Planning software cruciaal in de bouw

Vrijwel elke onderneming heeft baat bij planning software, of het nu om het managen van personeel of projecten gaat. Maar in de bouw is de juiste planning van cruciaal belang om geen vertraging op te lopen, om ontevreden klanten te voorkomen, en geen omzet te verliezen. Lopen jouw bouwprojecten ook regelmatig vertraging op? Wij zijn experts op het gebied van planning software en planning tools en kunnen je efficiënt helpen bij het kiezen voor de juiste software voor in de bouw.

planning bouwproject

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de bouwbedrijven regelmatig planningen niet haalt en te maken heeft met onder- en overcapaciteit

architect

Onzorgvuldige planning in de bouw kost geld

De bouw is bij uitstek een branche waar strakke, heldere en haalbare planningen van essentieel belang zijn. Wanneer je een bedrijf in de bouw hebt, heb je ongetwijfeld te maken met allerlei verschillende leveranciers en projecten op verschillende locaties. Sommige materialen bestel je misschien wel uit het buitenland. Ook het personeelsbestand in de bouw is divers. Elke werknemer heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. Tot slot zijn projecten in de bouw gevoelig voor uitloop, bijvoorbeeld omdat een bouwvergunning niet op tijd rond komt of materiaal niet op tijd geleverd wordt. Dit zorgt ervoor dat je als bouwbedrijf al snel het overzicht verliest waardoor je uiteindelijk meer tijd en kosten kwijt bent dan ingeschat.

Waarom planning software in de bouw?

Hoe bewaar je het overzicht in de bouw? Met uitgebreide planning software met veel functionaliteiten, die tegelijkertijd eenvoudig in gebruik en overzichtelijk is. Een planning tool voor de bouw zorgt ervoor dat jij eenvoudig toezicht kunt houden op de werkzaamheden binnen jouw bedrijf. Een greep uit de voordelen van planning software voor in de bouw:

tijd bouw

Projectplanning tool  

Beheer eenvoudig verschillende, gelijklopende projecten met behulp van projectplanning. Met een project planning tool voor de bouw hou je overzicht over alle facetten van een project, bijvoorbeeld welke werknemers aan welke taak werken, welke tussentijdse deadlines al gehaald zijn, en in hoeverre het budget toereikend is.  


inkoop bouw

Inkoop plannen  

In de bouw is het belangrijk overzicht te bewaren van alle leveranciers, bestellingen en levertijden, zodat je precies weet wanneer je met welke klus kan beginnen.


Planning in de bouw

Uren registreren  

Hou nauwkeurig bij hoeveel uur elk personeelslid werkt met geïntegreerde urenregistratie. Gekoppeld aan de salarisadministratie kun je salarisbetalingen bovendien volledig automatiseren.

Welke planning software is geschikt voor de bouw?

Welke planning software bij jouw bouwbedrijf past, hangt af van de toepassingen, doelen en specifieke eisen. Je gaat op goed geluk naar de juiste planning software voor de bouw en start je zoektocht op internet. Dan kom je erachter hoe uitgebreid het aanbod van planning software voor in de bouw eigenlijk is. Er zijn talloze planning tools met ieder weer andere functies en opties. Daarom is het kiezen van de juiste planning software voor de bouw al snel frustrerend en de vele opties maken het keuzeproces erg tijdrovend.

Stop met verder zoeken en laat je volledig ontzorgen bij de aanschaf van planning software voor de bouw

Laat één van onze onafhankelijke experts dit complexe proces uit handen nemen. Hiermee heb je een betrouwbare partner in huis die jullie ambities weet te realiseren. De expert komt bij jullie op locatie en helpt jullie in 4 doeltreffende stappen bij de aanschaf van de juiste planning software voor de bouw:

Vooronderzoek Wij doen gedegen vooronderzoek en hierdoor heb je al je wensen en eisen helder, waarmee je een foute keuze voorkomt.


Marktverkenning  

Wij kennen de markt van planning software voor de bouw als geen ander. Hierdoor kiezen wij 5x sneller de juiste plannings. Hiermee bespaar je veel tijd met eigen research.


Maak de keuze  

Wij zijn 100% onafhankelijk en helpen je met een objectieve keuze, waarmee je als bouwbedrijf een verloren investering voorkomt. 


Ingebruikname  

Na de juiste aanschaf, zullen wij de planning software zorgvuldig implementeren, zodat je direct je ambities kan waarmaken. 

Benieuwd naar de beste Workforce Planning software? 

Wij helpen je graag bij de software selectie. Laat je contactgegevens achter en ontvang binnen 24 uur vrijblijvend advies van een onafhankelijke expert 

Ja, ik wil kosteloos advies

Waarom kiezen klanten voor Planbizz? 

  • Wij kennen de markt van Planning software voor de bouw als geen ander. Dit neemt het risico weg op een foute keuze, wat een dure miskoop bespaart. 
  • Door het selectieproces uit handen te geven kan je je ondertussen op de primaire zaken van je organisatie of instelling richten.
  • Onze jarenlange ervaring maakt een doeltreffend selectieproces mogelijk, waardoor je tijd en geld bespaart. 
  • Wij zijn 100% onafhankelijk en ontvangen geen vergoeding van leveranciers bij een aanschaf. Hierdoor heb jij de garantie van een neutrale factor die jullie wensen en eisen voorop zet. 
  • Onze onafhankelijke experts hebben méér dan 100 jaar ervaring. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste planning software, waarmee je onnodige loonkosten bespaart en de teveredenheid van werknemers en klanten verbeteren.  

Wat onze klanten zeggen

Remco Rijnhart (Sales Value)

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

David van de Pouw Kraan (Gemeente Amsterdam)

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

Marcel van Amstelveen (Waternet)

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planning Independer

Sharony Hosman (Independer)

''Ik kijk terug op een inspirerende en mooie samenwerking! Bij een WFM uitdaging in de toekomst, weet ik Planbizz te vinden!''

Planning de Alliantie

Ingeborg Rijken (de Alliantie)

''Naast zijn grote expertise op WFM-gebied is Rocco een erg prettige collega om mee samen te werken. Hij is professioneel, verantwoordelijk en betrokken. De medewerkers waardeerde zijn toegankelijke, open en eerlijke manier van communiceren''

Veelgestelde vragen 

Wat moet ik hiervoor investeren?

Dit hangt af van de complexiteit van het planningsproces en de grootte van jullie organisatie en instelling. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij je hierover kunnen adviseren. Wij vertellen je dan ook graag hoe je de investering snel hebt terugverdiend. 

Werken jullie in heel Nederland?

Ja, onze onafhankelijke experts werken in heel Nederland. Zij komen graag bij je op locatie om jullie ambities te behalen door middel van Workforce Planning software.  

Waarom zijn jullie #1 marktkenner?

Workforce Planning software heeft onze primaire focus. Wij doen dagelijks onderzoek naar alle ontwikkelingen en innovaties. Dit doen wij met leveranciers in binnen- en buitenland en onze kennispartners. 

Ontvangen jullie een vergoeding van leveranciers bij een aanschaf?

Nee, wij zijn 100% onafhankelijk. Wij zijn de neutrale factor in het keuzeproces. Jullie ambities staan voorop. 

Welke type planning software helpen jullie aanschaffen? 

Of het nu gaat om Workforce Management-, projectplanning- of roostersoftware, wij helpen je met het realiseren van jullie ambities. Het optimaal plannen van resources door middel van technologie is onze passie.

Op zoek naar planning software, maar wil je dit zelf aanschaffen?

Kijk dan eens op ons online keuzeproces www.planningsoftwareselect.nl. Hiermee heb je alle kwalitatieve hulpmiddelen onder één dak, waarmee je tijd en geld bespaart.  

Onze experts hebben in totaal 100+ jaar ervaring en helpen graag bij het vinden van de juiste planning software voor bouwbedrijven.

Benieuwd hoe wij samen jullie ambities kunnen behalen?

Laat dan je contactgegevens achter en ontvang binnen 24 uur vrijblijvend advies van een onafhankelijke expert