Het belang van Workforce Planning software voor callcenters

Vroeger was een callcenter de plek waar alleen telefonie, email en post werden afgehandeld. Tegenwoordig communiceren organisaties via veel meer kanalen met klanten. Denk aan social media en chats. Via deze kanalen is communicatie 24/7 mogelijk. Door deze dynamische omgeving zijn callcenters continu aan verandering onderhevig. Ze krijgen te maken met verschillende uitdagingen zoals het verhogen van de bereikbaarheid, besparen van kosten en het verhogen van de efficiëntie en medewerkerstevredenheid. Dat alles met als doel zo optimaal mogelijk bereikbaar te zijn tegen zo min mogelijk kosten. Workforce Planning software voor callcenters helpt je bij het behalen van deze ambities.

planning software callcenter

De voordelen van Workforce Planning software voor callcenters

Het gebruik van Workforce Planning software heeft verschillende voordelen voor callcenters. Er zijn namelijk maar weinig afdelingen waar planning zo cruciaal is.

Meer inzicht

Werken in een callcenter betekent continu zoeken tussen de balans van vraag en aanbod. Hoeveel klanten bellen ons? Welke vragen hebben ze? En hoeveel en welke medewerkers hebben we hiervoor nodig? Workforce Planning software geeft je callcenter de juiste inzichten.

Veel integratiemogelijkheden

Workforce Planning software bespaart jouw callcenter enorm veel tijd. Dat komt door alle integratiemogelijkheden. Denk aan het automatisch synchroniseren van de planning en je loonadministratie. Maar ook integratie met je verlofsysteem behoort tot de mogelijkheden.

Bespaart kosten

Naast een besparing van tijd, levert de best passende Workforce Planning software jouw callcenter ook een besparing van kosten op. Planning software maakt het immers mogelijk om je beschikbaarheid zo optimaal mogelijk te plannen tegen zo min mogelijk kosten. Dingen als over- en ondercapaciteit behoren zo tot het verleden.

Flexibeler

De juiste Workforce Planning software maakt jouw callcenter bovendien een stuk flexibeler. Door gebruik te maken van voorspellingen weet je immers al hoe het verwachte werkaanbod eruit ziet. Door continu te blijven monitoren stem je vervolgens continu de personeelscapaciteit hierop af. Zo anticipeer je altijd op tijd op (onverwachte) gebeurtenissen.

Productievere medewerkers

Doordat je met Workforce Planning software altijd de juiste medewerker op het juiste moment inplant, verhoog je de productiviteit van je medewerkers. En productieve medewerkers zullen ook meer tevreden zijn.

Meer tevreden klanten

Een van de belangrijkste voordelen van Workforce Planning software voor callcenters is dat het zorgt voor meer tevreden klanten. Zolang je planning software op de juiste manier inzet, stem je immers je bereikbaarheid optimaal af op de vragen van je klanten. En zodra klanten je callcenter altijd kunnen bereiken en niet te maken krijgen met lange wachttijden, zal hun tevredenheid ook stijgen.

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen?

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders
Planbizz Arena

Hoe kies je de juiste Workforce Planning software voor callcenters?

Workforce Planning software heeft dus verschillende voordelen voor callcenters. Hoe vind je de best passende Workforce Planning software? Ieder callcenter is verschillend en het aanbod van aanbieders is enorm. Bovendien vereist de selectie en implementatie van Workforce Planning software specifieke kennis en ervaring, die vaak ontbreekt. Niet gek dus dat de meeste selectie-  en implementatietrajecten mislukken. Dat levert niet alleen veel frustratie op, het is ook een verloren investering van tijd en geld.

Jezelf die verloren investering van tijd en geld besparen? En van jouw selectie- of implementatietraject wél een succes maken? Schakel dan de hulp in van Planbizz. Onze 100% onafhankelijke planningsexperts helpen je graag bij de selectie en implementatie van de best passende Workforce Planning software voor jouw callcenter.

Met deze diensten helpen wij grote organisaties een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen

Aanschaf planningssoftware

Persoonlijke begeleiding op locatie bij de selectie en implementatie van Workforce Planning software

Software inkopen doe je niet elke dag. De 100% onafhankelijke experts van Planbizz bieden jouw organisatie daarom persoonlijke begeleiding op locatie bij de selectie en implementatie van Workforce Planning software. Zo voorkom je een mislukte aanschaf en vind je software die past bij de planningambities van jouw organisatie.

vind planning software online

100% onafhankelijke online tool voor de zelfstandige selectie van Workforce Planning software

Zelf starten met de zoektocht naar Workforce Planning software? Dat kan met onze 100% onafhankelijke online selectietool Planningsoftwareselect.nl. Voor organisaties die een verloren investering van tijd, geld én frustratie willen voorkomen. Start zelf je zoektocht en vind Workforce Planning software die past bij jouw ambities.

Wij ondersteunen deze opdrachtgevers

Wij begeleiden grote organisaties in uiteenlopende branches bij de selectie en implementatie van Workforce Planning software. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.
Opdrachtgevers planning software

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

''Planbizz heeft een aantal maanden bij Independer ondersteunt bij WFM. In deze periode hebben zij ons erg goed geholpen. Met hun kennis en inzichten hebben zij mooie stappen gezet op het WFM vlak. Met meerdere adviezen pakken wij nu ook door.''

interim planner
Sharony Hosman Manager Blije Klant Independer

''Planbizz heeft een jaar geholpen bij de Klantenservice van De Alliantie. Er is een nieuw forecastmodel en een gebruiksvriendelijk capaciteitsplan opgeleverd, de planningstool is opnieuw ingericht en het WFM-proces is beschreven. Planbizz is professioneel, waar ik als manager volledig op kon bouwen en vertrouwen en ik van harte kan aanbevelen.''

interim planner
Ingeborg Rijken Manager Klantenservice de Alliantie Woningcoöperatie de Alliantie

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

planning software
Remco Rijnhart Sales Value

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

WFM manager
David van der Pouw Kraan Gemeente Amsterdam

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planner callcenter
Marcel van Amstelveen Waternet

''Planbizz heb ik tijdens mijn opdracht bij de Alliantie leren kennen als een vakkundig en professioneel. In alle rust en met de juiste elegance weet Planbizz als geen ander WFM te ontwikkelen, te implemteren en bij te sturen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer samen te werken''

Planning software
Harm de Boer Alliantie

De voordelen volgens onze opdrachtgevers

planning software callcenter
  • Realiseert ambities
    Van besparing van kosten tot een hogere efficiëntie of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie
  • Onafhankelijk
    Onze planningsexperts zijn 100% onafhankelijk. Wij hebben geen contracten met softwareleveranciers. Alleen zo vinden we de best passende Workforce Planning software voor jouw organisatie
  • Voorkomt een verloren investering van tijd en geld
    Workforce Planning software aanschaffen doe je niet iedere dag. Met onze hulp vind je direct de best passende software voor jouw organisatie. Zo voorkom je een verloren investering van tijd én geld

Klaar voor de volgende stap bij jouw zoektocht naar Workforce Planning software voor callcenters?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders
Planbizz Arena