Workforce Planning software voor de bouw

Als er één sector te noemen is waar veel mensen uit verschillende disciplines nodig zijn, dan is het wel de bouw. Het werken met een diverse groep aan vakmensen vraagt dan ook om een goede planning en een compleet overzicht. Uit onderzoek blijkt echter dat meer dan de helft van de bouwbedrijven regelmatig planningen niet haalt. Dat heeft deels te maken met onder- en overcapaciteit, maar ook het missen van goede Workforce Planning software. Als bouwbedrijf werk je namelijk vaak op verschillende locaties, met een divers personeelsbestand en heb je te maken met een groot aantal verschillende leveranciers. Een sterke planning zorgt ervoor dat de juiste mensen en materialen op de juiste plek en het juiste moment ingezet kunnen worden. Workforce Planning software voor de bouw helpt je bij het maken van deze planningen en stelt je in staat om het overzicht te bewaren.

planning software bouw voordelen

De voordelen van Workforce Planning software voor de bouw

Het gebruik van Workforce Planning software heeft verschillende voordelen voor de bouw. Zoals gezegd is de bouw bij uitstek een sector om het overzicht te houden over alle verschillende disciplines.

Meer overzicht

Door planningen te maken met Workforce Planning software, krijg je als bouworganisatie meer overzicht over je lopende projecten. Doordat deze software vaak te integreren is met andere systemen, kan je bovendien nauwkeuriger bouwprojecten plannen. Welke medewerker is op welk moment waar nodig? En kan dat wel met de beschikbaarheid van onze medewerkers? Welke materialen hebben we nodig van welke leverancier? En welke levertijden horen daarbij? Allemaal informatie die verzameld kan worden binnen één overzichtelijk systeem.

Besparing van tijd

Door middel van Workforce Planning software kun je veel tijd en kosten besparen. Zo bevatten veel softwareprogramma’s automatische functies als urenregistratie. Na elke periode krijg je zo een duidelijk overzicht van de gewerkte uren. Met een koppeling aan je salarisadministratie zorg je er daarnaast voor dat de gewerkte uren automatisch uitbetaald worden. Opties als automatische facturatie zorgen er weer voor dat je weinig tijd kwijt bent aan het opstellen van facturen. Ook kunnen uren en materiaalkosten automatisch worden ingeladen op een offerte of factuur en zo direct naar de klant worden verstuurd.

Geen onnodige kosten

Een optie als urenregistratie kan de medewerker verantwoordelijk voor de planning dus veel tijd besparen. Daarnaast bespaart het ook onnodige kosten. Door middel van urenregistratie weet je bijvoorbeeld zeker dat je het juiste aantal uren uitbetaald. Maar ook wat betreft het besparen van andere kosten kan Workforce Planning software in de bouw uitkomst bieden. Doordat je tijdens projecten al inzicht krijgt in het verbruikte budget, kun je makkelijker op tijd bijsturen – en zo andere onnodige kosten voorkomen.

Meer inzicht

Naast het houden van overzicht, levert Workforce Planning software de bouw ook extra inzichten op. Vaak bevat deze software namelijk de optie om rapportages te ontvangen. Bijvoorbeeld wat betreft de behaalde deadlines (en vooral wat betreft de deadlines die niet gehaald worden). Door middel van deze rapportages kun je analyseren waar de pijnpunten in je projectplanning liggen. Door helder te hebben wat de meest voorkomende oorzaken van vertraging zijn, voorkom je dat je dezelfde fouten blijft maken.

Meer tevreden medewerkers

Met Workforce Planning software hou je het overzicht en zorg je ervoor dat je medewerkers altijd op de juiste plek aan het werk zijn. Dat verhoogt niet alleen de productiviteit, maar ook de tevredenheid van je medewerkers. Veel software biedt daarnaast de optie om projectoverzichten ook beschikbaar te maken in een app. Zo kunnen medewerkers online bekijken wanneer ze ingepland staan voor welk project. Verlofaanvragen kunnen vaak binnen dezelfde app automatisch worden verwerkt.

Hogere klanttevredenheid

Doordat Workforce Planning software in de bouw meer overzicht biedt, kan er ook duidelijker naar klanten worden gecommuniceerd, bijvoorbeeld over de status van een project. Veel software biedt zelfs de optie om informatie te delen met derden. Duidelijke communicatie zorgt weer voor tevreden klanten die weten waar ze aan toe zijn – zonder vervelende verrassingen achteraf zoals vertraging of extra kosten.

Planbizz Arena

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen?

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voor de bouw voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders

Wij helpen je bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software voor de bouw

Workforce Planning software heeft dus verschillende voordelen voor de bouw. Maar hoe vind je de best passende Workforce Planning software voor jouw organisatie? Zelf op zoek gaan is een proces dat erg veel tijd kost omdat het aanbod van aanbieders enorm is. Bovendien vereist de selectie en implementatie van Workforce Planning software specifieke kennis en ervaring, die vaak ontbreekt. Niet gek dus dat de meeste selectietrajecten mislukken. Dat levert niet alleen veel frustratie op, het is ook een verloren investering van tijd en geld waar je als organisatie vaak niet op zit te wachten.

Jezelf die verloren investering van tijd en geld besparen? En van jouw zoektocht wél een succes maken? Schakel dan de hulp in van Planbizz. Onze 100% onafhankelijke planningsexperts helpen je graag bij de zoektocht van de best passende Workforce Planning software voor de bouw.

Wij ondersteunen deze werkgevers

Wij begeleiden onafhankelijk grote organisaties in uiteenlopende branches bij de automatisering van hun complexe planningsprocessen. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.
planning software overzicht

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

''Planbizz heeft een aantal maanden bij Independer ondersteunt bij WFM. In deze periode hebben zij ons erg goed geholpen. Met hun kennis en inzichten hebben zij mooie stappen gezet op het WFM vlak. Met meerdere adviezen pakken wij nu ook door.''

interim planner
Sharony Hosman Manager Blije Klant Independer

''Planbizz heeft een jaar geholpen bij de Klantenservice van De Alliantie. Er is een nieuw forecastmodel en een gebruiksvriendelijk capaciteitsplan opgeleverd, de planningstool is opnieuw ingericht en het WFM-proces is beschreven. Planbizz is professioneel, waar ik als manager volledig op kon bouwen en vertrouwen en ik van harte kan aanbevelen.''

interim planner
Ingeborg Rijken Manager Klantenservice de Alliantie Woningcoöperatie de Alliantie

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

planning software
Remco Rijnhart Sales Value

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

WFM manager
David van der Pouw Kraan Gemeente Amsterdam

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planner callcenter
Marcel van Amstelveen Waternet

''Planbizz heb ik tijdens mijn opdracht bij de Alliantie leren kennen als een vakkundig en professioneel. In alle rust en met de juiste elegance weet Planbizz als geen ander WFM te ontwikkelen, te implemteren en bij te sturen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer samen te werken''

Planning software
Harm de Boer Alliantie

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Objectief

Onze experts zijn 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van softwareleveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce Planning software inkopen, implementeren en beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie.

Klaar voor de volgende stap bij jouw zoektocht naar Workforce Planning software voor de bouw?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders
Planbizz Arena