Bespaar tijd en geld bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software voor de beveiliging

Het belang van planning software voor de beveiliging

Goede planning software is essentieel voor in de beveiliging. Het draait binnen de beveiliging vooral om het goed inroosteren van medewerkers, ook op dagen dat het grootste deel van ons land heerlijk slaapt of lekker vrij is. Daarnaast is het registreren van (over-)uren en vrije dagen een belangrijk aandachtspunt.

Zeker bij de beveiliging van gebouwen, objecten en/of prominente persoonlijkheden, is een stipte registratie van wie, wanneer en waar werkzaam is essentieel. Bij eventuele calamiteiten zal er door de diverse instanties immers direct een uitdraai van je personeelsplanning worden opgevraagd. Als er geen sluitende rapportage van de op dat moment verantwoordelijke beveiligers kan worden overlegd, kan dat ingrijpende gevolgen hebben.

planning software zorg

Waarom planning software voor de beveiliging?

Planning software voor de beveiliging biedt tal van voordelen. Allereerst verzamelt software alle essentiële informatie op één en dezelfde plek. Dat geeft beveiligingsorganisaties het overzicht dat ze nodig hebben. Maar planning software voor de beveiliging heeft nog vele andere voordelen:

Beveiliging van hoge kwaliteit

De beveiliging is een sector waarin details het verschil maken. Elke beveiligingsmedewerker heeft zijn of haar eigen competenties, waarbij het zaak is om aan elke opdrachtgever de juiste medewerker te koppelen. Met planning software stroomlijn je dit proces en lever je beveiliging van hoge kwaliteit.

Besparing van kostbare tijd

Het gebruik van planning software bespaart in de beveiliging veel kostbare tijd. Is er eenmaal sprake van een werkend rooster, dan kan dit automatisch worden gekopieerd naar toekomstige planningen. Hierbij is het mogelijk om ook verlofaanvragen te integreren. Zo ontstaan er nooit gaten in de planning en kun je alle bespaarde tijd steken in de beveiliging van opdrachtgevers.

Tevreden opdrachtgevers

Hoe beter de beveiliging die je levert, hoe meer tevreden opdrachtgevers je zult hebben. De tijdsbesparing die de planning software oplevert, is rechtstreeks te vertalen naar meer aandacht die je kunt schenken aan een betere kwaliteit van dienstverlening. Dit leidt als vanzelf tot meer tevreden opdrachtgevers en mond-tot-mondreclame voor je beveiligingsbedrijf.

Uitgebreide integratiemogelijkheden

Planning software voor de beveiliging biedt uitvoerige integratiemogelijkheden. Zo zijn je urenregistratie en administratie te koppelen aan het rooster van beveiligingsmedewerkers, waardoor altijd in één oogopslag duidelijk is wie wanneer en waar heeft gewerkt. Ook is het mogelijk rapportages van collega’s in een handomdraai in te zien en te bewerken, waardoor collega’s altijd over de juiste informatie beschikken en wanneer nodig makkelijk elkaars werk kunnen overnemen.

Tevreden beveiliging

Naast tevreden opdrachtgevers, zijn ook tevreden beveiligingsmedewerkers van essentieel belang voor je bedrijf. Dankzij het gebruik van planning software weten medewerkers altijd ruim vooraf waar ze aan toe zijn en hoeven ze nooit lang te zoeken naar cruciale informatie. Via de meeste planning software is het bovendien kinderspel om zelf via een app de eigen verlofaanvragen te beheren.

Voldoet aan privacyeisen

Binnen de beveiliging komen medewerkers geregeld in aanraking met privacygevoelige informatie die niet bestemd is voor de ogen van derden. Dit maakt het belangrijk dat gebruikte software voldoet aan de gewenste privacyeisen. Zo weet je zeker dat gevoelige beveiligingsinformatie niet zomaar op straat komt te liggen.

Inzichten door rapportages

De rapportagefunctionaliteit van planning software levert in de beveiliging ongelooflijk veel waardevolle inzichten op. Zo is bijvoorbeeld in te zien welke beveiligingsmedewerkers het vaakst verzuimen en op welke momenten de werkdruk het hoogst is. Hierdoor krijg je direct antwoorden op veel voorkomende vragen en kun je aan de hand hiervan werkprocessen optimaliseren.

Planbizz Arena

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen?

Een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders

Wij helpen je bij de zoektocht naar de juiste planning software voor jouw beveiligingsbedrijf

Bij het kiezen van een partner voor de beveiliging van objecten, personen en events wordt een beveiligingsbedrijf vooraf grondig gescreend. Daarbij is er extra aandacht voor de manier waarop de interne bedrijfsprocessen geregeld zijn en welke veiligheden daarbij zijn ingebouwd. Een bedrijf dat zijn zaakjes qua planning software en urenregistratie niet goed op orde heeft, maakt geen professionele en bonafide indruk. Daardoor kunnen interessante en lucratieve opdrachten aan je neus voorbij gaan.

Maar hoe kies je de best passende software voor jouw beveiligingsorganisatie? Het aanbod is vrijwel eindeloos en de selectie van software vraagt om specifieke kennis en expertise. Een verkeerde keuze betekent een verloren investering van tijd en geld én levert onnodig een boel ergernis op. Besteed je beschikbare budget als beveiligingsorganisatie daarom goed en schakel direct de experts van Planbizz in voor hulp bij de selectie van de best passende planning software voor jouw bedrijf.

Wij ondersteunen deze werkgevers

Wij begeleiden onafhankelijk grote organisaties in uiteenlopende branches bij de automatisering van hun complexe planningsprocessen. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.
planning software overzicht

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

''Planbizz heeft een aantal maanden bij Independer ondersteunt bij WFM. In deze periode hebben zij ons erg goed geholpen. Met hun kennis en inzichten hebben zij mooie stappen gezet op het WFM vlak. Met meerdere adviezen pakken wij nu ook door.''

interim planner
Sharony Hosman Manager Blije Klant Independer

''Planbizz heeft een jaar geholpen bij de Klantenservice van De Alliantie. Er is een nieuw forecastmodel en een gebruiksvriendelijk capaciteitsplan opgeleverd, de planningstool is opnieuw ingericht en het WFM-proces is beschreven. Planbizz is professioneel, waar ik als manager volledig op kon bouwen en vertrouwen en ik van harte kan aanbevelen.''

interim planner
Ingeborg Rijken Manager Klantenservice de Alliantie Woningcoöperatie de Alliantie

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

planning software
Remco Rijnhart Sales Value

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

WFM manager
David van der Pouw Kraan Gemeente Amsterdam

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planner callcenter
Marcel van Amstelveen Waternet

''Planbizz heb ik tijdens mijn opdracht bij de Alliantie leren kennen als een vakkundig en professioneel. In alle rust en met de juiste elegance weet Planbizz als geen ander WFM te ontwikkelen, te implemteren en bij te sturen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer samen te werken''

Planning software
Harm de Boer Alliantie

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Objectief

Onze experts zijn 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van softwareleveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce Planning software inkopen, implementeren en beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie.

Klaar voor de volgende stap bij jouw zoektocht naar Workforce Planning software voor de beveiliging?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software kunt voorkomen.

Overzicht van alle aanbieders
Planbizz Arena