Jetty Huberts

Expert Aan Het Woord Jetty Huberts

Planbizz helpt organisaties in de gezondheidszorg en publieke sector bij de selectie, inkoop, implementatie en het functioneel applicatiebeheer van planning- en roostersoftware. Maar wie zijn de mensen achter Planbizz? Hoe zijn ze hier terecht gekomen? En hoe bevalt het werken bij Planbizz? In de reeks Expert aan het woord ontmoet je onze planning experts. Met in deze editie: Jetty Huberts.

In 2010 startte Jetty als planner bij Déhora Consultancy Group, een detacherings- en adviesbureau op het gebied van personele planning. Vanuit Déhora ondersteunde ze verschillende mooie organisaties met hun planning, waaronder Rijkswaterstaat en het Rijksmuseum. Bij het Rijksmuseum maakte Jetty kennis met de bekende planning software ORTEC (OWS), zo vertelt ze. “Vanuit mijn rol als key user mocht ik de overgang van Harmony naar OWS ondersteunen, waardoor ik het systeem nog beter leerde kennen. Dat ik hier later nog heel veel profijt van zou hebben, daar was ik me toen nog niet van bewust!”

Jarenlange ervaring in planning

Na 6 jaar Déhora besloot Jetty verder te gaan als ZZP’er. Sinds die tijd is ze altijd actief geweest in de gezondheidszorg met een grote variatie in opdrachten. Van functioneel beheer OWS tot projectleider implementatie InPlanning en van interim leidinggevende planning tot adviseur op het gebied van planning. Al in haar eerste jaren als ZZP’er leerde Jetty Planbizz kennen. “Rocco was op dat moment bezig met de start van Planbizz. In de loop der jaren hebben we geregeld contact gehad. Maar iedere keer wanneer Rocco me benaderde voor een leuke opdracht, was ik niet beschikbaar!”

“Ik wilde heel graag eens via Planbizz werken”

Uitdagende opdracht van Planbizz

Dit veranderde in augustus 2022, toen Jetty terugkwam van een half jaar reizen met de camper samen met haar vriend en zoontje. “Rocco had een hele uitdagende opdracht in de rol van projectleider voor me bij ziekenhuis Isala in Zwolle. Dat was een flink eind uit de richting, want ik woonde op dat moment nog in Haarlem. Ondanks de afstand en het luxeprobleem dat ik kon kiezen uit 3 opdrachten, heb ik gekozen voor een samenwerking met Planbizz. Dit omdat ik eindelijk eens heel graag via Planbizz wilde werken, maar ook omdat ik me in de rol van projectleider verder wilde ontwikkelen en me hier ook in de toekomst op wil focussen.”

Gevoel van verbinding en waardering

Jetty heeft de samenwerking met Planbizz als zeer waardevol ervaren, zo vertelt ze. “Ik kon altijd bellen wanneer ik even van gedachten wilde wisselen, maar ook was het fijn dat Planbizz met andere experts samenwerkt die ik kon benaderen bij bepaalde vraagstukken. In de kernwaarden van Planbizz, zoals onafhankelijk, integer en samenwerkend, herken ik me heel erg. Ik was er dan ook van overtuigd dat het een prettige samenwerking zou worden. Wat het extra leuk maakt, is dat Planbizz net dat beetje extra doet voor externen. Zoals een bloemetje toen ik ziek thuis lag met corona en een etentje met de mensen waarmee Planbizz samenwerkt. Dat geeft toch een gevoel van verbinding en waardering.”

“Wat het extra leuk maakt, is dat Planbizz net dat beetje extra doet voor externen”

Reizen en werken combineren

Het project bij Isala was gepland voor een half jaar, wat perfect uitkwam met de volgende geplande reis van Jetty’s gezin. “Nu heeft het project echter een andere koers gekregen, waardoor het langer gaat duren. Doordat Planbizz met verschillende experts samenwerkt, was er al snel een opvolger gevonden waaraan ik het project heb kunnen overdragen. Dit is heel prettig geregeld, want je wilt met een goed gevoel weggaan en de opdrachtgever niet achterlaten met een onafgerond project. Nu kan ik weer een paar maanden op reis met de camper en mijn gezin. Zodra ik terug ben bel ik Rocco absoluut weer op, zodat we misschien weer een mooie samenwerking kunnen aangaan!”

Heb jij als expert ook veel ervaring met planning- en/of roostersoftware in de zorg? En wil jij met plezier en groei hét verschil maken bij toonaangevende organisaties? Bekijk dan hier de uitgebreide carrièremogelijkheden.

Over de auteur

Rocco Agterberg

Rocco is oprichter en objectieve expert bij Planbizz. Ruim 15 jaar helpt hij toonaangevende organisaties om het maximale uit workforce planning software te halen. Naast zijn passie voor het ondernemerschap, heeft hij een grote liefde voor praktische filosofie.

Gerelateerde artikelen

implementatie en functioneel beheer planning software

Maak tijd en ruimte om het beste uit je planning- en roostersoftware te halen

Als functioneel beheerder heb je een aantal terugkerende taken die ervoor zorgen dat de planning- en roostersoftware goed blijft draaien. Daarnaast moet je vaak ook nog onvoorziene situaties oplossen en dat geeft menig functioneel beheerder behoorlijk wat stress. Maar dat is helemaal niet nodig. Met een andere aanpak maak je je werk leuker én beter. Onze functioneel consultant Jeroen Bakker deelt zijn visie im deze blog.
Lees meerMaak tijd en ruimte om het beste uit je planning- en roostersoftware te halen

Expert Aan Het Woord Jeroen Bakker

Sinds 1 september heeft Planbizz er een zwaargewicht bij: Jeroen Bakker. Hij brengt maar liefst 22 jaar ervaring binnen implementatie en functioneel beheer van planning- en roostersoftware mee. Deze nuchtere Groninger bekijkt vraagstukken graag vanuit een brede context: “De beste oplossingen genereer je in gesprek met de klant.”
Lees meerExpert Aan Het Woord Jeroen Bakker