuimen. Deze en vele andere waardevolle inzichten vormen een uitstekende basis om bestaande bedrijfsprocessen aan te scherpen en de dienstverlening naar klanten te verbeteren.

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voor horeca voorkomen?

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Wij helpen je bij de zoektocht naar de juiste planning software voor jouw horecabedrijf

Veelvoorkomend in de horeca is de behoefte om planning software te koppelen aan bestaande systemen. Hierdoor krijg je als ondernemer direct inzicht in je personeelsplanning. Daarnaast is het een uitdaging om alle (over-)uren en opgenomen vrije dagen van flex- en vaste medewerkers goed te registreren, zeker omdat er binnen de horeca onderling nogal eens diensten van elkaar worden overgenomen. Ook werken veel horecazaken met uitzendkrachten en flexwerkers, waardoor de personeelsplanning liefst ook direct gekoppeld moet worden aan de loonadministratie, uitzendbureau of een externe partij die de payrolling verzorgt. Planning software voor de horeca dient hier allemaal in te voorzien.

Maar hoe kies je nu de best passende software voor jouw horecabedrijf? Het aanbod is oneindig groot en de selectie van software vraagt om specifieke kennis en ervaring. Een verkeerde keuze resulteert in een verloren investering van tijd en geld én zorgt voor een hoop ergernis. Besteed het beschikbare budget van je bedrijf daarom goed en neem contact op met de experts van Planbizz. Graag staan wij jou vakkundig terzijde bij de selectie van de best passende planning software voor jouw horecabedrijf.

Opdrachtgevers waar we
trots op zijn

Wij begeleiden onafhankelijk grote organisaties in uiteenlopende branches bij de automatisering van hun complexe planningsprocessen. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Objectief

Onze experts zijn 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van softwareleveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce Planning software inkopen, implementeren en beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie.

Klaar voor de volgende stap bij jouw zoektocht naar Workforce Planning software?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software kunt voorkomen.