Voorkom over- of ondercapaciteit

Ben je de grip op de personeelsontwikkeling en -planning volledig kwijt? En heb je behoefte aan meer inzicht in de bezetting, het verzuim en de loonkosten? Of heb je het gevoel dat de capaciteit in jouw organisatie of instelling onvoldoende aansluit op de vraag in de toekomst? Zonder de juiste capaciteitsplanning software staat er al snel te veel of te weinig personeel op de werkvloer en dat zorgt voor ontevreden klanten en te hoge loon kosten.

rooster planning

Een inefficiënte capaciteitsplanning zorgt voor onnodige kosten en ontevreden werknemers.

Wat voorkom je met capaciteitsplanning software?

Capaciteitsplanning software biedt je de mogelijkheid het werkaanbod en de beschikbaarheid van personeel eenvoudig met elkaar te vergelijken. Dit stelt je niet alleen in staat een passend personeelsrooster te creëren, maar zorgt er onder andere ook voor dat je:


Voorkom foute investeringen  

Voorkom foute investeringen in de toekomst door de berekeningen via de capaciteitsplanning software te laten verlopen. Je kan verschillende toekomstscenario’s analyseren, bijvoorbeeld op basis van voorspellingen over de groei van je onderneming, het ziekteverzuim of vakantieverlof, en veranderingen in de begroting.

capaciteit


Te weinig of teveel of personeel  

Voorkom dat je teveel of te weinig personeel inhuurt door op tijd op die toekomstscenario’s kunt anticiperen, bijvoorbeeld door nieuw personeel te werven of bestaand personeel op te leiden.

overzicht


Voorkom onnodige kosten

Voorkom dat je teveel geld kwijt raakt door de ver zijn en om er onnodige kosten. Hier moet je altijd inzicht in hebben.. De gewerkte uren met urenregistratie software kan je eenvoudig bijhouden en vergelijken met het opgestelde budget. 

 kosten meten

 Voordelen van capaciteitsplanning software 

De informatie die je aan de hand van capaciteitsplanning software inzichtelijk kunt maken, biedt tal van voordelen:

Optimale inzet van personeel

Optimale inzet van personeel  

De software berekent precies op welke manier jij je personeel optimaal in kunt zetten. Dit voorkomt verspilling van werkuren en drukt zodoende de loonkosten.


Gebruiksvriendelijke software

Voorbereid op de toekomst

Door verschillende toekomstscenario’s te analyseren, kom je nooit voor verrassingen te staan. Aan de hand van de software wordt duidelijk aan welke eisen het personeel in die toekomstscenario’s moet voldoen. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld plotseling dure uitzendkrachten of flexwerkers in moet huren. 


rust

Rust en voldoening

Grip op de personeelsplanning zorgt voor duidelijkheid omtrent het rooster en eventuele toekomstige veranderingen. Omdat elke werknemer optimaal wordt ingezet, levert het werk bovendien meer voldoening op en is stress verleden tijd. Dit zorgt voor rust binnen het bedrijf en dat vertaalt zich naar een kwalitatief beter product of betere dienst voor de klant.

Stop met zoeken, wij selecteren de juiste capaciteitsplanning software 

Laat één van onze onafhankelijke experts dit complexe proces uit handen nemen. Hiermee heb je een betrouwbare partner in huis die jullie ambities weet te realiseren. De expert komt bij jullie op locatie en helpt jullie in 4 doeltreffende stappen bij de aanschaf van de juiste capaciteitsplanning software: 

Vooronderzoek Wij doen gedegen vooronderzoek en hierdoor heb je al je wensen en eisen helder, waarmee je een foute keuze voorkomt.


Marktverkenning  

Wij kennen de markt van capaciteitsplanning software. Hierdoor kiezen wij 10x sneller de juiste. Hiermee bespaar je veel tijd met eigen research.


Maak de keuze  

Wij zijn 100% onafhankelijk en helpen je met een objectieve keuze, waarmee je een verloren investering voorkomt. 


Ingebruikname  

Na de juiste aanschaf, zullen wij de capaciteitsplanning software zorgvuldig implementeren, zodat je direct je ambities kan waarmaken. 

Benieuwd wat je kan besparen met de juiste capaciteit planning software?  

Doe dan vrijblijvend onze besparingscalculator ontvang direct de besparing in jouw mailbox  

Ja, ik ben benieuwd naar mijn besparing

Wij helpen je ambities waarmaken

Binnen de afgesproken tijd en budget heb je dé capaciteit planning software in huis die zorgt voor een optimale afstemming tussen werknemers en werkaanbod. Hiermee bespaar je onnodige loonkosten en laat je medewerkers tevreden zijn over hun rooster. En vergeet vooral niet de verbetering van de service naar je klant.

Waarom kiezen bedrijven voor Planbizz?

  • Wij kennen de markt van Workforce capaciteitsplanning software als geen ander. Dit neemt het risico weg op een foute keuze, wat een dure miskoop bespaart. 
  • Door het selectieproces uit handen te geven kan je je ondertussen op de primaire zaken van je organisatie of instelling richten.
  • Onze jarenlange ervaring maakt een doeltreffend selectieproces mogelijk, waardoor je tijd en geld bespaart. 
  • Wij zijn 100% onafhankelijk en ontvangen geen vergoeding van leveranciers bij een aanschaf. Hierdoor heb jij de garantie van een neutrale factor die jullie wensen en eisen voorop zet. 
  • Onze onafhankelijke experts hebben méér dan 100 jaar ervaring. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste capaciteitsplanning software, waarmee je onnodige loonkosten bespaart en de teveredenheid van werknemers en klanten verbeteren.  

Neem het aan van klanten die je voor zijn gegaan!

Remco Rijnhart (Sales Value)

''Planbizz did an excellent job in setting up the systems, procedures and hire the right persons for the job. Rocco created an excellent team that performed right from the start.''

David van de Pouw Kraan (Gemeente Amsterdam)

''Planbizz heeft zijn kennis van wfm binnen de afdeling, maar ook met medewerkers en teamleiders gedeeld. Hierdoor is het veranderings- en wfm proces op een positieve manier vormgegeven waarbij Rocco zich als een betrouwbare en flexibele professioneel heeft ingezet.''

Marcel van Amstelveen (Waternet)

''Mijn periode met Planbizz was verhelderend en leverde mij andere inzichten op in het WFM proces.''

Planning Independer

Sharony Hosman (Independer)

''Ik kijk terug op een inspirerende en mooie samenwerking! Bij een WFM uitdaging in de toekomst, weet ik Planbizz te vinden!''

Planning de Alliantie

Ingeborg Rijken (de Alliantie)

''Naast zijn grote expertise op WFM-gebied is Rocco een erg prettige collega om mee samen te werken. Hij is professioneel, verantwoordelijk en betrokken. De medewerkers waardeerde zijn toegankelijke, open en eerlijke manier van communiceren''

Veelgestelde vragen

Wat moet ik hiervoor investeren?

Dit hangt af van de complexiteit van het planningsproces en de grootte van jullie organisatie en instelling. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij je hierover kunnen adviseren. Wij vertellen je dan ook graag hoe je de investering snel hebt terugverdiend. 

Werken jullie in heel Nederland?

Ja, onze onafhankelijke experts werken in heel Nederland. Zij komen graag bij je op locatie om jullie ambities te behalen door middel van capaciteitsplanning software.  

Waarom zijn jullie #1 marktkenner?

Capaciteitsplanning software heeft onze primaire focus. Wij doen dagelijks onderzoek naar alle ontwikkelingen en innovaties. Dit doen wij met leveranciers in binnen- en buitenland en onze kennispartners. 

Ontvangen jullie een vergoeding van leveranciers bij een aanschaf?

Nee, wij zijn 100% onafhankelijk. Wij zijn de neutrale factor in het keuzeproces. Jullie ambities staan voorop. 

Welke type capaciteitsplanning software helpen jullie aanschaffen? 

Of het nu gaat om Workforce Management-, projectplanning- of capaciteitsplanning software, wij helpen je met het realiseren van jullie ambities. Het optimaal plannen van resources door middel van technologie is onze passie.

Op zoek naar capaciteitsplanning software, maar wil je dit zelf aanschaffen?

Kijk dan eens op ons online keuzeproces www.planningsoftwareselect.nl. Hiermee heb je alle kwalitatieve hulpmiddelen onder één dak, waarmee je tijd en geld bespaart.  

Onze experts hebben in totaal 100+ jaar ervaring waarmee wij je van gemak en garantie voorzien bij het vinden van de juiste capaciteitsplanning software.

Benieuwd naar de beste capaciteit planning software? 

Wij helpen je graag bij de software selectie. Laat je contactgegevens achter en ontvang binnen 24 uur vrijblijvend advies van een onafhankelijke expert 

Ja, ik wil kosteloos advies