Bespaar tijd en geld bij de zoektocht naar de best passende Workforce Planning software

Voorkom een mislukte aanschaf van Workforce Planning software

Workforce Planning software aanschaffen doe je als organisatie niet iedere dag. Het selecteren van de juiste software vereist specifieke marktkennis en ervaring. Daarnaast is het aanbod van leveranciers enorm groot. Uit onderzoek blijkt dan ook dat ruim 80% van de selectietrajecten mislukt. Dat is niet alleen frustrerend, maar dit heeft ook nadelige gevolgen voor de klant- en medewerkerstevredenheid. Ook brengt een mislukte systeemselectie een verloren investering van tijd en geld met zich mee. Om dat te voorkomen begeleiden onze projectleiders en planningsexperts jouw organisatie bij de systeemselectie van Workforce Planning Software. Dat doen we 100% onafhankelijk, dus zonder contracten met leveranciers. Alleen zo vinden we de best passende Workforce Planning software voor jouw organisatie.

Wij begeleiden je van A-tot-Z bij de selectie van Workforce Planning software

Zie hieronder hoe wij dit zorgvuldig aanpakken:

Bepalen inkoopstrategie

Er zijn meerdere methodes om de best passende Workforce Planning software voor jouw organisatie te selecteren. Op basis van een aantal factoren bepalen we samen de inkoopstrategie. Of het nu gaat om een aanbesteding, 'Best Value Procurment' of een andere selectiemethode - wij hebben ruime ervaring met de selectie van Workforce Planning software. Door onze strategie aan te passen op jouw situatie ben je altijd verzekerd van kwaliteit.

Vooronderzoek

In deze fase brengen we het doel, jullie ambities en het huidige en gewenste planningsproces in kaart. Op basis daarvan bepalen we de wensen en eisen voor de toekomstige Workforce Planning software. Ook stellen we vast welke collega's betrokken worden bij het proces. Ten slotte stellen we het projectteam samen.

Marktverkenning

In deze fase matchen we jullie wensen en eisen voor de toekomstige Workforce Planning software met het grote aanbod van leveranciers op de markt. Als onafhankelijke marktkenner weten wij welke aanbieders aansluiten bij jullie situatie. Deze research bespaart je een hoop tijd en frustratie.

Objectieve keuze

Vervolgens kiezen we samen maximaal 5 aanbieders voor een workshop. Hierin demonstreren zijn hun Workforce Planning software aangepast aan jullie situatie. Aan de hand van bepaalde criteria maken jullie vervolgens objectief de keuze voor de best passende software. Dit gebeurt 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding bij een aankoop.

Implementatie

Indien gewenst, begeleiden wij jullie organisatie ook bij de implementatie van de aangeschafte Workforce Planning software. Wij helpen bij het uitschrijven van het implementatieplan, installeren, inrichten, trainen en uitrollen van de gekozen tool binnen de organisatie. Zo weet je zeker dat je het maximale uit je nieuwe software haalt.

Beheer

Ook voor het onderhoud van de geïmplementeerde Workforce Planning software bieden wij hulp. We hebben ervaren applicatiebeheerders in het team die er voor zorgen dat de gekozen tool zo optimaal mogelijk wordt gebruikt en meegroeit met de organisatie.

Wij ondersteunen deze opdrachtgevers

Wij begeleiden grote organisaties in uiteenlopende branches bij de zoektocht, implementatie en beheer van Workforce Planning software. Van Klant Contact Centers tot aan zorginstellingen én van multinationals tot aan lokale overheidsinstellingen.
planning software overzicht

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

''Planbizz heeft een aantal maanden bij Independer ondersteunt bij WFM. In deze periode hebben zij ons erg goed geholpen. Met hun kennis en inzichten hebben zij mooie stappen gezet op het WFM vlak. Met meerdere adviezen pakken wij nu ook door.''

interim planner
Sharony Hosman Manager Blije Klant Independer

''Planbizz heeft een jaar geholpen bij de Klantenservice van De Alliantie. Er is een nieuw forecastmodel en een gebruiksvriendelijk capaciteitsplan opgeleverd, de planningstool is opnieuw ingericht en het WFM-proces is beschreven. Planbizz is professioneel, waar ik als manager volledig op kon bouwen en vertrouwen en ik van harte kan aanbevelen.''

interim planner
Ingeborg Rijken Manager Klantenservice de Alliantie Woningcoöperatie de Alliantie

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

planning software
Remco Rijnhart Sales Value

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

WFM manager
David van der Pouw Kraan Gemeente Amsterdam

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planner callcenter
Marcel van Amstelveen Waternet

''Planbizz heb ik tijdens mijn opdracht bij de Alliantie leren kennen als een vakkundig en professioneel. In alle rust en met de juiste elegance weet Planbizz als geen ander WFM te ontwikkelen, te implemteren en bij te sturen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer samen te werken''

Planning software
Harm de Boer Alliantie

De klantwaarden volgens onze opdrachtgevers

Objectief

Onze experts zijn 100% onafhankelijk. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van softwareleveranciers. Hiermee ben je verzekerd dat het realiseren van de organisatie-ambities het uitgangspunt is.

Bespaar tijd en geld

Workforce Planning software inkopen doe je niet iedere dag. Onze experts nemen deze complexe processen doeltreffend uit handen. Hiermee bespaar je een verloren investering van tijd én geld.

Realiseer ambities

Kostenbesparing, een hogere efficiëntie of een toename van medewerker- of klanttevredenheid - de juiste Workforce Planning software draagt bij aan de planningsambities van je organisatie.

Wil jij een verloren investering besparen bij de zoektocht naar Workforce Planning software?

Laat dan hieronder jouw vraag achter. Binnen 24 uur neemt een expert contact met je op voor een passend advies.