Bespaar tijd en geld bij de zoektocht naar de best passende software voor online planning maken

Waarom online planning maken?

De tijd van papieren planningen is gelukkig allang verleden tijd. De mogelijkheden voor digitale planningen zijn dan ook enorm uitgebreid. Naast het bekende Excel, zijn er steeds meer organisaties die online planningen maken. Een online planning maken doe je met planning software. Dat is niet alleen gebruiksvriendelijker dan bijvoorbeeld Excel, het kent nog meer voordelen.

De voordelen van online planning maken

Gebruiksvriendelijk

Een online planning maken door middel van Workforce Planning software is ten eerste heel gebruiksvriendelijk. De meeste planning software is namelijk te gebruiken vanuit de cloud. Het enige dat je dan nodig hebt, is een werkende internetverbinding. Veel aanbieders bieden ook een app aan, waarmee je de software ook op je smartphone kunt gebruiken. Zo kun je altijd en overal online een planning maken en inzien.

Besparing van tijd

Naast gebruiksvriendelijkheid, is tijdsbesparing een ander groot voordeel. Een online planning maken gaat namelijk een stuk sneller dan het maken van een planning in Excel. Na het instellen van een basis rooster hoef je alleen nog maar rekening te houden met verlofaanvragen, zieken en andere bijzonderheden. Dat scheelt jou als planner een hoop tijd.

Veel integratiemogelijkheden

Daarnaast kun je nog meer tijd besparen met Workforce Planning software. Deze software biedt namelijk veel integratiemogelijkheden. Denk aan een integratie met je verlof-, personeels- of CRM-systeem. Een online planning maken doe je zo nog sneller en efficiënter.

Meer inzicht

Een online planning maken doe je door middel van Workforce Planning software dus snel én efficiënt. Maar planning software heeft nog meer voordelen. Het levert je organisatie namelijk waardevolle inzichten op. Hoe ontwikkelt ons personeelsbestand zich? Hoeveel personeel hebben we nodig voor ons huidige werkaanbod? Hoe ziet het ziekteverzuim eruit? Zo maar wat vragen waar Workforce Planning software je het antwoord op geeft. Met het antwoord op deze vragen kun jij vervolgens je werkprocessen efficiënter inrichten.

Meer tevreden medewerkers

Een online planning maken door middel van Workforce Planning software leidt ook tot meer tevreden medewerkers. Planning software zorgt ervoor dat medewerkers altijd op het juiste moment ingepland zijn, waardoor hun productiviteit stijgt. Daarnaast vinden medewerkers het fijn dat zij altijd en overal inzicht hebben in hun eigen planning. En door een integratie met het verlofsysteem vinden jouw medewerkers belangrijke informatie op één plek. Het gevolg? Meer tevreden medewerkers.

Meer flexibiliteit

Een online planning maken zorgt dus voor tijdsbesparing, meer inzicht én meer tevreden medewerkers. Maar overkoepelend zorgt het gebruiken van Workforce Planning software ook voor meer flexibiliteit. Je bent als organisatie immers meer toekomstbestendigheid en kunt makkelijker op de lange termijn denken. Win-win situatie dus.

Online planning maken? Het belang van goede Workforce Planning software 

Online planning maken én profiteren van alle bovengenoemde voordelen? Dan is goede Workforce Planning software essentieel. Workforce Planning software is planning software die meer functionaliteiten biedt dan alleen het maken van een planning. Deze software gaat uit van het idee achter Workforce Management: hoe stem je werkaanbod en personeelscapaciteit zo optimaal mogelijk op elkaar af? Juist, door middel van voorspellingen en real time data. Goede Workforce Planning software helpt je zo om je planningsambities te behalen. 

Een overzicht van alle software voor online planning maken?

Download gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste Workforce Planning software kunt voorkomen.

Wij ondersteunen je bij de zoektocht naar de best passende software voor online planning maken

Een online planning maken door middel van Workforce Planning software heeft dus verschillende voordelen. Maar hoe vind je de best passende software voor jouw organisatie? Het aantal aanbieders is enorm en elke software kent zijn eigen functionaliteiten. Bovendien vereist de selectie en implementatie van Workforce Planning software specifieke kennis en ervaring. Niet heel gek dus dat het grootste deel van de selectietrajecten mislukt. Zo’n mislukt traject betekent niet alleen veel frustratie maar vooral ook een verspilling van tijd en geld.

Wil jij de best passende Workforce Planning software voor jouw organisatie vinden? En een verloren investering van tijd en geld voorkomen? De 100% onafhankelijke planningsexperts van Planbizz helpen je graag bij je zoektocht.

Wij ondersteunen deze werkgevers

Wij begeleiden onafhankelijk grote organisaties in uiteenlopende branches bij de automatisering van hun complexe planningsprocessen. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Objectief

Onze experts zijn 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van softwareleveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce Planning software inkopen, implementeren en beheren doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uithanden. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid – de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie.

Een mislukte aanschaf van online planning software voorkomen?

Een mislukte aanschaf van online planning software voorkomen en jezelf een verloren investering van tijd en geld besparen? Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een overzicht van alle online planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de juiste online planning software kunt voorkomen.