Overzicht initiatieven #PlanningssoftwareHelptBijCorona

De coronapandemie is een crisis van ongekende omvang en met dramatische gevolgen. In de eerste plaats een wereldwijde gezondheidscrisis die ook grote gevolgen heeft voor de gezondheidszorg. Tegelijkertijd zorgen de maatregelen ook voor grote gevolgen voor de bedrijfsvoering.

Denk aan overcapaciteit omdat de klantvraag afneemt of ondercapaciteit omdat de klantvraag juist toeneemt. Hoe dan ook: in deze onzekere tijden is een optimale afstemming tussen werk en werknemers nóg belangrijker geworden. Gelukkig zijn er leveranciers van planningssoftware die initiatieven zijn gestart om organisaties en instellingen daarbij te helpen. Voor jouw gemak hebben wij deze initiatieven op een rijtje gezet:

12/05/2020 WFM Pro stelt Lite Scheduler gratis beschikbaar

In tijden als deze kan ieder WFM-team wel een boost in productiviteit gebruiken. Werk jij voor een contact center met minder dan 100 werknemers én worden zij nog geroosterd in Excel? Klik dan op de link en zie wat WFM Pro voor je kan betekenen.

05/04/2020 Nostradamus steunt horeca klanten met steunplan

Klantenbinding en extra inkomen zijn nu nog belangrijker geworden voor horecazaken. Daarom beidt Nostradamus in samenwerking met Resengo een afhaalmodule en online cadeubon webshop aan. Kijk op hun website voor meer informatie.

29/03/2020: Dyflexis helpt haar klanten bij arbeidsverkorting

Dyflexis zorgt ervoor dat haar klanten goed voorbereid zijn op de gevolgen van het coronavirus. Zij bieden een extra component aan, genaamd ‘Arbeidstijdverkorting’. Daarnaast hebben de klanten toegang tot gratis webinars om het contact soepel te houden. Klik op de link en ontdek meer.

26/03/2020: Beeple want to help!

We worden allemaal beïnvloed door de huidige Covid-19 pandemie. Maar Beeple is dankbaar voor de inzet van de gezondheidssector en de voedselverkopers. Zij willen hen steunen en helpen tijdens deze moeilijke personeelsplanningstijden in ziekenhuizen en warenhuizen. Daarom hebben zij besloten om Beeple gratis voor 3 maanden aan te bieden als oplossing voor planningsproblemen in warenhuizen en in de gezondheidszorg. Klik op de link voor meer informatie.

26/03/2020: Quinyx Covid19 campaign

In tijden van crisis is communiceren van groot belang. Daarom stelt Quinyx hun app beschikbaar om jou te helpen snel en eenvoudig met jouw medewerkers te kunnen schakelen die niet in de mogelijkheid zijn om thuis te werken. Klik op de link voor meer informatie.

26/03/2020: L1NDA en felyx slaan handen ineen

In deze onzekere tijden blijkt maar weer hoe kwetsbaar ondernemers kunnen zijn. Om horeca ondernemers te helpen een delivery service te starten biedt felyx e-scooters aan tegen een gereduceerd tarief. Voor het runnen van een take away in een van de grote steden is een e-scooter het meest ideale vervoermiddel. Klik op de link voor meer informatie.

26/03/2020: Tamigo denkt met u mee!

Deze tijden zijn al hectisch genoeg en tamigo wilt graag hun steentje bijdragen om ondernemers te helpen. De software van tamigo is speciaal ontwikkeld voor Retail & Horeca en erop gericht om eenvoudig de planning te maken en de werkelijke uren & omzet te registreren. Ook uitzonderingsgevallen zoals arbeidstijdverkorting zijn makkelijk bij te houden met tamigo. Klik op de link voor een toelichting van hun initiatief.

26/03/2020: clevergig draagt zijn steentje bij!

De planning software van clevergig helpt zorginstellingen, ziekenhuizen en bemiddelingsbureaus snel de juiste medewerker op de juiste klus te krijgen. Ook tijdens de corona crisis dragen zij graag hun steentje bij. Klik op de link voor een toelichting van hun initiatief.

26/03/2020: Planmotion lanceert de online demo-omgeving

Het zijn bijzondere tijden. Het dagelijks leven is op zijn kop gezet. Ziekenhuizen, VVT, GGZ, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en andere vitale functies staan onder enorme druk om ons te beschermen, te verplegen en te ondersteunen. Voor hen lanceert PlanMotion hun online demo-omgeving. Klik op de link voor meer informatie.

Staat jouw initiatief er niet bij? Mail dan een toelichting en een link van jouw initiatief naar: info@planbizz.nl

Ook wij van Planbizz staan niet stil. Heeft jouw organisatie of instellingen door de genomen maatregelen een overcapaciteit omdat de klantvraag afneemt óf een ondercapaciteit omdat de klantvraag juist toeneemt? Wil je advies hoe je een optimale afstemming creëert tussen hoeveelheid werk en werknemers? Of ben je op zoek naar de juiste planningssoftware? Laat dit ons dan weten via het contactformulier en ontvang tijdelijk kosteloos een online consult met één van onze onafhankelijke experts waarmee je al je vragen kunt bespreken.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Een ondernemer met een missie. In 2035 werkt elke maatschappelijke organisatie tevreden met workforce planning- en roostersoftware. Als objectieve expert help ik hen al ruim 15 jaar om deze software optimaal te benutten. Naast mijn passie voor ondernemerschap, ben ik ook een liefhebber van praktische filosofie.

Gerelateerde artikelen

Het tweede Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware is gestart!

Op 2 april is het Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware 2024 gestart. Eindgebruikers, functioneel beheerders, leidinggevenden en andere belanghebbenden binnen de overheid en de zorg kunnen hierin aangeven wat er goed gaat en wat er beter kan in het gebruik van deze software. Met als doel: gezamenlijk toewerken naar planning- en roostersoftware die wél goed voor hen werkt.
Lees meerHet tweede Nationale Gebruikerstevredenheidsonderzoek planning- en roostersoftware is gestart!