Vind de best passende planning software voor jouw organisatie

Selectie & Inkoop planning software

De selectie van planning software vereist hele specifieke expertises en competenties. Denk daarbij niet alleen aan kennis over en van leveranciers, maar ook aan een juiste en volledige inventarisatie van je functionele behoefte, solutions design of Europese aanbesteding. De meeste organisaties hebben die expertises niet in huis. En dat is ook heel logisch, want het behoort in principe niet tot je core-business.

Het aanbod van leveranciers en oplossingen is enorm. Hoe weet je nou welke functionaliteit jouw organisatie écht nodig heeft – nu en straks? Welke leverancier kan je dat (blijven) bieden? En kan die leverancier wel juiste verbinding maken met je andere applicaties, zoals HR-, ERP en BI systemen? En hoe weet je zeker dat er een match is op cultural fit of het DNA van je organisatie? Zomaar een greep uit veel-voorkomende praktijksituaties.

Geen zorgen, Planbizz helpt. Met een zorgvuldig samengesteld team van professionals met de juiste expertise nemen we het voortouw in jouw zoektocht, zorgen we voor een naadloze implementatie én functioneel beheer. We zorgen dat het werkt en ook blijft werken.

Jouw team van objectieve professionals

Planbizz is je objectieve en onafhankelijke partner die de markt van binnen en van buiten kent. Wij helpen jou met de slimme inzet van Workforce Planning Software zodat jouw organisatie toekomstigbestendig is en dat ook blijft.

Met een zorgvuldig samengesteld team van professionals met de relevante expertise nemen we het voortouw in jouw zoektocht, zorgen we voor een naadloze implementatie én functioneel beheer. We zorgen dat het werkt en ook blijft werken.

Zo helpen we je selecteren.

Persoonlijk gesprek

We beginnen altijd met een persoonlijk gesprek. Soms weet je namelijk nog niet welke functionaliteit je nodig hebt en wil je weten welke kansen en mogelijkheden er voor jouw organisatie zijn. We stellen dan samen de kaders op in een plan van aanpak dat resultaat garandeert.

Bepalen inkoopstrategie

Vervolgens bepalen we de inkoopstrategie. Er zijn namelijk meerdere methodes om de best passende oplossing voor jouw organisatie te selecteren. Op basis van een aantal factoren bepalen we samen de inkoopstrategie. Dat kan bijvoorbeeld via een aanbesteding, “Best Value Procurement” of een alternatieve selectiemethode. We benaderen dit altijd specifiek voor jouw organisatie, waardoor je verzekerd bent van de beste kwaliteit.

Vooronderzoek

Daarna beginnen we met het vooronderzoek. In deze fase borduren we voort op de kaders uit de inkoopstrategie en brengen we (sub)doelen, ambities en het huidige en gewenst planningsproces in kaart. We betrekken vertegenwoordigers uit je gehele organisatie, het liefst middels een dwarsdoorsnede. Dit zorgt namelijk voor het meest duidelijke beeld, optimaal draagvlak en best mogelijke eindresultaat. We noemen dit een 360-graden analyse.

Daarmee leggen we de basis voor de belangrijkste wensen en eisen voor de planningsoftware, die we valideren in en mét de business. Ook stellen we vast welke collega’s betrokken worden bij het proces om zo het projectteam samen te stellen. Dit projectteam bestaat dus uit zowel eigen medewerkers als experts vanuit Planbizz.

Marktverkenning

Daarna gaan we aan slag om jullie wensen en eisen te matchen binnen het grote aanbod van leveranciers en oplossingen op de markt. Als vertrouwd businesspartner kennen we de markt van binnen en van buiten en weten we welke aanbieders het allerbeste aansluiten bij deze wensen. Dit noemen we de functional fit.

Maar we zoeken verder. Omdat we vertegenwoordigers uit jouw organisatie betrekken, gaan we ook op zoek naar een match op bedrijfscultuur, filosofie en DNA van je organisatie. Die zaken die zich niet makkelijk laten kwantificeren, maar wel degelijk van doorslaggevend belang zijn of een partnership ook daadwerkelijk succesvol is.

Objectieve keuze

Vervolgens kiezen we samen maximaal vijf aanbieders voor een workshop. Hierin demonstreren zij hun propositie toegespitst op jullie wensen en eisen. Aan de hand van vooraf gedefinieerde en gevalideerde criteria maken jullie vervolgens objectief de keuze voor de best passende software.

Proof of Concept

Soms kent een definitieve keuze nog een extra tussenstap. Als er na de workshops nog twijfels bestaan over praktische haalbaarheid, bijvoorbeeld. We helpen je dan met het opzetten en in goede banen leiden van een Proof of Concept, zodat je in de praktijk kan valideren of de oplossing ook echt voldoet aan je wensen en eisen.

Onze opdrachtgevers

Op het eerste oog hebben deze organisaties weinig met elkaar te maken. Toch hebben ze iets belangrijks gemeen: dankzij de slimme inzet van workforce planning software hebben ze een grote stap gezet naar een duurzame bedrijfsvoering.

Klaar voor de volgende stap bij jullie zoektocht naar workforce planning software?

Download dan gratis onze Planbizz Arena en ontvang direct een totaaloverzicht van alle planning software aanbieders per branche. Als bonus ontvang je een checklist waarmee je de meest gemaakte fouten bij de zoektocht naar de best passende workforce planning software kunt voorkomen.