Expert Aan Het Woord Patricia Engelbert

Patricia Engelbert heeft de ontwikkeling van planning- en roostersoftware van dichtbij meegemaakt en ziet nog steeds volop mogelijkheden. “Van ‘Dat kan niet’ iets maken dat wél kan. Dat is voor mij de sport.” Een kennismaking met onze nieuwe consultant functioneel beheer.

Patricia Engelbert brengt een enorme hoeveelheid aan ervaring mee naar Planbizz – en daarmee naar onze opdrachtgevers. Ze was eerder applicatiebeheerder en functioneel beheerder bij een ggz-instelling en bij een grote vvt-organisatie en is gespecialiseerd in planning- en roostersoftware. In deze blog vertelt Patricia over haar passie voor functioneel beheer en haar komst naar Planbizz.

De match met Planbizz

“Het leuke aan de overstap naar Planbizz vind ik de afwisseling. Ik kom bij verschillende organisaties die allemaal weer hun eigen uitdagingen hebben. Dat het specifiek om planning gaat, is voor mij vertrouwd. Het werken als consultant is wel nieuw. Ik kijk ernaar uit om in verschillende branches aan de slag te gaan, ook als iets een heel nieuw terrein is voor mij. Ik hou wel van een sprong in het diepe, veranderingen vind ik prima. Ik ben graag lekker bezig, ook buiten mijn werk. Onder andere door te sporten, te wandelen en gezellig met vrienden te zijn.”Roosteren met oog voor werk en privé

“In de planning in de zorg is veel veranderd de afgelopen jaren. Werd er voorheen ‘gewoon een rooster gemaakt’, nu houden planners zich veel meer bezig met gezond roosteren en kunnen medewerkers zelf roosteren voor een betere werk-privé-balans. Heb je jonge kinderen, dan kun je steeds vaker bijvoorbeeld een dienst van 9.00 uur tot 14.00 uur doen zodat je je kinderen zelf uit school kunt halen. Ik heb zelf een tweeling van inmiddels 16 jaar, maar ik weet hoe handig die flexibiliteit kan zijn. Een verschuiving van een kwartier of half uurtje maakt soms al een groot verschil voor iemand. Er wordt nu veel meer vanuit de medewerker gedacht en dat is een goede ontwikkeling. Ik vind het mooi om daar ook vanuit functioneel beheer aan bij te dragen.”

Dat kan niet, bestaat niet

“Creatieve oplossingen verzinnen, daar hou ik van in dit werk. De vragen waar in eerste instantie ‘nee’ op komt vind ik de leukste. Dan ga ik op zoek naar een manier waarop iets wél kan. Dat is voor mij de sport. Zo heb ik bijvoorbeeld een manier bedacht om in een bepaald pakket het ruilen van diensten mogelijk te maken met vroeg-laat-combinaties. Die mogelijkheid heeft de leverancier van de software vervolgens meegenomen in de eerstvolgende release. Het is fijn als je daarmee iets toe kunt voegen. Niet alleen voor de medewerkers zelf, maar ook voor de planners en de leidinggevenden binnen een organisatie. Goed functioneel beheer kan hun leven echt gemakkelijker maken. Ik kijk graag naar waar er iets te verbeteren valt, ook als mij dat niet gevraagd wordt. Proactief zijn hoort voor mij bij de rol van functioneel beheerder.”

Ben je als functioneel beheerder ook klaar voor de volgende stap in je carrière? Bekijk dan onze vacature.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Rocco is oprichter en objectieve expert bij Planbizz. Ruim 15 jaar helpt hij toonaangevende organisaties om het maximale uit workforce planning software te halen. Naast zijn passie voor het ondernemerschap, heeft hij een grote liefde voor praktische filosofie.

Gerelateerde artikelen

implementatie en functioneel beheer planning software

Maak tijd en ruimte om het beste uit je planning- en roostersoftware te halen

Als functioneel beheerder heb je een aantal terugkerende taken die ervoor zorgen dat de planning- en roostersoftware goed blijft draaien. Daarnaast moet je vaak ook nog onvoorziene situaties oplossen en dat geeft menig functioneel beheerder behoorlijk wat stress. Maar dat is helemaal niet nodig. Met een andere aanpak maak je je werk leuker én beter. Onze functioneel consultant Jeroen Bakker deelt zijn visie im deze blog.
Lees meerMaak tijd en ruimte om het beste uit je planning- en roostersoftware te halen

Expert Aan Het Woord Jeroen Bakker

Sinds 1 september heeft Planbizz er een zwaargewicht bij: Jeroen Bakker. Hij brengt maar liefst 22 jaar ervaring binnen implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware mee. Deze nuchtere Groninger bekijkt vraagstukken graag vanuit een brede context: “De beste oplossingen genereer je in gesprek met de klant.”
Lees meerExpert Aan Het Woord Jeroen Bakker