Bespaar tijd en geld bij de zoektocht naar de best passende online planning tool


Waarom een planning online maken?

Iedere organisatie waar mensen werken krijgt er meer te maken: plannen. De papieren planning is gelukkig allang verleden tijd, maar er zijn nog steeds veel organisaties waar planningen gemaakt worden in Excel. Dat terwijl er een heel scala aan online planning tools beschikbaar is, elk met zijn eigen functionaliteiten. Je planning online maken is niet alleen gebruiksvriendelijker dan Excel, het kent nog veel meer voordelen.

Planning online – wat zijn de voordelen?

Overal toegankelijk

De planning online maken is ten eerste ontzettend gebruiksvriendelijk. Dat komt omdat de meeste online planning tools cloud based zijn. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de juiste software of tool en een werkende internetverbinding. Na het maken van de planning is deze online overal toegankelijk. De meeste planning software leveranciers bieden overigens ook een app, zodat de planning ook eenvoudig op smartphones te bekijken is.

Meer tevreden medewerkers

De planning online maken zorgt daarnaast voor meer tevredenheid onder medewerkers. Zij weten immers continu waar ze aan toe zijn, doordat ze overal en altijd hun planning kunnen bekijken. Online plannen zorgt daarnaast voor meer efficiënte werkprocessen, waardoor medewerkers niet alleen meer tevreden maar ook productiever zijn.

Efficiëntere werkprocessen

Een van de grootste voordelen van online plannen is namelijk dat een groot deel van de werkprocessen binnen een organisatie efficiënter ingericht kunnen worden. Dat komt omdat je met planning tools veel kunt automatiseren, zoals het synchroniseren van gegevens. De planning online maken kost zo simpelweg een stuk minder tijd en ook voor andere processen is er sprake van tijdsbesparing.

Veel integratiemogelijkheden

De tijdsbesparing die online planning oplevert, komt vooral voort uit de vele integratiemogelijkheden die online planning tools bieden. Zo kun je niet alleen het verlofsysteem koppelen aan je online planning, ook zaken als het personeels- of CRM-systeem kunnen automatisch geïntegreerd worden. Door deze integratiemogelijkheden werk je nóg efficiënter.

Meer waardevolle inzichten

Planningen online maken heeft niet alleen praktische voordelen. De juiste planning software levert je organisatie namelijk ook nog eens enorm veel waardevolle inzichten op. Welke afdelingen hebben de hoogste werkdruk? Wat is de invloed van seizoenen? En hoe is het gesteld met het ziekteverzuim in onze organisatie? Zo maar wat vragen waar Workforce Planning software je het antwoord op kan geven.

Planning online maken? Het belang van planning software

Om van online plannen een succes te maken, is goede Workforce Planning software essentieel. Niet alleen kunnen medewerkers hierin hun beschikbaarheid invullen, ze hebben ook overal en altijd toegang tot het werkrooster. Planning software die meer functionaliteiten biedt dan alleen het maken van een online planning, noemen we liever Workforce Planning software. Deze software gaat uit van het idee achter Workforce Management: het zo optimaal mogelijk afstemmen van werkaanbod en capaciteit van personeel door middel van voorspellingen en real time data. Alleen met zulke software is het mogelijk om al je planningsambities te behalen. 

Een overzicht van alle online planning tools?

Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Hoe vind je de best passende online planning software?

Online planningen maken heeft dus vele voordelen én goede Workforce Planning software is hiervoor essentieel. Maar hoe vind je die best passende planning software? Het aanbod is enorm en de selectie en implementatie van Workforce Planning software vereist specifieke kennis en ervaring. Niet vreemd dus dat de meeste selectie- en implementatietrajecten mislukken. Zo’n mislukt traject betekent niet alleen veel frustratie maar vooral een verspilling van tijd en geld.

Zo’n verloren investering van tijd en geld voorkomen? En de best passende Workforce Planning software vinden voor jouw organisatie? De 100% onafhankelijke planningsexperts van Planbizz helpen je graag bij deze zoektocht.

Wij ondersteunen deze werkgevers

Wij begeleiden onafhankelijk grote organisaties in uiteenlopende branches bij de automatisering van hun complexe planningsprocessen. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.

De beste online planning tool vinden?

Op zoek naar de best passende online planning tool voor jouw organisatie? En wil je een mislukte aanschaf van Workforce Planning software voorkomen? Bespaar jezelf een verloren investering van tijd en geld en download gratis onze Planbizz Arena: een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.