Overzicht initiatieven #PlanningssoftwareHelptBijCorona

De coronapandemie is een crisis van ongekende omvang en met dramatische gevolgen. In de eerste plaats een wereldwijde gezondheidscrisis die ook grote gevolgen heeft voor de gezondheidszorg. Tegelijkertijd zorgen de maatregelen ook voor grote gevolgen voor de bedrijfsvoering.

Denk aan overcapaciteit omdat de klantvraag afneemt of ondercapaciteit omdat de klantvraag juist toeneemt. Hoe dan ook: in deze onzekere tijden is een optimale afstemming tussen werk en werknemers nóg belangrijker geworden. Gelukkig zijn er leveranciers van planningssoftware die initiatieven zijn gestart om organisaties en instellingen daarbij te helpen. Voor jouw gemak hebben wij deze initiatieven op een rijtje gezet:

12/05/2020 WFM Pro stelt Lite Scheduler gratis beschikbaar

In tijden als deze kan ieder WFM-team wel een boost in productiviteit gebruiken. Werk jij voor een contact center met minder dan 100 werknemers én worden zij nog geroosterd in Excel? Klik dan op de link en zie wat WFM Pro voor je kan betekenen.

05/04/2020 Nostradamus steunt horeca klanten met steunplan

Klantenbinding en extra inkomen zijn nu nog belangrijker geworden voor horecazaken. Daarom beidt Nostradamus in samenwerking met Resengo een afhaalmodule en online cadeubon webshop aan. Kijk op hun website voor meer informatie.

29/03/2020: Dyflexis helpt haar klanten bij arbeidsverkorting

Dyflexis zorgt ervoor dat haar klanten goed voorbereid zijn op de gevolgen van het coronavirus. Zij bieden een extra component aan, genaamd ‘Arbeidstijdverkorting’. Daarnaast hebben de klanten toegang tot gratis webinars om het contact soepel te houden. Klik op de link en ontdek meer.

26/03/2020: Beeple want to help!

We worden allemaal beïnvloed door de huidige Covid-19 pandemie. Maar Beeple is dankbaar voor de inzet van de gezondheidssector en de voedselverkopers. Zij willen hen steunen en helpen tijdens deze moeilijke personeelsplanningstijden in ziekenhuizen en warenhuizen. Daarom hebben zij besloten om Beeple gratis voor 3 maanden aan te bieden als oplossing voor planningsproblemen in warenhuizen en in de gezondheidszorg. Klik op de link voor meer informatie.

26/03/2020: Quinyx Covid19 campaign

In tijden van crisis is communiceren van groot belang. Daarom stelt Quinyx hun app beschikbaar om jou te helpen snel en eenvoudig met jouw medewerkers te kunnen schakelen die niet in de mogelijkheid zijn om thuis te werken. Klik op de link voor meer informatie.

26/03/2020: L1NDA en felyx slaan handen ineen

In deze onzekere tijden blijkt maar weer hoe kwetsbaar ondernemers kunnen zijn. Om horeca ondernemers te helpen een delivery service te starten biedt felyx e-scooters aan tegen een gereduceerd tarief. Voor het runnen van een take away in een van de grote steden is een e-scooter het meest ideale vervoermiddel. Klik op de link voor meer informatie.

26/03/2020: Tamigo denkt met u mee!

Deze tijden zijn al hectisch genoeg en tamigo wilt graag hun steentje bijdragen om ondernemers te helpen. De software van tamigo is speciaal ontwikkeld voor Retail & Horeca en erop gericht om eenvoudig de planning te maken en de werkelijke uren & omzet te registreren. Ook uitzonderingsgevallen zoals arbeidstijdverkorting zijn makkelijk bij te houden met tamigo. Klik op de link voor een toelichting van hun initiatief.

26/03/2020: clevergig draagt zijn steentje bij!

De planning software van clevergig helpt zorginstellingen, ziekenhuizen en bemiddelingsbureaus snel de juiste medewerker op de juiste klus te krijgen. Ook tijdens de corona crisis dragen zij graag hun steentje bij. Klik op de link voor een toelichting van hun initiatief.

26/03/2020: Planmotion lanceert de online demo-omgeving

Het zijn bijzondere tijden. Het dagelijks leven is op zijn kop gezet. Ziekenhuizen, VVT, GGZ, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en andere vitale functies staan onder enorme druk om ons te beschermen, te verplegen en te ondersteunen. Voor hen lanceert PlanMotion hun online demo-omgeving. Klik op de link voor meer informatie.

Staat jouw initiatief er niet bij? Mail dan een toelichting en een link van jouw initiatief naar: info@planbizz.nl

Ook wij van Planbizz staan niet stil. Heeft jouw organisatie of instellingen door de genomen maatregelen een overcapaciteit omdat de klantvraag afneemt óf een ondercapaciteit omdat de klantvraag juist toeneemt? Wil je advies hoe je een optimale afstemming creëert tussen hoeveelheid werk en werknemers? Of ben je op zoek naar de juiste planningssoftware? Laat dit ons dan weten via het contactformulier en ontvang tijdelijk kosteloos een online consult met één van onze onafhankelijke experts waarmee je al je vragen kunt bespreken.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Rocco is partner en objectieve expert bij Planbizz. Al meer dan 15 jaar helpt hij toonaangevende organisaties om het maximale uit workforce planning software te halen. Naast zijn werk voor opdrachtgevers, schrijft hij ook waardevolle content waarmee organisaties hun bedrijfsvoering kunnen verduurzamen.

Gerelateerde artikelen

Hoe beïnvloeden wijzigingen in planningssoftware mijn organisatie?

Hoe beïnvloeden wijzigingen in planningssoftware mijn organisatie?

Wijzigingen binnen delen van de gebruikersorganisatie hebben gevolgen voor de hele organisatie. Voor organisaties kan het soms lastig zijn om deze ontwikkelingen in kaart te brengen en de organisatiebrede impact ervan accuraat te voorspellen. Het BiSL-proces Informatie portfoliomanagement maakt dit makkelijker door de samenhang bloot te leggen tussen veranderingen in verschillende informatiedomeinen. Dit helpt de organisatie om in alle geledingen voorbereid te zijn op de toekomst en zo wendbaar, flexibel en veerkrachtig te blijven.
Lees meer
Hoe ontwikkel ik toekomstscenario’s voor planningssoftware?

Hoe ontwikkel ik toekomstscenario’s voor planningssoftware?

Gedurende de levenscyclus van een organisatie veranderen doorlopend delen van de gebruikersorganisatie. Denk hierbij onder meer aan bedrijfsprocessen zoals financiën, inkoop, planning en productie. Het BiSL-proces Informatie lifecyclemanagement helpt om deze veranderingen te voorzien en uit te werken in concrete scenario’s. Zo krijgt de organisatie een helder inzicht in de benodigde werkwijzen, functies en workforce planning software voor de toekomst.
Lees meer
Wat betekent technologische ontwikkeling voor planningssoftware?

Wat betekent technologische ontwikkeling voor planningssoftware?

In en rondom organisaties voltrekken ontwikkelingen zich in een rap tempo. Niet alleen ketens en bedrijfsprocessen ontwikkelen zich, maar ook technologische ontwikkelingen gaan tegenwoordig sneller dan ooit. Het BiSL-proces Bepalen technologieontwikkelingen speelt hierop in door in te zoomen op relevante ontwikkelingen op het gebied van workforce planning software. Op basis hiervan kan de organisatie een samenhangend technologiebeleid voor de toekomst ontwikkelen.
Lees meer