Waarom een planning online maken?

Iedere organisatie waar mensen werken krijgt er meer te maken: plannen. De papieren planning is gelukkig allang verleden tijd, maar er zijn nog steeds veel organisaties waar planningen gemaakt worden in Excel. Dat terwijl er een heel scala aan online planning tools beschikbaar is, elk met zijn eigen functionaliteiten. Je planning online maken is niet alleen gebruiksvriendelijker dan Excel, het kent nog veel meer voordelen.

planning online tool

Planning online - wat zijn de voordelen?

Overal toegankelijk

De planning online maken is ten eerste ontzettend gebruiksvriendelijk. Dat komt omdat de meeste online planning tools cloud based zijn. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de juiste software of tool en een werkende internetverbinding. Na het maken van de planning is deze online overal toegankelijk. De meeste planning software leveranciers bieden overigens ook een app, zodat de planning ook eenvoudig op smartphones te bekijken is.

Meer tevreden medewerkers

De planning online maken zorgt daarnaast voor meer tevredenheid onder medewerkers. Zij weten immers continu waar ze aan toe zijn, doordat ze overal en altijd hun planning kunnen bekijken. Online plannen zorgt daarnaast voor meer efficiënte werkprocessen, waardoor medewerkers niet alleen meer tevreden maar ook productiever zijn.

Efficiëntere werkprocessen

Een van de grootste voordelen van online plannen is namelijk dat een groot deel van de werkprocessen binnen een organisatie efficiënter ingericht kunnen worden. Dat komt omdat je met planning tools veel kunt automatiseren, zoals het synchroniseren van gegevens. De planning online maken kost zo simpelweg een stuk minder tijd en ook voor andere processen is er sprake van tijdsbesparing.

Veel integratiemogelijkheden

De tijdsbesparing die online planning oplevert, komt vooral voort uit de vele integratiemogelijkheden die online planning tools bieden. Zo kun je niet alleen het verlofsysteem koppelen aan je online planning, ook zaken als het personeels- of CRM-systeem kunnen automatisch geïntegreerd worden. Door deze integratiemogelijkheden werk je nóg efficiënter.

Meer waardevolle inzichten

Planningen online maken heeft niet alleen praktische voordelen. De juiste planning software levert je organisatie namelijk ook nog eens enorm veel waardevolle inzichten op. Welke afdelingen hebben de hoogste werkdruk? Wat is de invloed van seizoenen? En hoe is het gesteld met het ziekteverzuim in onze organisatie? Zo maar wat vragen waar Workforce Planning software je het antwoord op kan geven.

Planning online maken? Het belang van planning software 

Om van online plannen een succes te maken, is goede Workforce Planning software essentieel. Niet alleen kunnen medewerkers hierin hun beschikbaarheid invullen, ze hebben ook overal en altijd toegang tot het werkrooster. Planning software die meer functionaliteiten biedt dan alleen het maken van een online planning, noemen we liever Workforce Planning software. Deze software gaat uit van het idee achter Workforce Management: het zo optimaal mogelijk afstemmen van werkaanbod en capaciteit van personeel door middel van voorspellingen en real time data. Alleen met zulke software is het mogelijk om al je planningsambities te behalen. 

planning online tool software
Planbizz Arena

Een overzicht van alle online planning tools?

Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Direct een totaaloverzicht

Hoe vind je de best passende online planning software?

Online planningen maken heeft dus vele voordelen én goede Workforce Planning software is hiervoor essentieel. Maar hoe vind je die best passende planning software? Het aanbod is enorm en de selectie en implementatie van Workforce Planning software vereist specifieke kennis en ervaring. Niet vreemd dus dat de meeste selectie- en implementatietrajecten mislukken. Zo'n mislukt traject betekent niet alleen veel frustratie maar vooral een verspilling van tijd en geld.

Zo'n verloren investering van tijd en geld voorkomen? En de best passende Workforce Planning software vinden voor jouw organisatie? De 100% onafhankelijke planningsexperts van Planbizz helpen je graag bij deze zoektocht.

Met deze diensten helpen wij grote organisaties een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen

Beheer planningssoftware

Persoonlijke begeleiding op locatie bij de selectie en implementatie van Workforce Planning software

Software inkopen doe je niet elke dag. De 100% onafhankelijke experts van Planbizz bieden jouw organisatie daarom persoonlijke begeleiding op locatie bij de selectie en implementatie van Workforce Planning software. Zo voorkom je een mislukte aanschaf en vind je software die past bij de planningambities van jouw organisatie.

vind planning software online

100% onafhankelijke online tool voor de zelfstandige selectie van Workforce Planning software

Zelf starten met de zoektocht naar Workforce Planning software? Dat kan met onze 100% onafhankelijke online selectietool Planningsoftwareselect.nl. Voor organisaties die een verloren investering van tijd, geld én frustratie willen voorkomen. Start zelf je zoektocht en vind Workforce Planning software die past bij jouw ambities.

Wij ondersteunen deze opdrachtgevers

Wij begeleiden grote organisaties in uiteenlopende branches bij de selectie en implementatie van Workforce Planning software. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen en van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.
Opdrachtgevers planning software

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

''Planbizz heeft een aantal maanden bij Independer ondersteunt bij WFM. In deze periode hebben zij ons erg goed geholpen. Met hun kennis en inzichten hebben zij mooie stappen gezet op het WFM vlak. Met meerdere adviezen pakken wij nu ook door.''

interim planner
Sharony Hosman Manager Blije Klant Independer

''Planbizz heeft een jaar geholpen bij de Klantenservice van De Alliantie. Er is een nieuw forecastmodel en een gebruiksvriendelijk capaciteitsplan opgeleverd, de planningstool is opnieuw ingericht en het WFM-proces is beschreven. Planbizz is professioneel, waar ik als manager volledig op kon bouwen en vertrouwen en ik van harte kan aanbevelen.''

interim planner
Ingeborg Rijken Manager Klantenservice de Alliantie Woningcoöperatie de Alliantie

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

planning software
Remco Rijnhart Sales Value

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

WFM manager
David van der Pouw Kraan Gemeente Amsterdam

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planner callcenter
Marcel van Amstelveen Waternet

''Planbizz heb ik tijdens mijn opdracht bij de Alliantie leren kennen als een vakkundig en professioneel. In alle rust en met de juiste elegance weet Planbizz als geen ander WFM te ontwikkelen, te implemteren en bij te sturen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer samen te werken''

Planning software
Harm de Boer Alliantie

De beste online planning tool vinden?

Op zoek naar de best passende online planning tool voor jouw organisatie? En wil je een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen? Bespaar jezelf een verloren investering van tijd en geld en download gratis onze Planbizz Arena: een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Download direct gratis
Planbizz Arena